[]

Annem ve Dayım Arasındaki Dava

Anneme ve dayıma babalarından İstanbul’un en iyi semtlerinden birinde 5 katlı bir apartman kaldı. Tapunun yarısı annemin üzerine yarısı da dayımın. Fakat yıllardır davalıklar ve bina bomboş duruyor. Sebebi de dayımın annemden daha fazla hak iddia etmesi. Birincisi erkeklerin dinen daha çok hakkı olduğunu savunuyor, ikincisi ise babam varlıklı bir adam bu yüzden annemin zaten bu apartmana ihtiyacı olmadığını söylüyor. Kendisi yıllarca bu apartmana güvenip doğru düzgün bir iş tutturmadı. Anneminse gerçekten ihtiyacı yok ama dayımın eşinden dolayı kalp kırgınlığı var ve babasının hakkını bırakmak istemiyor, gerekirse alır bir vakfa bağışlarım diyor.

Şimdi bizim davada karşı taraf anlaşmaya gitmeyince apartman satılsın ve parası ikiye bölünsün denilmiş. Fakat ederinin çok çok altında bir miktar. Bu yüzden dava durdurulacak sanırım. Davadan çekilirsek eğer annem dayımların apartmana yerleşmesini istemiyor. Bu durumda tapusuna sahip olduğu dairelerin hakimiyetini nasıl elinde tutacağını bilmiyor. Böyle bir şey olursa ne yapmak gerekir, direkt çilingirle falan mı giriliyor sonuçta tapusu var?


 
Hukukçu değilim.

Burada tüm bina için iki paydaş var gibi geliyor. Yani hiç kimse hangi dairenin sahibi belli değil. İkisi de her santimindw eşit derece ortak.
Yerleşirse çıkarmak cidden zor bir süreç olacaktır.
Bur avukata danışmak en iyisi.
Yarın ofise geçersem sorabilirim ama saatten emin değilim.
Varsa güveneceginiz bir avukat onunla da konuşulabilir.

Bu arada izalei suhu deniyor. Bu şekilde sarılınca ilk seferde belirli bir değerin altında kalırsa ya da alıcı çıkmazsa ikinci kez acikmarttirma düzenlenir ve orada verilen para kabul edilir diye aklımda.

Bu arada, annen de alabilir. Sonuçta değerinin yarısını ödeyecek.
Bankadan kredi çeker ve sahibi olup satabilir. Hatta boş dururken cok rahat satılır gibi
  • kisa  (21.03.23 21:19:57) 
@yourcousinmarvinberry, neden orijinal hesabınızla yazmadınız hocam :)

Hayır on daire kalmıyor. Zaten ikiye bölünmüş halde fakat biz yararlanamıyoruz. Zenginlik = 1 apartman değil.
  • ruhen hastayim ben  (21.03.23 21:50:19) 
davayı karşı taraf açmış ise davadan çekilip çekilmemesinin bir önemi yok. ortaklık satış yoluyla veya aynen taksim yoluyla giderilebilir. her katta iki daire olduğunu varsayarsak 5 - 5 bölüşülebilir. satış olursa da bedelinden az olacak diye endişelenmeyin. açık artırmada mutlaka artırırlar fiyatı


  • paintov  (21.03.23 22:32:30) 
Bu arada, açık arttırmada aynı fiyat verilmesi halinde öncelik her zaman paydaşların oluyor


  • kisa  (21.03.23 22:51:39) 
Acik artirma ile ilgili soyle bir avantajiniz da var, anneniz yarisina ortak oldugu icin hic teminat yatirmadan ihaleye katilabilir. Ayrica yine ayni sebepten sade yari parasini odeyip alabilir. Madem maddi gucunuz var ihaleye girip komple alin dayiniz da kalsin oyle madem anlasmaya yanasmiyor.


  • nuisance  (22.03.23 09:06:31) 
Apartmanın tek bir tapusu mu var, dairelerin tapusu ayrı ayrı değil mi?


  • SiyamkedisiZorro  (22.03.23 11:05:52) 
@SiyamkedisiZorro, arsa ve dairelerin %50’si şeklinde. Ama hangi daire kimin gibi bir anlaşma yok. Zaten onun için dava açmıştık. Karşı taraf buna yanaşmadığından ısrarla tamamı benim dediğinden daireler paylaştırılamadı. Şimdi de satılığa çıkarılacak ama iki tarafın da hazırda o kadar nakiti yok.


  • ruhen hastayim ben  (22.03.23 12:00:54) 
Malın paylaşımı (izalei şuyu) sadece satış yoluyla olmaz, temeli ortaklığın giderilmesi olduğu için daireleri sizlere paylaştırabilir de.
Bkz. barandogan.av.tr

  • SiyamkedisiZorro  (22.03.23 13:29:01) 
dayının durumu iyi değilse
sırayla seçin daireleri ilk siz başlayın seçmeye
2 dairenin kirasını siz alın, 3 tanesini o alsın daha da konuşmasın
tapu devri olmasın

dini açından deden özellikle vasiyet etmemiş, bu durumda medeni kanuna göre miras dağıtılır çünkü kanunlar bu şekilde
  • bir soru sorcam  (22.03.23 14:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.