[]

makale veya tez yazarken bunlar oluyor mu?

mesela konu ile alakalı 10 tane makale bulsa...
örneğin bir makalede, kendi makalesini destekleyecek bir paragraf bulsa,
o paragrafın altında da dipnotla başka bir kaynağa atıf olsa,
o başka kaynağı sanki kendisi incelemiş gibi direkt o kaynağa atıf verse,

bunun gibi 20-25 paragraf aşırsa
kalan makaleyi de, diğer makalelerdeki cümleleri evire çevire yazsa...

al sana makale, al sana tez...
araştırma var mı yok,
kütüphaneye bile gitmeden, yöktezden bulunan birkaç makaleyle iş bitti.

akademide işler böyle mi yürüyor? bunu yapanlar yüksek lisansı doktorayı falan rahat rahat geçer o zaman???

ya da bu bahsettiğim şey zaten olması gereken mi?

 
Bu kadar kolay değil. Kaliteli bir dergi bu şekilde oluşturulmuş bir yazıyı kabul etmez.


  • dissendium  (17.04.23 23:27:40) 
orijinal bir makale yazmak için bir tezin olmalı öncelikle. o yüzden, oradan buradan tezini destekleyecek alıntı, dipnot vb. bulmak kolay değil, hatta orijinal bir fikir öne sürüyorsan imkansız.

review article yazarken belki mümkün olabilir ama bu sefer de iyi bir dergiden kabul almaz. konuya ne kadar hakim olduğun, fikirlerin ne kadar özgün olduğu mutlaka kendini belli eder.

ama tabi bu şekilde makale yazanlar da var. hatta komik derecede makale yayınlayan yerler de. mesela, (yarısı türkçe bırakılmış, bariz gramer hataları dolu, ne dediği anlaşılmayan, dönem ödevi hazırlayan beşinci sınıf öğrencisinin bile daha iyisini yazacağı) şu makaledeki gibi akademiyi ti'ye alan çalışmalar da mevcut elbette: www.jocress.com
  • lesmiserables  (17.04.23 23:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.