[]

hayatta hiç birşeyi başaramamış hissediyorum

ne bir aile kurabildim,
ne adam akıllı bir kariyer var elimde

hiç bir şey üretemediğim bir işim var. elle tutulur vücuda getirdiğim hiç birşey yok inanır mısınız?

modern kriterlere göre başarısız birisiyim. geleneksel kriterlere göre de başarısızım. bir taşı bir taşın üstüne koyamadım yani..

niye böyle oldu :(

 
başarılı olduğun bir kriter yok mu?
kendini tanımak
iyi insan olmak
  • kisa  (02.06.23 16:41:34) 
evet belki bunlar olabilir.

bugüne kadar "mana" üzerine çok düşündüm. kendimi tanımak, nereden geldik nereye gidiyoruz konularına baya kafa yor(muşum). belki bu yüzden somut şeylerde geride kaldım. soyut anlamda sağlam bir zemin bulamadan da bodoslama aile kurmak olaylarına belki bu yüzden giremedim. günümüzde aile kuranların hali de malum (baktığımızda).. ama herkes düşe kalka da olsa bir şeyler yaşıyor. hayatı ıskalamıyorlar yani. bendeki bu mükemmelliyetçilik sorunu.. yaş 40.. inşallah geç kalmamışımdır.
  • love and trust  (02.06.23 16:47:50) 
Böylesi iyi belki de. Neden derse, aile kursan bu yobaz ve ekonomik açıdan bitik ortamda çocuğun eziyet görecekti. Belki de boşanacaktın ve bu seni daha da dibe çekeceketi.

Kariyerinin olmaması da iyi. Başka fırsatlar demek bu da.

Aslında şu ortamda aile ve iş düzeni kuranlar biraz patladı bence. Böyle gelmiş, böyle gider kafasındalar. Kesinlikle şu ortamda başarısız olmak iyi bir şey. Tuhaf ama gerçek.
  • socially awkward  (02.06.23 17:23:20) 
Şimdi kafam çok dolu olduğu icin derli toplu yazamicam ama

Bir kere aile kurmak ve kariyer sahibi olmak başarının tek kriteri değildir, bunu aklınızdan çıkarın. Eşcinsel olduğu için asla İle kuramayacak milyonlarca insan var, üni mezunu olsa dahi mevcut ülke koşulları yüzünden dead end joblarda kendini geçindiren bir sürü insan var.

Dhaa yeni biriyle tanıştım o da çok hiasettirmese de kendine böyle bakıyor, işte hala tek yaşamıyorum, birikmiş param yok, yurtdışına cikamadim vb ama adamın muhteşem bir müzik zevki var, yemeklerden çok iyi anliyor, çok pratik zekalı, beş dakika konuşsan yeni bir bilgi öğrenecek kadar sohbeti iyi ve akıcı. Bu adam ülkenin s1kt1r1b0ktan koşulları yüzünden düzgün bir semtte ev kiralayamiyor başarısız olduğu için değil, aile kurmamış veya kuramamis ya hayat lineer değil ki, roller coaster gibi. O iniş ve çıkışlarda insanın öngördüğü şeyleri gerceklestirememesi çok doğal. Hepimizin kendine göre planları var ama insan psikolojisi çok kompleks, hayat yine öyle, ben açıkçası bütün bunlara rağmen bir şeklide ayakta kalan insanların başarılı olduğunu düşünüyorum. Zor koşullara rağmen planlarını uygulayabilenler ise çok başarılı olan, sayısı kısıtlı kesim.

Bir Avrupalı ya da Amerikan olursunuz, o ülkenin ortalama standartlarına sahip (ne zengin ne fakir) bir çevrede büyürsunuz. Ama bir baltaya sap olamazsınız işte bu basarisizliktir bunu anlarım.

Türkiye'de ne gibi imkanlariniz vardı, nasıl duzgun bir hayatınız vardı da onlara rağmen taş üstüne taş koyamadiniz. Sanmıyorum böyle olduğunu, zengin adamın İnternette ne işi olur yoksa.
  • sanguine  (03.06.23 02:14:30) 
herkes süper hızla adapte olup aynı şeylere ilgi duyacak diye bir şey yok. Hayat bir maraton, değer verdiğin şeylere odaklan ama büyük ihtimal onlarda da çok ileri gitmiş insanlar olacak. 4 bin yıllık modern medeniyetin getirileri bunlar. Herkes kendi pace aralığında koşacak, kıyaslama yaparsan kaybedersin keyif almaya bak.


  • abi bi dizi buldum on numara  (06.06.23 09:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.