[]

Psikiyatri ile görüşme süresi

Özel bir hastaneden randevu aldım. Muayene süresinin 20dk olduğunu söylediler. Ücreti de 900tl. Depresyon ve anksiyete için gitmek istiyorum. Sadece ilaç yazılması dışında süre yeterli olur mu?




 
Bence olmaz.


  • ruhen hastayim ben  (21.02.23 11:38:07) 
Psikoterapi yaptırmak istiyosan psikologa git, o uzun sürüyor. Bildiğim kadarıyla psikiyatri muayenesi devlet hastanelerinde 10-15 dk. Yetiyor mu bilmiyorum da yetiyodur heralde öyle takdir ettiklerine göre. (Nıt: Uzman değilim, psikiyatrik tedavi görmedim, sadece öğrenciyken 2-3 kez gitmiştim dikkat dağınıklığı var diye)


  • turuncu tonlarda  (21.02.23 11:38:38) 
40-50 dk sürüyor benim. Psikiyatr ve psikoterapist doktorum. Seans ücreti 1500 lira. Aylık ilaç takip seansı yapıyoruz 20dk benim derdimi anlatmam için çok az sizi bilemem.


  • cilekli pasta  (21.02.23 11:47:37) 
Depresyon ve anksiyeteye teşhis koymak için çocukluğuna inmesine gerek yok. ilaçla tedavini düzenlemek için de süre yeterli.

Ancak ayrıca testler, psikoterapi falan gerektiren bir durumun varsa söyleyecektir zaten.

İlaç kullanımı sonunda tekrar görmek isteyecektir. Maddi durumun sıkıntıdaysa bu hususu göz önüne al.

Bir arkadaş psikolog önermiş ama o yola girersen ilaçla tedavi şansını kaybedersin ve bildiğim kadarıyla onların görüşme ücreti de çok aşağı kalır değil.
  • Mirket  (21.02.23 11:56:12) 
senin açından olmaz çünkü bol bol anlatmak istersin
doktor açısından yeterli

  • bir soru sorcam  (21.02.23 12:10:52) 
yani ilk seansinsa yetersiz ama yillar boyunca doktora gidip dert anlattiysan yeterli
istanbul anadolu yakasi dersen cok iyi bir doktor onerebilirim, mesaj atman yeterli

  • nibba  (21.02.23 12:13:23) 
Merhaba, alanında uzman ve tecrübeli bir kaç psikiyatrist öneriyorum. Görüşme süreleri 50 dk,

Ömer Esenkaya, Bağdat Caddesi, 1000 tl
Fatma Betül Esen, Bağdat Caddesi, 1000 tl

Evet 20 dk onlar için yeterli ama ilişki kurmak ve anlaşılmak için ne kadar yeterli tartışılır.
  • damba  (21.02.23 16:01:13) 
@mirket

Ben öyle bir şey önermedim, sadece 20 dk yeterli değil uzun uzun konuşup anlatmam lazım diye düşünüyorsan psikoterapi yaptırman lazım,onun için paikologa gidiliyor diye biliyorum. Bunu belirttim sadece. Ben uzman değilim bişey değilim ayrıca soruyu soran kişinin olayını bile bilmiyorum, yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltme yapmak istedim.
  • turuncu tonlarda  (21.02.23 21:20:43) 
daha sonra benzer sorusu olacaklar için yazmak istedim. muayeneye gittim 20 dakikadan biraz uzun sürdü. doktor test yaptı ve sorular sordu. soruları cevapladım. doktor 1-2 cümle kurdu. durumum hakkında yorum da yapmadı :) ilaç verdi ve kontrol muayenesine çağırdı. konuşmaya hevesli olmadığım bir durumda olduğum için şu an için idare etti:)


  • boyalı kuş  (05.03.23 20:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.