[]

schengen için verilen banka hesap bilgisi teyit edilebilir mi?

şubat sonunda ispanya vizesine başvurdum. banka hesabında gösterdiğim paranın %80'lik kısmını anneme acil bir ihtiyacı için göndermek durumunda kaldım bugün. ondan önce aylardır hesapta duruyordu para, başvuru için toplanmış bir para değil yani. 3 aylık dökümde de göreceklerdir. yalnız şu anki meblağ istenen minimum tutarın altında kalıyor. başvuru değerlendirilirken bu hesaptaki miktarı kontrol etme şansları var mı? kvkk gereği ulaşamazlar diye düşünüyorum ama emin olamadım.




 
Hayır kontrol etmiyorlar diye biliyorum; teknik olarak hesap sahibi dışında zaten kimse kontrol edemez olmalı...


  • gadlemler  (09.03.23 19:40:28) 
Ben schengen vizesi alırken yetkiliye sormuştum aracı kurumdaki, “Konsolosluk yetkilileri teyit amaçlı bankaya açıp sorabiliyor. Paranın hesapta olup olmadığını teyit ediyorlar” denilmişti bana. Yani en azından “Bu adam 20 bin göstermiş. Bu tutar hesapta mı” diye soruyorlardır bence


  • deveyidiken  (09.03.23 19:56:32) 
@deveyidiken'in dedigi gibi bir sey oldugunu bankaniz teyit ederse, GM'lerinin kicindaki dona kadar alabilirsiniz. Sizden ekstra olarak hesap dokumu istemedikce teyit edemezler.


  • klassno  (09.03.23 20:16:16) 
bankayi arayip teyit edebilseler 3 aylik dokum istemelerinin manasi ne ki? sadece banka hesap numarasi isterlerdi, kac para var/ne zaman girdi falan sorgulamak bankaya bir telefon etmeye bakiyor olsaydi.


  • hot potato  (09.03.23 20:25:56 ~ 20:26:26) 
Ben de bunu merak edip sormuştum. Oradaki memurların yalancısıyım.


  • deveyidiken  (09.03.23 21:06:00) 
eskiden "provizyon" alinabiliyordu


  • kimlanbu  (09.03.23 21:18:53) 
bu konuda bilgim yok ama ulaşamazlar diye düşünüyorum. mahkemeler ve bir kısım kamu kuruluşu haricinde paylaşım mümkün değil. hiçbir resmi sıfatı bulunmayan bir kuruma veremezler. zaten imza sirküleri de istiyorlar imza atan kişilerin. teyit kendiliğinden edilmiş oluyor.


  • paintov  (09.03.23 23:49:29) 
Böyle bir prosedür yok. Bir konsolosluk bir bankayı arayıp "Şu hesapta bu kadar para var mı" diye sorup bilgi almıyor. Zaten böyle bir bilgi paylaşımı olsaydı haberimiz olurdu, zira banka bunun için izin almak zorunda kalırdı. Resmi kurumların (Mesela MASAK) sahip olduğu ayrıcalıklara konsolosluklar sahip değil.


  • salihdt  (10.03.23 07:34:13) 
çevremde de daha önce başvurup, hesap ekstresini aldıktan sonra parayı farklı hesaba transfer edenler oldu. bir sorun ile karşılaşmadılar.


  • kondansator  (10.03.23 08:33:05) 
Klassno +1

Bu imkansız bir uygulama. Banka hesabınızda ne kadar bilgi olduğunu eşinize bile söyleyemez.
  • but that was just a dream  (10.03.23 11:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.