[]

Tek başınıza denize girerken

Özellikle yurt dışında pasaport, para, cep telefonu gibi özel eşyalarınızı ne yapıyorsunuz? Çantada bırakıp uzaktan mı kontrol ediyorsunuz yoksa gözünüze kestirdiğiniz bir insana/çalışana mı emanet ediyorsunuz?




 
Girdiğiniz yere bağlı ama, nice de arkadaşın pasaport cüzdanı calmislardi dikkatli olmakta fayda var.


  • spacevan  (30.06.23 16:37:47) 
pasaportu net otelde birakirim oyle bir durumda. duruma gore plaja sadece para ve anahtarla gidebilirim.

cok asosyal bir insan oldugum icin tanimadigim insanlarla konusmam o yuzden birine emanet etmek yaptigim bir sey degil.
  • hot potato  (30.06.23 16:59:39 ~ 17:00:04) 
hocam fotokopisini çektir, orjinal pasaportu odanda sakla


  • freebird5406_2  (30.06.23 17:39:11) 
Aslında tek başına değil iki kişi falan denie gidince de aynı problem oluyor. Sonuçta sırayla denize girmek de hoş birşey değil.
Subaru nun çok güzel bir çözümü var bazı modellerde, sadece ek bilgi olarak yazıyorum, genel kültür yani. Pin Code Access. Anahtarı uyku moduna alıp arabaya bırakıyorsun sonra bagaj kapağındaki açma kilitleme butonuna belirlediğin kombinasyonda basınca aracı kilitleyip açabiliyorsun. iki uzun bir kısa gibi mesela. güzel birşey.
www.youtube.com
  • Ruprect  (30.06.23 17:48:02 ~ 17:49:44) 
Deniz tatili yapacaksam genelde denize, plaja yakin mesafede otel seciyorum, yanima kitabimi, nakitimi alirim bir de otelin karti ya da anahtari oluyor iste o kadar. Telefon, pasaport vs hic maceraya gerek yok. Otelim sahilden uzaksa araba kiralamis oluyorum zaten genelde, arabaya atarim. Oyle butun gun plajda yatan bir tip olamadim. Max 3-4 saat, aslinda deniz tatilini de hic sevmem adet yerini bulsun sadece.


  • freedonia  (30.06.23 18:34:34 ~ 18:40:46) 
valla her seyi ortada birakiyp gidiyoruz. pasaport filan asla tasimam ama, fotografi var her zaman. sorun olacaksa da o riski aliyorum calinmasindansa.

ortada cantanin icinde birakiyoruz. birine emanet etmek daha riskli gibi.

ben de hep dusunurum bunu ama. telefon hirsizligi icin cok elverisli ortam. enteresandir ki gece kalabalik bir caddede yankesicilge ugrama ihtimalimiz yine de daha fazla.
  • supergirl  (30.06.23 21:00:14) 
pasaport tasimiyoruz ama telefonlari, ekitap okuyucuyu, kulakliklari cantada birakip giriyoruz, uzaktan seyrek bakiyoruz, calsalar rahat calarlar. turkiye, italya ve yunanistan'da basimiza bir sey gelmedi simdilik. umarim gelmez de :)


  • lemmiwinks  (04.07.23 13:25:08) 
Değerli eşyalarınızı odanızdaki kasaya kilitleyip, odanızın kartını da resepsiyona teslim edip denize girebilirsiniz.


  • iwasbornonamountainside  (04.07.23 14:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.