[]

Pasaport polisinin defterin ortasına damga vurması?

Almanya'ya gittim. Hepsi nizami bir şekilde damga vurup 1 kağıda 4 damga sığdırırken Türk polisi sayfanın ortasına damga vurup bir daha kaşe vurulamayacak şekilde yer bırakmadı vurdukları sayfalara.

Çok sık yurt dışına gitmeyeceğim. Pasaport sayfaları eskisine göre az. Benim için önemli değil yer olup olmaması ama Alman polisi nizami damga vururken sayfaya Türk polisi neden öyle vuruyor? Bana mı öyle denk geldi yoksa pasaportta boş sayfa olup olmaması polislerin umrumda değil mi?

İlk defa yurt dışına çıktım da, prosedürü merak ettim.

 
prosedürü yok sanırım bunun, kafalarına göre basıyorlar ben de uyuz oluyorum. sayfa sayısı sıradan turist için yeterli gibi görünse de umarsızca basıyorlar. ben 20 kere falan çıktım herhalde, abuk subuk sayfalarda kaseler var, gözlemlediğim kadarıyla yabancı polisler daha usturuplu basıyor kase.


  • orient blue  (31.03.23 14:07:36) 
4 kere yurtdışına gittim. elin gavuru nizami basarken buradaki sanki okey taşı vuruyor masaya gibi saçma sapan basıyor. kimini ters basmış kimini yamuk basmış kimini üç sayfa öne basmış. zor bi iş de değil anlamadım neden.


  • kablelvuku  (31.03.23 14:21:31) 
Eski tip, yeni tip bir sürü Pasaport defteri eskittim, valla öyle nizami vs. durumunu hiç bir millette görmedim.

Mesela Almanya'da; değil bir sayfanın ortasına defterin ortasında rastgele bir sayfanın ortasına damga vuran Alman polisi de gördüm. Hatta bir kez almanya'da çok vizem olduğundan polisin aklı karışınca eline bir tükenmez kalem alıp eski vizelerimin üstünü çizdikleri de oldu. (Sadece Almanya vizelerini değil.)

Girişte çok girişli vizemin üstüne okunmasını zorlaştıracak şekilde damga vuran da gördüm. Güzelce temiz temiz yan sayfaya nizami bir şekilde vuran da.

Hatta mühür basılmış sayfaya vize yapıştıran elçilikte gördüm.

Vakti ile giriş çıkış eşleştirmek için pasaport polisi ile birlikte bütün defterde sayfa sayfa arayarak sırası ile giriş çıkış eşleştirmek ile de uğraştığım oldu.

Kısacası valla bu işte bir düzen yok. Olsa da bana denk gelmedi.
  • yeninesiltupcu  (31.03.23 14:22:47) 
merak ettim baktım şimdi ben de. istanbul'da ve sabiha'da basılan damgalar korkunçlu. ankara'da ve yurtdışında bütün damgalar ülke fark etmeksizin nizami basılmış.


  • aincrad  (31.03.23 14:39:45) 
bende de tam tersine, türkiye giriş çıkış damgalarım en azından pasaportun son sayfalarını üst üste doldururken, diğer ülkelere giriş çıkışlarımda rastgele yerlere basıyorlar. bir prosedür yok burada.


  • roket adam  (31.03.23 15:58:35) 
herkes o kadar üst üste ve karmaşık damgalıyor ki tarihler birbirine karışıyor. çok bi anlamı yok bence nizami olmasının. ülkeye giriş çıkışta da bi yerden sonra çıkışı dolu olan bi sayfaya basıp girişi 3 sayfa ötesinde başka bir yere damgalıyorlar, o nizam hiç kalmıyor.


  • deartheodosia  (31.03.23 22:33:07) 
Ben hiç vurdurmuyorum.


  • Mistyimage  (01.04.23 02:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.