[]

anneye psikiyatr/psikolog bulmak

annem için bir terapist bulmaya çalışıyorum. ama nelere bakmam gerektiğini bilmiyorum. önerisi olan olursa da cok makbule gecer.

annem 62 yasında. temel sorunları
- çok kaygılı olması: hastalıklardan veya ufak anlaşmazlıklardan bile psikolojik olarak cok etkilenmesi (örn. tansiyonunun çıkmasından, babamla yaşadığı çok ufak bir atışmadan), çok yaşlı ve güçsüz oldugunu düşünerek bu modda yaşamına devam etmesi,
- çocuklarına özellikle bana deyim yerindeyse bağımlı olması: yalnızca bir gün dahi telefonda konuşmazsa bunu büyük bir ayıp olarak görüp kızmaya çalışması, telefonuna bir saat cevap alamazsa acaba hasta mı olduar diye ağlayacak seviyeye gelmesi, 30 yaşındaki evli şahsıma kuzenlerimle gittiğim tatilde "bugun cok yurumussunuzdur sakın duş almadan yatma" diye mesaj atması,

- her şeyi kafaya cok takması, bütün sülalesinin sorunlarını üstlenmeye calısması, 50-55 yaşındaki kardeşlerinin ev temizliğini onlar yoğun yapamıyor diye üstlenmesi/organize etmesi veya onlara doktor randevusu alıp onlarla birlikte hastaneye gitmesi gibi sınır problemleri, her seyi organize etme çabası.

terapiste kendisi de gitmek istiyor ama yalnızca anksiyete için. diğerlerini bir sorun olarak görmüyor.

terapist seçiminde önemli bir etken sanırım şu olacak, annem öyle terimlerden, minfulness'tan wellness'tan, kibar kibar metodik konuşmalardan çok paye çıkaramayabilir, yurdum insanıdır. bu şekilde bir iletişime ihtiyacı olabilir diye dusunuyorum.

psikşyatr yonlendirmesiyle kullandıgı antidepresan var ancak devlet hastanesi oldugu için terapi gibi duzenli gidemedi.

ne önerirsiniz?

 
Şehir?


  • pascha d  (23.01.23 16:11:14) 
çok pardon. @pascha d istanbul


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (23.01.23 17:39:23) 
Ziya Ünlütürk var psikolog. Hasan Arslan var psikolog. Tavsiye ederim.


  • muhayyer divan  (24.01.23 01:38:45) 
Ömer Turan, Hasret Akın tavsiye edebileceklerimden.


  • Simsiyah  (24.01.23 16:25:35) 
anksiyete icin EMDR tavsiye ederim, daha hizli sonuc alabilirsiniz. normal terapinin onemini kesinlikle tartismam ama daha uzun soluklu oluyor.


  • kassiopeia  (24.01.23 17:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.