[]

Bu kişiye gay diyebilir miyiz?

Merhabalar, umarım iyisinizdir.

Aşağıda kısaca detaylarını verdiğimiz ve her bir detayı da göz önünde bulundurduğumuz kişinin gay olduğuna kanaat getirebilir miyiz? Biseksüel midir ya da?

-Küçüklükten bu yana (masumane şekilde) hem kız hem erkeğe bakmış.

-Etrafından ve sevdiği kişilerden hep dolaylı ya da direkt çirkin olduğu geribildirimini almış.

-İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede kızlardan da hoşlanmış.

-13-14 yaşlarında, o dönem kendinden büyük tanıdık ve ergenliğin sonlarında bir hemcinsi tarafından çeşitli manipülasyonlarla kendisiyle cinsel faaliyete ikna edilmiş.

-Kızları aşk yönünden seviyor.

-Erkekleri de aşk yönünden seviyor.

-Kızlarla hiç cinsel ilişki kurmamış, istek duymamış ama erkeklerle kurmuş ve her türlü deneyimi olmuş.

-Çekici erkeklerin bedenine özellikle ortaokul zamanından beri ilgiyle ve imrenerek bakmış. Kendini bu erkeklere kıyaslayıp hep alt sınıf erkek gibi görmüş.

-Erkeklerle cinsel birleşimlerinde asla zevk almamış. Aldığı zevk sadece o beğendiği erkeğin çıplaklığını görene ve ona dokunana kadarmış.

 
“Etrafından ve sevdiği kişilerden hep dolaylı ya da direkt çirkin olduğu geribildirimini almış.”

Bunun cinsel yönelim ile ne ilgisi var onu anlamadım.

Ama yapılan araştırmalar heteroseksüel, biseksüel veya homoseksüel gibi ayrı gruplandırmaların doğru olmadığını, bunu bir skala olarak görmek gerektiğini söylemişti. Yani aslında sandığımız gibi kendimizi direkt x olarak göremeyiz. Arkadaşınız da muhtemelen skalada biseksüelliğe yakın bir yerde gibi. Bunu seviştiği için söylemedim, iki cinsiyete karşı da aşk duyduğunu söylediği için söyledim. Yoksa nice gayler var yıllarca sahte bir evliliğin içine hapsolmuş.
  • ruhen hastayim ben  (09.03.23 15:35:17) 
istismara maruz kaldığı için ilk önce savcılığa başvurmasını sonra da psiklogla görüşmesini öneriyorum.

gay diyemem ama sağlıklı bir zihin yapısına da sahip olduğunu düşünmüyorum.
  • Hallegadola  (09.03.23 16:08:57) 
''-Kızlarla hiç cinsel ilişki kurmamış, istek duymamış ama erkeklerle kurmuş ve her türlü deneyimi olmuş.''

Bu da gay değilse, kim gay?
  • Kahvedesu  (09.03.23 16:11:46) 
Neden biseksüel diyemiyor muyuz? Bu kişi biseksüel. Çok açık bir durum değil mi ki bu? Tam olarak neyi merak ediyorsunuz?


  • akhenaten  (09.03.23 16:20:28) 
sağlam gay hem de.


  • arveles gibiyim  (09.03.23 16:46:47) 
"gay vaaaaar" stickerı olsa onu atardım.


  • black holes in the sky  (09.03.23 17:48:51) 
Hayır asla gay değil. Bu kişi çocukken bir erkek tarafından cinsel istismara ugramış ve bu yüzden de travma da bir birey. Yönelim değil, yönlendirilme var. Acilen psikolojik yardım almasını öneririm.


  • limonlu eksi  (09.03.23 18:09:02) 
aseksuel


  • ala09  (09.03.23 19:12:03) 
Dümdüz gay bu. Gaylerin geçmişinde muhakkak böyle bir öğrenme süreci vardır. Çünkü biyolojik açıklaması yok. Homoluğu açıklayan bir biyolojik model yok. Olay davranışsal yani öğrenme ürünü.


  • romario  (09.03.23 19:16:51) 
bu kişi bariz şekilde biseksüel ama skalada gay kısmına çok daha yakın. %75-80 gay işte.


  • deartheodosia  (09.03.23 19:46:27 ~ 21:30:58) 
merhaba. iyiyim.

evet gay. onun adına çok üzüldüğümü lütfen iletin. hayat onun için çok zor geçecek.
  • Leonardo~Da~Vinci  (09.03.23 20:53:00) 
İstismar kısmı burada tahmin ettiğinizden çok daha önemli bir konu. 13-14 yaşında, cinselliği yeni keşfettiği bir dönemde böylesine bir travmanın tahmin ettiğinizden çok daha fazla etkisi olabilir. Yönelim ile yönlendirme arasında farklar vardır. Fakat bunu biz sadece bu verilere bakarak çözümleyemeyiz. Bir terapiye başlayıp süreci yönetmesi çok daha mantıklı olacaktır.


  • fraise  (09.03.23 20:57:41) 
psikolojik bir travma etkisiyle cinsel çekimleri yanlış yorumluyor da olabilir, biseksüel de olabilir. Düz gay ya da hetero denmesine gerek de yok ayrıca. İnsanların yönelimleri bir tanıma birebir uymak zorunda değil.


  • alaimisema  (10.03.23 10:18:54) 
erkek vücuduna olan beğenisi kendi hakkında çirkin olduğu geribildirimlerinden kaynaklanan bir imrenme dolayısıyla olabilir - cinsel birleşimlerinde zevk almadığı için söylüyorum. bence de biseksüel erkeklere ve kadınlara duygusal hisler olduğu için ama sırf erkeklerle cinsel birleşim yaşadı diye gay'e daha yakın diyemeyiz - çünkü manipule edilmiş ve travması var - kesinlikle istismar vakası.

bence kendi yönelimini daha iyi anlaması için sorulacak sorular (terapisiz yeterli olmamak suretiyle),
- erkek bedenine imrenerek bakıp kendini kıyaslamaktan ziyade, tahrik oluyor mu?
- kadın bedeninden tahrik oluyor mu?
- kadınlarla cinsel birleşim yaşamasa bile hiç romantik birlikteliği olmuş mu ve cinsel çekim hissetmiş mi? romantik duygulardan ziyade..
  • nonik  (10.03.23 11:24:37) 
@nonik:

- erkek bedenine imrenerek bakıp kendini kıyaslamaktan ziyade, tahrik oluyor mu? EVET.
- kadın bedeninden tahrik oluyor mu? NADİREN EVET.
- kadınlarla cinsel birleşim yaşamasa bile hiç romantik birlikteliği olmuş mu HAYIR ve cinsel çekim hissetmiş mi? romantik duygulardan ziyade. NADİREN EVET
  • Bu ne ya?  (10.03.23 11:42:36) 
o zaman gay'e daha yakın biseksüel bence de. bu durumda erkeklerle yasadıgı iliskilerde zevk almaması da ilk ilişkisinin travmasından dolayı olabilir. yine terapi.


  • nonik  (10.03.23 13:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.