[]

iş görüşmesi referans hakkında

merhabalar.
en son ayrıldığım yerden sorunlu ayrıldım ama emin olun yüzde yüz haklıyım:D anlatmak istemiyorum uzun çünkü ve asıl konu bu değil, 3-4 olaydan bir örnek vereyim, sana zam yaptık deyip maaş günü geldiğinde onu geri almıştık biz söylemeyi unuttuk gibi.

asıl mesele görüştüğüm bir yer referans istiyor, ben de eski iş yerinden başka bir yöneticinin numarasını veriyorum, onlar da direk iş yeri numarasını arıyor bu sıkıntı yaşadığım kişi açıyor, o da onlara böyle bir kayıt çalışan yok hiçbir şekilde yok vs gibi diyor, görüştüğüm yerde ilginç geldi bize vs dedi ben de anlattım detaylı ve hızlıca sgk dökümü verdim kendilerine.

şimdi bu durumda ne yapmak lazım bu kişinin tavrı karşısında acaba?
sinirden cinnet geçirmek üzereyim de.

 
yani verdiginiz numarayi degil kafalarina gore bir numarayi ariyorlar sonra da referans verdiginiz kisiyle degil denk gelen herhangi biriyle konusuyorlar. bu yaptiklari kvkk'ya bile aykiri olabilir emin degilim :)

yani o kavgali oldugunuz kisinin yaninda is gorusmesi yaptiginiz sirket de fazlasiyla hatali. o tarafa da ayri kizardim ben olsam. madem oyle niye referans istemisler gelisine arayip kafalarina gore gorusselermis? cok sacma yaptiklari. gerci bu durumda yeni yeri gozden cikarmak gerekebilir. isi ne derece istediginize gore degerlendirin bu durumu da bence.

o kisinin tavrina da diyecek laf cok ama zaten sorunluymus araniz. arayip kavga etseniz durduk yere caniniz sıkılacak ama icim sogusun derseniz arayip kavga edin :) referans olarak verdiginiz kisinin bu sorunlu kisi uzerinde bir soz hakki varsa ben olsam onu da durumdan haberdar ederdim.
  • in vino veritas  (01.03.23 18:12:20) 
bence iyi olmus, sadece su tavir bile anlattiginiz olayin dogru olabilecegini desteklemis. ayrica kotu referans da olmamis, sadece telefonu acan kisi yalanci durumuna dusmus. caninizi sikmayin derim ben. ayrica referans olarak verdiginiz kisiyi durumdan haberdar edebilirsiniz +1


  • kassiopeia  (01.03.23 18:21:04) 
google'dan numarayi bulup rastgele aramislar anladigim. o isyerindeki senin direkt adini verdigin kisiyi degil, kavgali oldugunu aramis olmuslar degil mi?
yapacagini yapmissin. bu bile kavganda hakli oldugunu ortaya koymus +1. yapacagin bi sey daha kalmis bence. o yoneticinin telefonunu bulurum ve ona watsapptan yazarim yazacagimi, iki yakan bi araya gelmesin diye de bedduami eklerdim sonuna sanirim :)
gecmis olsun.
  • Kittie  (01.03.23 18:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.