[]

Big Four Partner Mülakatı Hakkında?

Merhaba duyuru ahalisi,

Big four olarak geçen şirketlerden biri de devam eden bir mülakat sürecim var. Arayıp yarınki partner görüşmesi hakkında bilgilendirdiler, teams üzerinden uzaktan olacakmış. Partner mülakatta beni ne/neler bekliyor? Nasıl sorular gelebilir? Görüşmenin gidişatı nasıl olur?

Kendi tecrübelerinden paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

 
partner mülakatı; şirket kültürüne uygun musun, çalışkan mısın, sosyal misin, ekiple anlaşır mısın, yoğun tempoya ayak uydurur musun, yorgunluğunu, stresini atmak için neler yaparsın gibi konular üzerine geçer.

"work hard, party harder" insanı olmanı bekliyorlar. enerji bekliyorlar. yeterli göz teması kuramayan insanı partner mülakatından geçirmezler. özellikle kadın partner ile görüşme yapacaksan. bazı insanlar nedense kadın yöneticiler ile göz teması kuramıyor. kendine güven. sakin ol. hızlı konuşmaya çalışma.

ekipte sorun var, ne yaparsın. bir iş verildi, ekip arkadaşın yapmıyor ne yaparsın, müşteride ciddi bir durum farkettin, ilk tepkin ne olur. örneğin suç unsuru var. para aklandığına dair şüphelerin oldu. cevabın, mutlaka bir üst yöneticine durumu bildirmek. eğer o görmezden geldiyse ne yaparsın? bir üst yöneticiye ve şirketin bu konuda uyumluluk konusunda bir görevlisi varsa ona uygun bir dil ile anlatırım. anlamazlarsa, dinlemezlerse? burada onları kendi silahları ile vur. sizin bu konuda yetişmiş kadrolarınız olduğuna güveniyorum. böyle bir durum olacağında ne yapılacağı zaten prosedürlerinizde de yazıyordur ve hazırlıklı olurum, sakin kalırım, yöneticimden direktif beklerim. gibi. konuları da çok deşme. yüzeysel hep. burasını bir okul gibi olduğunu düşündüm, bana bu konuda nasıl davranacağımı çok iyi anlatacağınızdan eminim.

stres atmak için spor yapıyorsundur. küçük ama sıkı bir arkadaş çevren vardır, onlarla sosyalleşmek iyi geliyordur.

iş yerinde stresli bir durumla karşılaştığında sakin karşılarsın. ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirsin.

yapmaman gereken şeyler; ukala olmak. seksist, ırkçı vb. şeyler söylemek. sana "kadın yöneticilerle çalışmak çok zor, özellikle üst yönetimde olunca nelerle karşılaştığıma inanamazsın" gibi bir falsolu top gelirse, "insanlar çeşit çeşit, ben herkesle aramı iyi tutmaya çalışırım" de. ne doğrula, ne de tersle. futbol konusunda zarf gelebilir. partner'a yaranmak için bir takımı tutanların arkasından sallama. futbolun birleştirici gücünden bahset, hep olumlu şeyler söyle. Alex, Hagi ikisini de izlemek çok keyifli. Şampiyonlar ligi maçı olunca hangi takım olduğuna bakmadan yürekten desteklerim ve heyecanlanırım, mesela çok güzel bir cevap.

siyasete, dine hele şu ortamda hiç girme. hakkımızda hayırlısı de geç. kim olursa olsun, ülkemiz adına hayırlı olsun, vs.
  • gabe h coud  (16.05.23 14:50:44) 
orada çalışmadım ama yogun çalışacağım ve daha az zamanda daha çok bilgi ve daha çok deneyim elde edeceğim diye belirtmen faydana olabilir.

zira 3 senede dışarıdaki firmalarda 5 senede elde ettiğin bilgiyi öğreneceksin.
  • liberal  (16.05.23 16:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.