[]

Avrupa'ya Çalışmak için Gitme Şansım Var Mı?

Arkadaşlar selam, ben on dokuz ve yirmi dokuz yaşlarım arasında Latin Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümleri okudum şu an otuz iki yaşındayım ve 2020 senesinde ikinci lisansım olan Mütercim Tercümanlık Bölümünden mezun olalı çevirmenlikle ilgili bazı freelance işler ve bir kaç tercüme bürosunda çalışmak dışında pek iş tecrübem olmadı, şu an Migros'ta kasiyer olarak çalışıyorum. Sizce benim Avrupa Birliği'ne üye gelir seviyesi yüksek (Almanya, Fransa, Hollanda, Finlandiya, İsveç, Norveç vb ülkelerde çalışma şansım var mı? Diplomalarımın Almanya'da geçerli olup olmadığı için Anabin adlı siteye girdiğimde maalesef bölümlerimin denkliğinin olmadığını görüyorum (İngilzce Mütercim Tercümanlık yerine Almanca Mütercim Tercümanlık ve Alman Dili ve Edebiyatı var) yani anladığım kadarıyla Alman Fırsat Kartından veya Ab Mavi Kartından yararlanamıyorum. Sanırım Ausbildung veya vasıfsız işler ( garson, komi, kurye, kasiyer, temizlik görevlisi, işçilik vb.) işler yapabilirim. Bu vasıfsız işleri yapabilmek için bu saydığım ülkelere sizce gidebilir miyim ? Ayrıca bana nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ( örneğin geçen sene kasım ayında 2 senelik Aöf Bilgisayar Programcılığı bölümüne kaydoldum, projeler yapıp ve dgs yapıp bölümümü 4 seneye tamamlayıp Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği okusam AB Ülkelerine iş bulup yerleşme şansım olur mu?




 
Son dediğinizi yapmak dışında şans yok. Her bilgisayar mühendisi için de %100 mümkün değil.


  • roe  (26.06.23 12:29:23) 
Yurtdisi danisman bulup konus bence


  • Slynmaster  (26.06.23 15:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.