[]

dolap içi düzenleyiciler - çok fazla eşya

selam.

dolaplarımın çekmecelerimin içi hınca hınç dolu ve asla yeterince düzenli olamıyor.

siz dolap içlerini gelişigüzel mi dolduruyorsunuz yoksa çorap düzenleyici, çekmece içi düzenleyici kutu vb. kullanıyor musunuz? gömlekleri bile ayrı ayrı yerleştirmek için değişik aparatlar çıkmış, bunlar işime yarar mı yoksa yer mi işgal eder bilemedim. dolabımı derledi topladı diyebileceğiniz ürünlerin linklerini bırakırsanız sevinirim.

 
Ben şu kutulardan kullanıyorum ufak şeyler için
www.trendyol.com
ama aslında para vermeye gerek yok, ufak kargo kutularıyla da deneyebilirsiniz. O değişik aparatların çoğu göründüğü kadar kullanışlı değil bence.
  • whoosie  (22.06.23 15:13:56 ~ 15:14:05) 
İkeanın meşhur askı direğine takılan düzenleyici askı kullanmayı bi türlü anlayamayan benim için epey kullanışlı bişey
www.ikea.com.tr

yine ikeanın kapı arkası ayakkabı düzenleyicisine de bişeyler tıkıştırılıyor t shirt, çorap vs.
  • hedep  (22.06.23 15:20:02) 
cekmecelerin icine ikeanin bez kutularindan kullaniyorum. corap, ic camasiri gibi seyler daha duzenli oluyor, bir kaos olusmuyor. coraplarimi da kullanim amacina ya da mevsimine gore ayiriyorum yine ayri kutularda.

mumkun oldugunca her seyimi tek tek asmaya calisiyorum. asili olunca daha rahat goruyorum.

hedep'in verdigi linkteki skupp'u kullanamadim ben. toz oldu, icindekiler agirlik yapti, sarkti, duzgun durmadilar falan filan.

banyo cekmecelerine de ayni duzeni uyguluyorum. cesitli boylarda kutuyu (bez olanlar degil bu sefer cunku akacak, dokulecek seyler var) farkli farkli seyler kullaniyorum (tokalar- makyaj malzemeleri, siseli seyler, ilaclar vs) cekmeceyi actigimda her sey kutuda, daginik olsa bile kutu daginik, cekmece degil.
  • 65 derece  (22.06.23 15:32:08) 
Bunun çözümü düzenli eşya atmak. Geçen hafta üç büyük boy çöp poşeti eşya attım. Son bir yılda giymediğiniz, kullanmadığınız ya da içinize sine sine kullanmadığınız ne varsa hepsini atın gitsin bir daha ihtiyacınız olmayacak.

Dolap içleri her zaman yarıdan fazla dolu gözükmeyecek.
  • ruhen hastayim ben  (22.06.23 15:51:47) 
tavsiyeler için herkese teşekkürler.

@ruhen hastayim ben, haklısınız bunu ben de düşünüyorum ama ekonomi malum, her şey o kadar pahalı ki kırık-bozuk değilse atmaya kıyamıyorum :(
  • visnebahcesi  (22.06.23 15:56:46) 
ben alışverişlerde verilen karton ve kağıt çantalardan düzgün, kalın ve istediğim genişlikte tabanı olanları seçip ihtiyacım olan yükseklikte ayarlayıp içe doğru katlıyorum. benzer renkte olanları yan yana yerleştiriyorum çekmece ve raflara, gayet de dayanıklı oluyorlar. internette bir DIY sayfasında görmüştüm yıllar önce. ekonomi dediğiniz için belirtmek istedim :).


  • Phoebe  (22.06.23 16:33:17) 
www.amazon.com.tr Bunlardan bir sürü aldım, 4 tanesi buzdolabının sebze çekmecesinde, diğerleri banyoda lavabonun altındaki dev çekmecede duruyor. İçleri kategorilere ayrılmış ıvır zıvırla dolu.

www.amazon.com.tr Ofis masamın çekmecesinde bundan iki tane var, kalemler, kablolar, postitler... için.

İnternet alışverişlerinden gelen düzgün kutuları da dolap içlerinde kullanıyoruz bazen. Eyüp Sabri Tuncer'in ve kahve.com'un kutuları çok kullanışlı mesela.
  • kobuzchu kiz  (22.06.23 17:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.