[]

Tesla varken neden Togg alalım?

Diye insanlar düşünüp Tesla satışları Togg'u ikiye katlar mı?

Devlet buna engel olmak için Tesla vergilerini daha da arttırır mı?


 
Halk peynir alamıyor, Tesla varken neden Togg alalım diyecek kişi sayısı 3 falandır. Hatta bunu diyecek kişi zaten Tesla almıştır. Tesla öyle çok ilgi çeken bir araç değil. Gerçekten zengin (aylık 10 20 milyon lira gelir) olan kişilerde BMW gördüm. Bir de Porsche. Devlet bu soruyu görmesin. Telefondan bile yüzlerce TL vergi alan Tesla'dan neler almaz.


  • dissendium  (05.04.23 19:42:12) 
Avrupa Birliği-Türkiye Gümrük Birliği anlaşması gereği tr ab'de üretilen ve gelen ürünlere keyfi vergi koyamıyor. olsaydı zaten şu an tüm elektrikli-benzinli araçlardaki %2 milyona falan çıkarırdı akp.

tesla'da togg'da teslim zamanı vaat ettikleri fiyatlardan satış yapmayacaklar zaten.
  • avatar is back  (05.04.23 19:45:17) 
togg t10x > tesla model y (uzun menzil baz alındı)

togg t10x < model x, model s (zaten bu modeller segment açısından denk değil)

türkiye'de şuan resmi olarak satışa sunulan tesla model y togg'dan daha pahalı. baz model 1 milyon 630k tl. ve togg'a görece tercih edilebilir ekstra bir özelliği yok. togg'un uzun menzil full versiyonu ise 1.2milyon. togg'un satışa çıkıp 20k+ satılması bile teslanın ülke pazarına girişini ve ön sipariş fiyatının aşağı olmasında etkili oldu. ki şuanki tesla fiyatları ön sipariş fiyatları ve bu nihai ödenecek tutar değil mutlaka artacak fiyatlar. sipariş verme aşamasında bunu boşuna yazmamışlar. tahmini teslim ekim-kasım 2023 tarihi tesla için ve o tarihte baz model 2milyona yaklaşır benim tahminime göre.
ekstra olarak tesla sedan modeller üretyor. suv, copue vs kasa sedan dışında bir kasa yapmıyor bu konuda ciddi bir eleştiri de var esasında uluslararası piyasada. çünkü suv araçlar şuan daha çok satılıyor ve tercih ediliyor. trend suv kasalarda son yıllarda. bunu resmi satış rakamlarından ve bayilerdeki oluşan talepten görebiliyoruz.
togg'un ilk satışa sunduğu %100 elektrikli cihazın suv olması bile ciddi bir öngörü bana göre.
malesef bana çıkmadı kurada ama ablama çıktı. teslim alır almaz deneyeceğim. beni heyecanlandıran bir araba.
  • debian  (05.04.23 20:29:20 ~ 20:33:10) 
tesla icin otv %50, togg icin %10, ayni yapsinlar bakalim hangisi satiliyor


  • tahtakafa  (05.04.23 22:34:36) 
togg için hayal edemeyeceğimiz bir kredi paketi olacak çok yüksek ihtimalle. çok uzun zamandır krediler kısıtlı togg için bir istisna yaparlarsa bomba gibi satar. onun dışında tesla ve togg fiyatı aynı olursa toggun şansı yüzde sıfır.


  • roket adam  (05.04.23 22:47:12 ~ 22:55:32) 
baz modeller arasında 500k'dan fazla fark var. togg hemen alınabilse tam tersi teslayı katlar. denildiği gibi özel krediler falan da sağlanırsa teslanın şansı olmaz


  • paintov  (05.04.23 23:09:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.