[]

Ruslar Evlerinde Perde Kullanmıyor mu?

Selam duyurunun Dimitri ve Svetlana'ları..

Karşı üst daireye rus bir çift taşındı. iyi tamam eyvallah da yani kardeşim kaç ay geçti hala perde falan takmadılar ve kabak gibi görünmekteler. artık biz rahatsız olmaya başladık. dikizliyoruz sanılacak falan diye. tamamen refleks olarak bakıyor insan, çünkü yıllardır boştu o daire. akşam bi ışık bi hareket gördü mü istemsiz olarak kafa oraya gidiyor yani. hanım da aynı şeyi söyleyince tamam dedim bende sorun yok.

genel olarak perde kullanmıyor mu bunlar? var mı bilgisi olan? yoksa daire epey tadilatlandı makyajlandı ve öyle satıldı, acaba hafif koyu gibi duran camlarını dışardan görünmez cam diye mi kakaladılar bunlara. yani görünmediklerini falan mı sanıyorlar emin olamadım. bi rastlaşsak tanışılsa söyleyeceğim de o aşamaya gelemedik, denk gelemiyoruz bir türlü.

ek olarak; denk geldik ya da gelmedik diyelim kendileriyle mi konuşsak, site yönetimine mi iletsek ne dersiniz?

 
Benim gördüğüm yerlerde evler pek birbirine bakmıyor. Coğrafya geniş ya, yayıldıkça yayılmış adamlar. Bizdeki gibi evler .öt.öte değil. O rahatlığın alışkanlığıdır.

Kime söylesek demişsin ya. Size ne derlerse. Bakmayın derlerse?

Şu 75 yaşında tahrik olan dayı konumuna düşme bence.
  • Mirket  (16.06.23 10:43:08) 
sırf perde takmıyorlar diye yöneticiye şikayet etmek? nasıl yani?

birisi bana gelip "perde takmadığın için hakkında şikayet var" dese ben error veririm açıkçası. mahkemeye verin bence perde takmadığı için.

ben cevap olarak "siz de bakmayın o zaman. isterseniz gözlerinizin refleksi değişir zamanla" vs. derdim.
  • ahm1  (16.06.23 21:11:49 ~ 21:16:56) 
gecenlerde yeni bir ev aldik tasindik. bizden onceki sahipleri genc bir rus cift idi.
evde perde namina birsey yoktu, olan perdeler de camlarin yarisini bile kapatmayan garip bez parcalariydi diyebiliriz. hatta tuvaletlerin birinin bir penceresi var oldukca buyuk, tuvalete oturdugunuzda vucudunuzun neredeyse yarisi camdan gozukuyor, o camda bile perde yoktu. ben perde takmadan elimi bile yikamakta zorlandim.

sanirim elemanlar perde sevmiyor, biz de hanimla bayagi sorguladik. enteresan harbiden..
  • cooperr  (16.06.23 21:17:33) 
Alt katımızda Rus aile var perdeleri sürekli kapalı, bizim perdelerim8z sürekli açık biri beni şikayet etse güler geçerim


  • mirty  (16.06.23 21:40:52) 
ilk sorunuzun net cevabı parmaklarınızın ucunda, google street ile rastgele bi rus şehrini açıp bakın, hatta alın ben sizin için baktım. gooo.to spoiler, kullanıyorlar.

ikinci soru için, beşbin çeşit insan var ama yine genelleme yapacak olursak bu rusların birileriyle tanışmak kaynaşmak niyetiyle oraya yerleştiklerini zannetmiyorum, bu kafadalarsa da tabii eş dost ne der yüz yüze bakıyoruz kaygısı pek olmuyor, basitçe anonimliğin tadını çıkarıyorlar. ben de bu düşünce yapısına çok uzak değilim açıkçası. ben de bir gün bu ruslar gibi iyi veya muhtemelen kötü bir sebepten tamamen yabancı bir ülkeye taşınsam, legal sınırlara yakın şekilde ve özgürlükte yaşamak isterdim ve yaşardım.
  • engelbert humperdinck  (17.06.23 01:57:06 ~ 02:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.