[]

Yan hesabınız var mı? Neden?

Dürüstçe yan hesabı olmayan yazar var mı? Çünkü ikinci bir hesap olayı yaygın bir şey, son zamanlarda iyice emin oldum. Buna neden gerek duyuyorsunuz? Ben ciddiyken, dalga geçerken ve boş yaparken de bu hesabımı kullanıyorum çünkü buradan çık başka hesaba gir olayı çocukça ve angarya geliyor. Ciddi ciddi “ana” hesabımızın gerçek karakterimizi yansıttığını ve tüm süperliğimizi ortaya koyduğuna mı inanıyorsunuz? Bu yüzden mi boş yapmak için ikinci hesaba ihtiyaç duyuluyor?




 
yan hesabim yok. sozlukte bazen geyik entryler girip sonra siliyorum. yan hesabim olsa birini geyik digerini de dusuncelerimi not tutmak icin kullanirdim.


  • antikadimag  (30.01.23 00:21:09) 
Benim yok. Trollemek için açardım aslında ama üşeniyorum.


  • plutongezegendegilmi  (30.01.23 00:22:33) 
sozlukte yok. burda da ayni nickle duyuru kullanicisi olan bir hesap var o kadar. eskiden is yerinden eksiye girilemiyordu ama duyuruya girilebiliyordu, o zamanlar sik kullanirdim duyuru hesabini.


  • fakyoras  (30.01.23 00:29:30) 
Eski hesabım var. O başka bir dönemi temsil ediyor. Onunla da girebilirim ama girmiyorum. Yan hesabım yok.


  • gabe h coud  (30.01.23 00:35:10 ~ 00:36:05) 
başka şubemiz yoktur.


  • freebird5406_2  (30.01.23 00:35:41) 
yok. kurgu değilim ki yan karakter lazım olsun. bütün mallıklarım ile sözlük hesabım belli zaten :)


  • roket adam  (30.01.23 00:54:12) 
Hayır, tek hesap sahibiyim. İkinci hesap ille de boş yapmak için kullanılacak diye bir kaide yok bence. Bazı durumlar oluyor, az çok tanıştığım kişilerden çekindiğim için buraya taşımıyorum mesela. Bunda eleştirecek bir şey de görmüyorum.


  • IncredibleMau  (30.01.23 01:06:18) 
sözlükte 4 hesabım vardı geçmişte. aktif kullanmıyordum, hepsini sattım. şuan hiç yok. burda tek bu hesabım var.
twitter'da sadece fake bir hesabım var o da başka bir hesabım yok yani sadece kendi kimliğimde değil. başka da bir sosyal mecrada üyeliğim vs yok.

  • pardus  (30.01.23 01:45:55) 
Sözlükte tek hesabım var, burada ikinci bir hesap açmıştım sözlükten giremeyince ama açtım kaldı gitti.


  • kisa  (30.01.23 02:12:18) 
Yok.
İhtiyaç duymadım ama anonimliğim kalmasaydı, buradaki birçok kullanıcı gibi çok kişi tarafından kimliği bilinen biri olsaydım ihtiyaç duyabilirdim. Olay sadece boş yapmak/gösteriş meselesi değil, özeli paylaşmak ya da tamamen objektif yorum almak endişesini anlayabiliyorum.

Bu arada mevcut kullanıcıların en az 40%'ının aktif ikinci hesabı olduğuna eminim, fazlası da vardır.
  • Bruce  (30.01.23 02:13:09) 
soruya cevap: yan hesabim yok. ayrica;

@Bruce, Jux'un senin ikinci hesabin olduguna yemin edebilirim ama kanitlayamam.
  • banach  (30.01.23 07:08:57) 
Var. Yıllardır kullanmiom. Çok özel bir soru sormam gerekirse kullanırım sanırım. Cunku gerçek hayattaki tanıdıklarım bu sitede olduğumu biliyorlar.

Bu nikim de 2-3 yıllık, eski hesabım kapali
  • abuzer  (30.01.23 07:42:28) 
sözlükte yok. duyuruda var.


