[]

yurtdışında ev alıp airbnb yapmak

Merhaba,
Yunanistan Atina'dan ev alıp aracı firmalara vermeden kendi imkanlarımız ile airbnb vs günlük kiralama yapmak çok mu zor?
Kendi kendimize yapmak isteme sebebimiz, hem daha fazla gelir elde edebilmek hem de istediğimiz zaman kiralamayıp kendimize tahsis edebilmek.
(EU vatandaşlığı yok. Yeşil pasaport var.)
Teşekkürler.

 
temizlik, evi hazırlama, anahtar işlerini kim yapar


  • sert siyah krom  (13.03.23 15:02:06) 
@sert s.. Bu işleri kendimiz yapacağız. Kiralayacagımız ev dışında kalacak yer olacak. Ben daha cok, oturum ve çalışma izni almadan (vergi mükellefi olarak) bir muhasebeci bularak bu işi yapabilir miyim şeklinde sormak istiyorum.


  • uzayuzay  (13.03.23 15:21:03) 
Bazı ülkelerde airbnb ile kazanç sağladığınız anda "küçük işletme" sınıfına giriyorsunuz ve bunun için şirket açmanız gerekiyor basit usulde. Yunanistan'da durum böyle mi araştırmanız gerek.

Oturum ya da çalışma izni olmadan yunanistan'da yaşayıp gelir elde etmek yasal sayılmaz. Yeşil pasaport sizi 90 gün boyunca vizeden muaf tutar sadece. Buradaki vize muafiyeti de turistik, iş (çalışmak değil atıyorum bir fuar etkinliği, bir konferans) gibi alanları kapsar.

Şimdi diyebilirsiniz ki, kiraya versem aynı şey değil mi? Bazı ülkelerde ve yönetmeliklerde konut kiralama ve onun geliriyle, turistik maksatlı konaklama kiralama ve işletmeciliği farklı değerlendirilebiliyor. Yani ev alıp kiraya vermeniz ok ama ev alıp airbnb üzerinden turistik kiralama ok olmayabilir. Bunu en iyi yunanistan'da bir mali müşavir ya da bu işlerden anlayan bir avukat cevaplayabilir.

Bunları iyi araştırmadan yasal zemine oturtmadan böyle bir adım atmayın. Sınır dışı edilmek, vergi cezası almak, ülkeye bir dahaki girişlerde zorlanmak (çünkü vize ihlali sayılabilir) gibi sıkıntılar var işin ucunda.

Ha bu arada yunanistan'da da sıradan yunan vatandaşları yönetmelik falan takmadan kaçak göçek airbnb yapıyordur. Ama bir yabancı olarak sizin 2 kat dikkatli olmanız şart çünkü yunan vergi müfettişlerinin ya da göçmen dairesinin kendi vatandaşına yaklaşımıyla, size yaklaşımı farklı olur.

Bunlar legal kısımlar. Diğer kısımlar yukarda da yazıldığı gibi lojistik konular. Sürekli başında durabilecek misiniz?

Burada birçok insanın atladığı bir konu daha var... Sorun çıktığında ne olacak? Airbnb demek 7 milletten huyunu suyunu bilmediğin insanı ağırlamak demek. Bunu yasal zemine oturtmadan, yapmak büyük dert. Turist adam dağıtmaya geliyordur. Her türlü taşkınlığı yapabilir. Eve zarar verebilir, içip içip komşuları rahatsız edebilir, evde biri yaralanabilir... Olmaz demeyin airbnb forumlarına bakın neler yaşanıyor. Bu durumlarda airbnb "yasal konular sizin sorumluluğunuzda" deyip sıyrılıyor. Adam sigara içerken uyuyakaldı evi yaktı Allah korusun. Bu durumu sigortaya nasıl açıklayacaksınız mesela?
  • anten  (13.03.23 18:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.