[]

özel sektör aylık çalışma saati

Eşim hemşire. Bir özel hastanede çalışmaya başladı. biraz araştırma yaptığımda özel sektörde aylık 180 saat çalışma üzerine haftada bir gün izin verilmesi gerektiği 180 saat üzeri mesai varsa da saatine (saatlik net maaş*1,5) mesai parası alması gerektiği yazıyor.
Yalnız hastane aylık 220 saat çalışma üzerine mesai alacağını belirtmiş ve eleman eksikliği nedeniyle Şubat ve Mart aylarında aylık 1 gün tatil vermiş (sonrasında da böyle devam eder muhtemelen). Bu ay 232 saat mesaisi var mart ayında 240 olacak. Hastane yönetimiyle bu konular hakkında konuşmaya gideceğiz de gitmeden bilgi sahibi olmak istedim.
Doğru olan ne kaç saat çalışmalı kaç gün izin yapmalı kaç saat üzerine mesai talep etmeli bunları bilen varsa aydınlatırsa seviniriz.
Bu şartlar altında devam ederse zaten istifa vereceğiz de yine de öğrenmek istedik.

 
-Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir.
-Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan
günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.
-Haftanın iş günlerinden birinde kısmen çalışılan işyerlerinde, bu süre haftalık çalışma süresinden düşüldükten sonra, çalışılan sürenin çalışılan gün
sayısına bölünmesi suretiyle günlük çalışma süreleri belirlenir.

(git:www.mevzuat.gov.tr )
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (23.02.23 11:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.