  • inheritance  (30.01.23 08:49:40) 
ben de tek hesap kullaniyorum. en duzgun sorumu da bunla, en sacma, geyik sorumu da bunla soruyorum ve kimin ne dusundugu umurumda olmaz. gunluk hayat da boyle degil mi zaten? her an cok akli basinda bi tutum sergileyemeyiz. gercek disi bi sey olur bu.

ek hesabi soyle anlayabiliyorum; ne kadar umurumda olmasa da bazen cok ozel bi sey sormak isteyebiliyorum ve yedek hesap boyle anlar icin mantikli. ama ugrasmiyorum..

veya yedek hesabiyla trolluk yapani da anlayabilirim eglence ariyordur ve bu onu eglendiriyordur...

ama burada farkinda oldugum yedek hesaplar var. bunlardan birinde kullanici maddi acidan ortalama ustu bi hayat suruyor, birinde ise ortalama alti. bu trolluk de degil. reelde karsilasmak istemeyecegim insanlar bunlar. neden boyleler ben de bilmiyorum
  • Kittie  (30.01.23 09:48:10) 
var, bu hesabın (i) versiyonu.
zamanında angelus'la biraz takışınca ne olur ne olmaz diye almıştım.

başka bir tane daha var galiba ama ne nick'i, ne şifresini hatırlıyorum.
belki lazım olur diye bulunduruyordum sanırım.
ne için bulundurduğumu bile unuttum.

zaten yıllardır burada yazıp çiziyorum, özel bir şey sorma ihtiyacı hiç hissetmedim.
hissetsem de kendi hesabımla sorabilirim diye düşünüyorum.

sanki daha çok gönül işleri kategorisinde soru sormaya meyilli olanlar ikinci hesapları daha çok kullanıyor.
gönül ilişkisi buradan olanların anonim olmak için yedek hesap açmaları ayrı, bir de buradaki imajını bozmamak için de aşk hayatını deşifre etmek istemeyenler oluyor sanırım.
mesela çok ciddi (boşanma, ailevi vb. gibi konularda) bir sorunu olup da sadece tek bir şey sormak ve akıl almak için yedek hesap açanlar da oluyor.
zaten "burada kullanıcıyım ama bu duyuru için başka hesap açtım" falan yazıyorlar o duyuruya da genelde.
bunu kısmen anlıyorum ama ben üşenirdim muhtemelen.

bu arada gönül işleri nedeniyle buradan haşır neşir olduğum biri zamanında böyle yedek hesaplar kullanıp duruyordu çeşitli şeyler sormak için.
buradaki genel kullanıcılara aşina olunca, o yedek hesaplar çok kolay anlaşılıyor.
insan sürekli konuştuğu, yazıştığı insanın tarzını on ayrı hesapta da olsa fark eder, etmemesi için çok dikkatsiz olması lazım.
  • blatta hiberna  (30.01.23 10:19:22 ~ 10:20:52) 
Ben burada açtığı duyuruya diğer hesapla cevap veren kullanıcılar biliyorum ya, bazen hesapları karıştırıp aynı hesapla cevap veriyorlar ama fark edince silip yan hesapla cevap veriyorlar asdas.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (30.01.23 10:40:11) 
Sayfanın en altında chat var orada konuyu tartışıyorlar


  • mrrobot  (30.01.23 10:56:26) 
Teknik olarak var çünkü sözlükte de aynı nick ile hesabım var. O zaman duyuru açıktı hemen üyelik almıştım ama sözlük için beklemem gerekmişti. Alışkanlıktan duyuru hesabımı kullanıyorum. Sanırsam sözlük hesabım ile hiç girmedim.


  • peki madem  (30.01.23 12:32:08 ~ 12:32:34) 
Benim de yok ve hiç olmadı.


  • ms brownstone  (30.01.23 15:30:20) 
Yok, aklıma dahi gelmedi.

çocukça ve angarya +1
  • lüzumsuz adam  (30.01.23 15:36:02) 
Benim sifresini ve kaydoldugum mailini unuttugum iki hesabim var, simdi bunu kullaniyorum, eskiden de modlardan birine ozelden kufretmistim, ucurmuslardi ilk hesabimi.

Yedek hesap niye olsun ki, bana sacma geliyor.
  • tessera-tessera  (30.01.23 17:06:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.