[]

Annemi sarı ampule nasıl aşık ettirebilirim?

Ampul derken siyasi partiyi kastetmiyorum.

Anneme kalsa evi hastaneye çevirecek beyaz ışıkla. Anneme dedim oldu olacak 90'lardaki gibi florasan takalım istersen şunlardan: www.evelektrigi.com Eskiden bundan kullanıyorduk 20 sene önce.

Annemi sarı ampule nasıl aşık ettirebilirim? Sağlık açısından da bu beyazlar göz için vs zararlı değil mi? Ampul önerilerine açığız.

 
Belli bir yaş beyaz ışık seviyor, belki görme açısından fark ediyordur, sarı ışıkta görmüyorum bana kör geliyor diyor mu merak ettim


  • freebird5406_2  (08.03.23 02:04:04) 
@firibört

Diyor. Beyaz ışıkla da ev Esenyurt devlet hastanesine dönüyor.
  • Cesario  (08.03.23 02:07:21) 
Zararlı derken, daha çabuk yoruyor gözleri ve yorgunluk oluşturuyor. Sarı ve beyaz arasında kalmaktansa, kelvin derecesine göre daha ortada bir şeyler seçebilirsiniz. İkisinden birine mecbur değilsiniz.


  • mada  (08.03.23 02:14:21) 
akşam olurken güneş ışığının iyice sarıya dönmesi, geceleri uyumamız gibi mevzular on binlerce yıldır genlerimize işlemiş vaziyette.

sağlıklı yaşamak için hava karardıktan sonra fazla oturmamalı ve ışığa maruz kalınacaksa olabildiğince sarı ışıkta oturulmalı. akşam güneşi ya da ateş ışığına yakın...

sirkadiyen (circadian) döngüsü mevzuları gereğince hormonlarımız bunlara göre salgılanıyor.

bu adam da komple ışığı da kısalım diyor. www.youtube.com
  • alperz  (08.03.23 02:24:15 ~ 02:25:24) 
Annenize katılıyorum. Sarı ışıktan nefret ediyorum, evi laboratuvara çeviren bembeyaz ışık en güzeli. Sarı göz yoruyor, uyku getiriyor boğucu bir hava yaratıyor bence de. Beyaz ışıkta her şey net ve güzel. Bırakın beyaz kalsın :d


  • nundu  (08.03.23 02:32:55) 
çare (bkz: lambader )


  • scholar  (08.03.23 07:53:50) 
4000k ışık deneyin. 3000k çok sarı.
ama ikna etmeye çalışmak boşa. ben de bol beyaz ve aydınlık seviyorum. millet sarı ve loş seviyor herkesin zevki farklı. ben her şeyi aydınlık ve net görmeyi severim.

ama 4000k'e geçtim güzel. ne tam sarı ne tam beyaz.
  • jelly bear  (08.03.23 09:25:00) 
Belirli bir yaşa gelince gözler görmemek için bahane üretmeye başlıyor ve sarı ışık da görmek için gerekli ışığı vermiyor.

Bizim için günün finaline yaklaşan saatler anneler için hala iş güç yapılan, gün devamı olan saatler.

Duruma bu gözle bakmak lazım.

Ayrıca tüm gün gözünü telefon, bilgisayar, televizyon üçlüsünün ekranından ayırmayan insanların, sarı ışık deyince birden sağlık uzmanı kesilmelerine de anlam veremiyorum.

Lambader falan romantik çözüm. Yemek sonrası bulaşığı toplayıp yıkayan, evyeyi temizleye, çayı getirip götüren, meyve servisi yapıp soyan, gözleri yarı ölü kadını kesmez onlar. Hem onun çağına hitap etmez öyle şeyler.
  • Mirket  (08.03.23 12:28:41) 
yaşlılar böyle :( benim babam da beyaz ışık seviyor.
diyorum ki sarıyer börekçisine döndü ev =(((

bir yandn da komik geliyor, niye böyleler =)
beyaz ışıktan nefret ederim.
  • love and trust  (08.03.23 12:38:19) 
beyaz ışık doğru olandır. sarı ışık berbat... anneniz haklı siz haksızsınız. 6500k philips kullanıyorum tüm evde


  • konetsu  (08.03.23 12:57:54 ~ 12:58:34) 
Ben ikea'dan bir çift lümeni yüksek sarı ışık aldım direkt taktım salona.

Başta çok garipsediler, alışamadılar ama şu an kullanıyorlar hala. Rahatsız olsalar değiştirirlerdi sanıyorum :)
  • chicha_v2  (08.03.23 13:52:26) 
Jellybear +1


  • primetime  (08.03.23 15:52:53) 
şika lümen mevzusuna değinmiş o çok önemli.

annemlerin salon stadyum gibi ama 3200K. Lümen önemli. gidip 600 lümen lamba takarsan istersen mor ötesi tak yine kesmez.

metrekare/lümen hesabı var internette arayın bulun ona göre lamba alın.
  • alperz  (08.03.23 16:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.