[]

Ev sahibi ile muhatap olmamak

4 yıldır oturuyorum. Ağustosta 4. Yılım bitiyor bana ocak ayından beri çık, evi satacağım diyor. Geçen sene bana sözleşmeyi marta çektik, bundan sonra marttan marta olarak kabul et sözleşmeyi dedi sözlü olarak. Ben de doğal olarak hayırdır neden 5 ay öne çekip senelik artışı 5 ay önce yapıyoruz dedim. Şöyle de böyle de vs vs… Ben sallamadım yazılı bir durum olmadığı için he he dedim geçtim. Geçen gün aramış afiş hazırlatıyorum haziranın 2 sine kadar evi boşalt diyor. Ocaktan beri söylüyorum martta sözleşmen bitti bak artış falan da yapmadık. Güzellik yapıyo bana aklı sıra. Muhtemelen iş çirkinleşecek. Aynı binada oturuyoruz. Çok asabi bir insanım, gerginlik kavga gürültü yaşamak istemiyorum. Herşeyi yolu yordamıyla halletme taraftarıyım. Bu adama kısacası mahkemenin yolunu nasıl gösterebilirim?




 
"Siz evi satın, ben yeni ev sahibiyle görüşürüm" deyin. O da yemezse "avukatımla görüştüm, mahkemeye verebilirsiniz" deyin. Böylece zaman kazanırsınız. Ama bu arada yasal zamların hepsini yapın. Ayrıca öyle kafasına göre marta çekemez sözleşmeyi.


  • evrim halkasi  (07.05.23 12:35:22) 
Benzer bir durumdayım. Avukata devrettim. Artık o muhatap olacak.

Mantıklı açıklama yapmaya çalışmayın o da biliyor bunları da işine gelmiyor. Kendisine güveniyorsa o da bir avukat bulsun. Hiç vakit kaybetmeden avukata başvurun.
  • ruhen hastayim ben  (07.05.23 12:43:49) 
İstanbul Anadolu yakası avukat gerekirse kira konusunda mesaj atabilirsiniz,

Evi satmazsa yaklaşık 7 yıl hakkın var satarsa dava süreci ile birlikte 2 yıl ortalama
  • fistikthecat  (07.05.23 15:11:44) 
Ev sahibi haklı. Gerçek semt ort. uygun kira vermeyi kabul etmiyorsan vakitlice malın sahibi olan kişiye malını vermelisin. Şartlar değişti, o da 4 sene önce böyle bir durum olacağını bilseydi ona göre sözleşme metni hazırlardı. Evi satacağım diyor çünkü senin istediği parayı vermeyeceğini ya da pazarlıkla düşüreceğini, yeni kiracıya ise istediği paradan vereceğini biliyor. Halihazırdaki kanunlar yetersiz, böyle bir enflasyonda mal sahibi için fırsattır, ciddi bir kira kazancı elde edecek. Aynısını arkadaşım yapıyor Ataköy'ün ortasında güzel bir sitede 2 lira kira veriyor ort kiralar 20-25+. Şans mal sahiplerinden yana. 1-2 evi fazla parası olmayan adam, seni çıkartıp yeni kirayı düşünmekten uyuyamaz.


  • abi bi dizi buldum on numara  (07.05.23 16:54:21 ~ 16:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.