[]

Saçlarınızı doğal haliyle mi kullanıyorsunuz?

Özellikle hanımları merak ediyorum ama erkekler de cevaplayabilir. Saçlarınıza sprey sıkıp belirli şekiller veriyor musunuz? Bir de örneğin benim saçlarım dümdüz ama doğal dalga verip o şekilde kullanıyorum. Doğal hali ile dışarıya çıkmıyorum neredeyse. Sizde de durum böyle mi? Saçı düz olanlar dalga yapıyor, dalgalılar düzleştiriyor gibi.




 
Aşırı ince telli ve yaklaşık olarak 5 tel saçım olduğu için ısı ile şekil şukul vermiyorum. Yoksa kıvırcık dağınık saçlarımla ömer çelakıl gibi gezmeyi ben de tercih etmem. güzel güzel maşa yapar ne bileyim fön falan çekerdim. Yani tercih ettiğimden değil mecburiyetten kendi haline bırakıyorum. Saçı kalın telli ve gür olanlar bizim yerimize de versinler şekil. (K)


  • yazdonumu  (29.04.23 14:17:49) 
Ayı gibi dalgalı uzun ve kalın telli saçlarım olduğu için kafamın sağından solundan fırlamayacak şekilde toplayarak kullanabiliyorum, doğal bırakırsam Rubeus Hagrid gibi oluyorum.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (29.04.23 14:22:25) 
Aşırı ince telli ve pırasa gibi uzun saçlarım vardı. Sönüp kafama yapışıyor ama her gün bununla uğraşacak halim yok diye çok ince perma yaptırdım. Şimdi böyle hafif dalgalı ve hacimli, tarayıp çıkıyorum direkt.


  • plutongezegendegilmi  (29.04.23 14:25:55) 
ince telli ve düz saçlarım var, hiç saç şekillendiricisi , köpük, sprey vs kullanmadım. banyodan sonra saç kurutma makinesi bile kullanmıyorum. olabilecek en doğal haliyle kullanıyorum yani.


  • hypathia  (29.04.23 14:27:04) 
Kalın telli, gür ve kıvırcıga yakın dalgalı saçım var. Herhangi bir ürün kullanmazsam eskilerin lahana bebekleri gibi geziniyorum ortalıkta, haliyle o kabarmayi engelleyecek ürünler kullanıyorum ama düz kullandığım günler yılda bir elin parmaklarını geçmez sanırım.

Daha gençken hep duzlestirmek isterdim de yaş ilerledikçe bu halini daha çok sevmeye başladım. Bir de tabii zamansızlık eklendi işin içine.
  • fraise  (29.04.23 14:34:05 ~ 14:34:46) 
Saçlarım çok gür, siyahlı beyazlı grili karışım. Rengi ve düz olması George Clooney’e benziyor. Bir tık daha gür. Ama onun gibi old school yapmıyorum.

Şundan kullanıyorum.

Kerastase Genesis Homme Şekillendirici Wax 75 ml www.amazon.com.tr
  • gabe h coud  (29.04.23 14:34:55) 
Saçlarım ince telli, dalgalı. Saçımı şekillendirmek amacıyla kullandığım tek şey Toni&Guy’ın sea salt spreyiydi. Onu da sadece saçım uzun olduğu zaman ve yazın kullanıyordum.

Şimdi saçım küt. Tutuculuğu olan veya şekillendirmesi için herhangi bir şey kullanmıyorum çünkü hissiyatından hoşlanmıyorum. Saçın tüm dokusunu ve yumuşaklığını alıyor gibi hissediyorum.

Doğal hali ile dışarı çıkıyorum elbette ama 90% şekillendiririm. Düz kullanmak istediğim günlerde, kuruturken Dyson’ın fön fırçası başlığı ile kurutuyorum uçlarını içe kıvırarak. Haliyle fönlü gibi oluyor. Ek olarak bir şey yapmıyorum.
Dalgalı kullanmak istediğim günlerde ise normal Coanda başlığı ile kurutuyorum, parmağımla dalgaların yönlerini düzeltiyorum. Sadece yüzüme düşecek kısma biraz özeniyorum o kadar.
  • irene  (29.04.23 14:59:21) 
saçlarım kalın telli ve hafif dalgalı. herhangi bir saç şekillendirici ürün veya kurutma makinesi kullanmıyorum. duştan sonra kendi halinde kurumaya bırakıyorum.
arada bir farklılık olsun diye düzleştirdiğim ya da yoğun dalgalı yaptığım oluyor ama genelde doğal halini daha çok seviyorum.

  • juliette  (29.04.23 15:16:56) 
erkek olarak cevap vereyim. kısa saç severim, saçlar uzayınca bomb.k oluyor malesef. o yüzden de herhangi bir jöle, briyantin, limon suyu vs kullanmıyorum. zaten tepeden açılmaya başladı :(


  • faberkastelli  (29.04.23 17:19:58) 
Uzun kivircik kahverengi saclarim var, sekil olarak oldugu gibi, renk olarak biraz daha acik boyayarak kullaniyorum.


  • unidentified floating object  (29.04.23 17:36:33) 
bir ince telli düz saç sahibi olarak dalgalı saçları çok beğenirim ama uğraşmaya halim olmadığından saçlarım kuruduğunda düzleştiriciyle bi tur geçerim mecburen çünkü ne kadar bakım da yapsam elektriklenmesi gitmiyor saçımın. bu şekilde biraz daha iyi oluyor.


  • anna sun  (29.04.23 17:53:19 ~ 17:53:38) 
saçlarım dalgalı, uzun ve gür. ayrıca çok kuru ve sarı oldukları için aklıma geldikçe bakım yapıyorum, belki günde 2 kez. banyodan sonra k18 (olaplexten bir tık daha etkili bir ürün), yağlar, ouai kremi kullanıyorum. Yıkamadığım günlerde bazen uçlara yağ, krem ya da deniz tuzu spreyi sıkıyorum. Kontrol altına almak çok zor oluyor.


  • eileengray  (30.04.23 02:43:49) 
@juliette+1
Benim de gür ve dalgalarını çok sevdiğim saçlarım var. Özel günler ya da can sıkıntısı hariç duştan sonra hiçbir şey yapmam saçlarıma.

  • Amaranta ursula  (30.04.23 08:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.