[]

Ekşi Sözlük'ün kapatılması anlamsız değil mi?

Yani şöyle, zaten tamamen yurtiçinde konumlanmış ve hükümetin her türlü taviz isteğini gık demeden yerine getiren bir oluşum Ekşi Sözlük, bunu kınayarak da söylemiyorum aslında bu düzende varlığını devam ettirmek için bu yolu seçmişler, olabilir. Yani sen ters gelen bir olay gördüğünde Goebbels'in ekibinden birini gönderip "olm böyle yapmayın lan" dediğinde zaten kimse itiraz etmiyor, e bu durumda niye erişimi engelliyorsun ki, bu anlamsız değil mi? Hadi böyle aşırı muhalif bi yapılanma olur ortamı gerer de anlarım, sözlük kullanıcı profili bakımından da bunların hâkimiyetine geçti sayılır, yani neden erişimi kısıtlıyorsun ki bu durumda, zaten sizin sözcülüğünüzü yapıyorlar gibi. Mantıklı bi açıklaması var mı yoksa her yere saldırıyoruz bunları da aradan çıkaralım hamlesi mi bu? Teşekkür ederim.




 
twitter.com

'Muhalif seslerin kısılması' konulu bir çalışma
  • Mirket  (22.02.23 12:09:42 ~ 12:43:01) 
bence mantikli bir aciklamasi yok. sozluk de oyle ozgurlugun falan kalesi degil ama iceriklerin cikarilmasi talebi(mahkeme karari varsa, diger turlu telefonla icerik cikartiliyorsa zaten savunulacak bir tarafi kalmiyor bana gore) geldiginde mecbur uygulamak zorunda.

bir diger dusuncem de secime giderken bu depremin olmasi iktidar tarafinda tum hesaplari bozdu ve ofkeye sebep oldu. bu ofke ile daha ilk gunlerde twitteri kapattilar, cumhurbaskaninin aciklamalarindaki hal ve tavirlari, akp sozculerinin deftere not ediyoruz zamani geldiginde hesaplarini gorecegiz vb. seyler ofke kontrolunun kalmadigini gosteriyor.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (22.02.23 12:12:30) 
şahsen; geçenlerde aktroller topluca uçurulmuştu, onun intikamı olduğunu düşünüyorum.


  • candide  (22.02.23 12:27:51) 
Yani o aktroll uçurulması benim de aklıma geldi ve çok mantıklı ama bir yandan da deprem oldu bahanesiyle 10 bin kişi aldılar, o onun telafisi gibi geldi bana çünkü benim 3 aydır 15-25 arasında sıralaması olan bi hesabım var 2020 şubat ayında kayıt olduğum o hala onaylanmadı mesela, ya 10 bin kişi içine beni sığdıramadılar ya da proje alımı yaptılar aklıma başka bir şey gelmedi.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.02.23 12:31:23) 
Abi kanzuk ssg falan "olm bizi kapatmışlar lan :\" kafasıyla takılıyor şu an. Ya gerçekten de kimse ne olduğunu bilmiyor ya da salağa yatıyorlar.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.02.23 12:34:29) 
Deprem akp'nin oyun planını bozdu, ve şu an deprem propagandalarına karşı olan hiçbir şeye müsamaha göstermeme düşüncesindeler.
Başka bir duyuruya yazdığım cevap:

ekşide troller hep kollandı.Bunu hem sitenin hitini arttırmak hem de site kapatılmasın diye yaptılar. Bu sebepten "başlıklarını engelle" gibi fonksiyonlar düzgün çalıştırılmadı.
en son bir miktar kaşarlanmış trollü uçurdular. Yerine bolca taze troll aldılar.
Bunlarla seçime kadar ekşiyi istedikleri gibi yönlendireceklerdi.

Deprem ve rte'nin tahrik edici söylemleri nedeniyle muhalifler gaza gelip siteye aşırı yüklenince, troller yetersiz kaldı ve ekşiyi tümden engellediler. olay bu.
  • vizivozo  (22.02.23 12:46:11 ~ 12:57:12) 
mantiksiz. ama son 20 yildir mantikli ne yasadik ki zaten?


  • in vino veritas  (22.02.23 14:24:13) 
Bu olay özelinde söylemiyorum ama kapatılma olayı tam bir "dinsizin hakkından imansız" gelmesi olayı oldu benim gözümde.

Daha aktroll denen oluşum sözlükte henüz parlamamışken(ki bunların miladı Gezi Olayları'dır ironik bir biçimde), iktidar daha bu kadar palazlanmamışken Kanzuk denen sözde hukukçu herif sözlükte tiranlık estiriyordu.

2012 yılındaki büyük yazar protestosunu anımsayabiliyorsan ne demek istediğimi anlamışssındır.

O günden bugüne sözlükte haksız yere uçurulan binlerce yazar oldu belki de. Onların yerlerine yenilerini yazar yaptılar troll olup olmadığına bakmaksızın, "paramız aksın gerisi önemli değildir" diye nice fikir özgürlüğünü kullanan yazarları akepe yargısına teslim ettiler, provakasyon hesaplarını değil, onlara küfreden yazarları lanetlediler veya uçurdular.

Sözün özü yozlaşmanın sonu bu noktaya kadar geldi ve ayarını bozdukları kantar günü geldiğinde onları da tartmış oldu. İlahi adalet.
  • Avoiding The Puddle  (22.02.23 15:00:08) 
Kanzuk enteresan bir insan, bilen bilir sözlükte agamemnon diye bi kullanıcı vardı, bu eleman arabalar konusunda benim gördüğüm en yetkin insanlardandı, ara ara da bu amaçla kullandığı bi bloğu vardı ve sözlükte paylaşıyordu, bu kullanıcı öyle üç beş yıllık yazar değildi yalnız 1. ya da 2. nesil bi yazardı, sonra 2015 yılında bu elemanı bloğunun reklamını yapıyor uçurdular, sonradan öğrendik ki o dönem boşandığı eşinin avukatı kanzuk'muş, kanzuk böyle bir eleman ne yazık ki.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.02.23 15:08:00) 
Aşırı mantıksız ve daha da mantıksız olan bazısının “olm bizi kapatmışlar” mantığında düşünürken diğerlerinin “bak nasıl kapattık ama” şeklinde düşünmesi.
Bu şeye benziyor, çocukların saklambaç oynarken gözünü kapatınca kendisini saklanmış zannetmesine. Giren giriyor zaten. “Kopolo kolocok” denmesi, mantıksızlığı mantıksızlık ile süslüyor. Gülesim geldi cidden.

  • irene  (22.02.23 20:36:37) 
Eksisozluk akp nin muhalif fisleme aracidir. Tum olanlari bu baglamda degerlendirin.


  • ThomasJefferson  (23.02.23 01:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.