[]

Arkadaşın anneannesinin cenazesine gitmek

Bunun için şehir değiştirir miydiniz ya da en yakın arkadaşınızın şehir değiştirerek yanında olmasını bekler miydiniz?

Bana biraz fazla geliyor. Arkadaşım gelmek istese dahi gereği olmadığını belirtirdim. Siz ne düşünüyorsunuz?


 
en yakın arkadaşımsa şehir de değiştiririm, destek olmak önemli.
o kadar da yakın değilsek sadece uzaktan baş sağlığı yeterli bence

  • alaimisema  (05.04.23 09:46:50) 
Gitmem. Hayatımda amcamınki hariç hiç cenazeye katılmadım. Erkeklerin ön planda olduğu kadının defin yerine yaklaştırılmadığı, kıyma kokulu bir ortam.


  • ruhen hastayim ben  (05.04.23 09:50:19 ~ 09:50:50) 
dusundum de ben sehir degistirmezdim, kimseden de beklemezdim. anneanne olumu sirali olum dedigimiz bir sey. daha yakindan yakin aileden birini kaybederse o zaman giderim.


  • antikadimag  (05.04.23 09:52:42) 
benzer soru var kafamda.

arkadaşın anneannesi durumu kritik. allah korusun eğer bi şey olursa gider miyim diye.
kendisini babamın cenazesine gelmişti. ikimizin de memleketi. bilemedim.

başka yakın arkadaşımın babaannesi öldüğünde gitmemiştim. gitmem heralde. anne-babaya-kardeşe giderim.
  • jelly bear  (05.04.23 10:41:13) 
Tamamen arkadaşımla iletişimim ve anneannesinin arkadaşımın hayatındaki yeriyle ilgili bu.

Kimileri anneannesiyle anlaşamaz, kimilerinin anneannesi ikinci bir annesi gibidir. Sadece arkadaş-anneanne kapsamıyla bakamayız ki olaya. Çok yanlış olur bu.

Eminim anne babasının cenazesine gitmesen hiç umursamayacak ama kedisi falan öldüğünde gitmezsen büyük sorun edecek insanlar bile vardır. Demeye çalıştığım şey, bu akrabalık kavramları üzerinden cevaplanacak bir soru değil.
  • akhenaten  (05.04.23 11:37:46 ~ 11:39:00) 
gitme ihtimali icin gereken durumlar varsa giderim ama dumduz crnazeeye gitmem. mesela arkadasim cok yalnizdir, o acidan yardima, destege ihtiyaci olursa giderim. musait bi zamanda bas sagligi. bazen bas sagligina bile gitmem :/


  • ala09  (05.04.23 13:55:48 ~ 14:06:47) 
uğruna map üzerindeki 80 ili geçip gideceğim tek bir kişi var şu alemde. Kendi de biliyor. Cebine koydu bu bilgiyi, hayatına devam ediyor. Bilmeye devam, tabi ki görmek istediğinde orada olucam.

Bu arada Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
  • baldan kaymak  (05.04.23 19:53:45 ~ 19:54:48) 
Anneannem ölse 'Gelme' diyeceğim ama yine de gelecek ve hepsi Türkiye'nin bi köşesinde 10-12 arkadaşım var ve gelmeleri beni mutlu eder.

Herhangi birinin Anneannesi ölse duyar duymaz yola çıkarım, Cenazeye yetişemesem bile giderim, görürüm. başsağlığı dilerim, mezar ziyaretinde bulunurum.

Geleceklerini bilirim, geleceğimi bilirler.

Arkadaşlık böyle bişey.

İyi ki varlar.
  • Mirket  (05.04.23 20:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.