[]

laptop karşılaştırması - ekran kartı sorusu

Merhaba,

10 yıllık emektar macbook prodan sonra bir pc laptop alma niyetindeyim, performansa genelde adobe programları (photoshop, illustrator, biraz premier) için ihtiyacım olacak, oyun oynamayacağım. ancak su gibi akan uzun ömürlü bir sistem için bütçeyi zorlayacağım.

2 sorum olacak:
birincisi laptop ile birlikte iyi bir çözünürlükte 2 tane 27" monitor kullanabilmek için neye dikkat etmek lazım? Örneğin laptop ekran çözünürlüğünün 1920x1080 olması, bunu monitöre bağladığımızda da bu çözünürlüğü vereceği anlamına gelmiyor değil mi? örneğin 2 tane 2k monitor bağlamak için ekran kartının yetip yetmeyeceğini hangi özelliğinden anlıyoruz?

ikinci sorum: işlemcide galiba şu an i7 12700 populer. tercihim 32 gb ram, 2 tb ssd li bir sistem.

Şu karşılaştırma için ne dersiniz? 100 binlere çıkamam da bu karşılaştırmada msi'nın 100bin olması, büyük ölçüde ekran kartından mı?

www.hepsiburada.com


son olarak 50-60 binlik bütçe için ne önerirsiniz? (macbook pro düşünmüyorum)
lenovo legion, ya da üstteki karşılaştırmadaki HP victus nasıl?

Zaman ayıranlara şimdiden teşekkür ederim.

 
Su an hic ekran karti olmasa bile islemcilerdeki dahili ekran kartlari cok rahat monitorleri handle edebiliyor.

Isyeri bilgisayarimda 10510U var mesela 2x4k ekran kullaniyorum hic sorun cikarmiyor. Laptoplarda kac display desteklendigini belirleyen asil sey kac tane display output oldugu diyebilirim.


Attiginiz karsilastirmada belirleyici sey ekran karti evet.


Sizin ihtiyaclariniz icin tam uygun ekran karti yorumu yapamam cok bilgim yok ama suradan inceleyebilirsiniz adobe uygulamalari vs secip

www.pugetsystems.com
  • aguen  (30.03.23 10:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.