[]

Kredi kartından nakit avans çekip Dolar'a basmak suç mu?

Kredi çekip döviz, altın vs almak en son suçtu.

Kredi kartı limitini 100 bin tl yapıp nakit avansla dolar alasım var.

Yasal olarak suç mu hala? Başım belaya girer mi?

Banka kuru, döviz bürosu kuru hepsi farklı. İrandaki gibi ikili kur rejimine geçiyoruz galiba yavaş yavaş.

 
Suç değil de kredinin verilme amacı dışında kullanım olduğu için banka kartınızı ve hesabınızı kapatabilir ve sizi müşterilikten kovabilir mesela. Normalde yapmazlar böyle bir şey ama hükümet bunu önlemek için bastırıyor, bankalara ceza kesiyor v.s. ve haliyle ceza yememek için bu tedbire gidebilirler.

Eğer böyle bir şey yapmak istiyorsanız parayı çekin, gidin döviz bürosundan falan alın doları.
  • bk  (17.04.23 10:50:13) 
Hiçbir şey olmaz deriz burada ama kabak sizin başınıza patlar. Hiç olan da duymadım. Ama en mantıklısı @bk nin dediği.


  • allah yazdiysa bozsun  (17.04.23 10:58:25) 
suç mu değil mi bilmiyorum ama buna suç değil demek suç olabilir. öyle bir hale geldik sonuçta.


  • lamneth  (17.04.23 10:59:54) 
suç demek için kanuna aykırı olması lazım. hangi kanuna aykırıymış. hiç bir şey olmaz.


  • gabe h coud  (17.04.23 11:01:02) 
Sanırım bir ara ihtiyaç kredisi için bu tür bir şey çıkmıştı ancak kredi kartı nakit avans için duymadım. Bankanızın kredi kartı sözleşmesine bakın isterseniz ama "Kredi kartı nakit avansı yatırım amaçlı kullanılamaz" tarzı bir şey olacağını sanmıyorum. Bunun üzerinden suç devşirilebileceğini de sanmıyorum. En uç noktada banka krediyi "Amacına uygun kullanılmadığı" gibi bir sebeple geri çağırabilir belki ama hem sizin ne amaçla kredi aldığınızı bilmeleri mümkün değil, hem bununla uğraşmaları mümkün değil, hem de nakit avans belli bir amaç için tanımlanan bir kredi limiti değil.


  • salihdt  (17.04.23 11:03:01) 
taksitle altın alabilirsin, parayı elden çekip tahtakelden döviz alabilirsin.


  • orpheus  (17.04.23 17:21:12) 
Yap abi kim takip edecek? Takip etse ne diyecek? Para benim, istediğimi yaparım. Faizini ödemeyi göze almışım, istersem g.tüme sokarım.


  • halitkin  (17.04.23 19:07:09) 
Milletin gözünü korkutmak için uydurdukları, kimsenin takip edemeyeceği suç tanımı. Bir şey olmaz git döviz bürosundan al.


  • synesthesia  (17.04.23 19:38:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.