[]

ermenistan deprem yardımı

- Soru 1:
ermenistan 5 tır yardım göndermiş.
çok olumlu bir hareket.

"azerbaycan ile olan savaşımızda siz tb2 ile destek olmuştunuz."
dememişler. üstelik bu olay yakın bir zamanda oldu.

uluslararası ilişkiler bu konularda nasıl yürüyor ? anlayamadım.

- Soru 2 :
Azerbaycan'da deprem olsa, Ermenistan yine yardım gönderecek mi ?

 
Ermenistan Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istiyor uzun zamandır. Paşinyan bu konuda baya girişimde bulundu diye biliyorum. Ayrıca deprem diplomasisi diye bir durum da var. Türkiye-Yunanistan için literatüre geçmiş bir kavram ama genelde husumetli ülkeler deprem anında birbirlerine yardım ederler. Doğal afet başka bir konu ve orda etkilenenler halk.

Azerbaycanda olursa yardım ederler mi bilmiyorum ama neden olmasın?
  • nundu  (11.02.23 19:33:37) 
www.mfa.gov.tr
+1 nundu

karabağ savaşı ardından ilişkilerde normalleşmeler başlamıştı zaten. yeni birşey değil. ermenistan bu yardımla adım atmak istemiş olabilir. olumlu birşey.

azerbaycan ile ermenistan ilişkileri bizimkinden daha farklı tabi. ekip göndermez belki ama yardım gönderir.
  • false pretension  (11.02.23 19:49:48) 
siyasi olaylar başka, insani yardım başka bir şeydir.
iki ülke savaşırken bile belirli zamanlarda sivillerin tahliyesi, sivillere yardım ulaştırılması gibi konular için ateşkes yaparlar. 10 tane il yıkılmış, insanlar donarak, açlıktan, susuzluktan ölmüş; bu durumda hiçbir ülke bizim garezimiz var diyemez, derse de uluslararası alanda yalnız kalır.

  • lesmiserables  (11.02.23 20:05:24) 
hraparak.am

translate edip okuyun ozellikle son paragrafi.
  • antikadimag  (11.02.23 20:23:17) 
peki ermenistan ile ilişkilerimiz azerbaycan savaşının ardından nasıl "çift taraflı" iyi ilerleyebiliyor ?
neden tb2 yardımının tribini atmadılar ?

  • WithWorth  (11.02.23 20:23:58) 
savaş bitti. artık ermenistan da savaşın bittiğini ve yenildiğini kabul etti. daha fazla düşmanlık ederek bir şey kazanmaları mümkün değil. üç yanı türk nüfusuyla çevrili bir ülke olarak bugünden sonra türkiye ile iyi ilişkiler onların lehine. bizim için de kötü olmaz çünkü ermenistan çok fakir bir ülke ve ekonomisi büyüyecekse bizimle ticaret yapması lazım, bizimle iş yapması lazım.


  • sert siyah krom  (11.02.23 20:31:54) 
Uluslararası ilişkilerin bu durumla pek bir isi yok.

İnsani olaylar bunlar ve böyle durumlarda iki ulke arasındaki conflict dikkate alinmaz genelde.

Kaldi ki yardimi yapan ulke icin de muthis bir imaj olusturur, Uluslararası alandaki imajini iyi bir noktsya getirir ulkenin. Nereden bakarsan bak olumlu bir hareket.
  • stavro  (11.02.23 21:59:59) 
@antikadimag'in verdiği linki çevirerek okudum da cidden son paragrafta bize nefret kusmuşlar. Adamlar açık açık "en iyi Türk ölü Türk'tür" diyorlar. O yüzden belli ki özel bir sebeple göndermişler, haliyle hiçbir adımları bana samimi gelmiyor.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (11.02.23 22:06:13) 
oyle haber linki atarsaniz ben de turkiyedeki depreme zinadan oldu diyen turk haberi atarim. bu demek oluyo mu ki turklerin hepsi igrenc yaratiklardir?

hayir.
  • aguen  (12.02.23 00:49:03) 
@aguen; adam milletvekili. sokaktaki vatandas degil.


  • antikadimag  (12.02.23 00:56:18) 
Turk milletvekili de bulurum turklere ermenilere yunanlara demedigini birakmayan :)


  • aguen  (12.02.23 01:03:24) 
yunanlar, ermeniler olsun diyen bulamazsiniz. kansiz cok bizde de ancak bu seviye baska bir seviye.


  • antikadimag  (12.02.23 01:12:53) 
ya bu ülkede "afadersin ermeni" deniliyor! o yüzden bence gzl şık bi hareket yapmışlar. o yüzden yaşasın halkların kardeşliği


  • euteamo  (12.02.23 01:22:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.