[]

Instagram kendi kendine takip ediyor

Selam
Öyle bir durum yaşıyorum birkaç gündür. aklıma gelen bütün şeyleri kontrol ettim. Dedim belki indirilen bi oyundan vs virüs yemişimdir.Telefonda virüs taraması yapıyorum virüs yok diyor.
Profil Düzenleme sayfasında bulunan menüden İzinli Uygulamalar sekmesine girdim orda izinli uygulama görünmüyor. Telefon tarayıcısından girdim hemen mail geldi zaten hesaba girildi diye. Başkası girmiş olsa gelirdi yani bildirimi ye düşündüm. Sebebi ne bu durumun acaba?


 
İzlemek için burdayım.

Sayılı da olsa, benim onay vermediğim hesapları takip ettiğimi farkettim. Üstelik bazılarını takipten çıkamıyorum da. Engelledim onları da.
  • pro9it9is9  (22.01.23 09:03:55) 
Hayır aynı telefonda başka hesaplarda var uygulama içinde giriş yaptığım. Aktif olarak kullandığım bir hesapta oluyor sadece. O yğzden virüs değildir diye düşündüm(zaten Kaspersky tarama yaptı virüs yok diyor). İzin verilen uygulama kısmına bakıyorum o alan da boş. Diyorum acaba başka isimde konseptte takip ettim ismimi değişti bakıyorum hesap hakkında kısmında isim değişmiş görünmüyor. Hadi şifremi kimseye söylemedim ama bi şekilde biri buldu girdi diyeceğim denemek için telefondan tarayıcıdan girdim direkt mail attı giriş yapıldı diye instagram. Yok bulamadım sebebini ben de.


  • yazdonumu  (22.01.23 09:12:21) 
Eğer takipçi satın alma yaptıysanız, sizin hesabınız da başkaları için satın alınabilen bir takipçi haline geliyor ve kendi kendine takip etmeye başlıyor.
Ya da Instagram hesabınızın şifresini bir şekilde farklı bir yere/uygulamaya girdiyseniz de olur bu. Ya da virüs yemiş olabilirsiniz. Her durumda şifreniz gitmiş gibi görünüyor, şifreyi değiştirince sorun çözülür muhtemelen.

  • gallienus  (22.01.23 12:30:02) 
Bende de benzer durum olmuştu, şifremi değiştirdim düzeldi


  • goodyes  (22.01.23 12:34:02) 
takipçi satın alma vs yapmadım. Zaten izin verilen uygulama kısmına bakıyorum o alan da boş. Şifremi 2.5 yıl önce telefonu alınca giriş yaptığımda girdim sonra hiç çıkış yapmadığım için hatırlamıyodum bile. Virüs İhtimalini pek düşünmüyorum yazdığım gibi virüs taramada bir şey çıkmıyor diğer hesaplarda da bir sorun yok zaten telefonda virüs olsa hepsinin etkilenmesi gerekmiyor mu?


  • yazdonumu  (22.01.23 14:12:47 ~ 14:17:23) 
şifren ele geçirilmiş, şifreni değişirsen sonlanır büyük ihtimalle.

"hesaba girilse zaten mail gelirdi" diyorsun ama çeşitli api ve cookie yöntemleri ile o mailin gitmemesini sağlamak mümkün olabiliyor.

yani, şifreni değiş, dahası, üstüne bir de 2 adımlı doğrulamayı açarsan en iyisi olur.

ek: şu postegro, whozi vs. gibi "gizli profil bakma" uygulamalarını kullanmaya çalıştıysan eğer bir noktada, bu uygulamalar takipçi satıyor, bunu da kendilerini kullanmaya çalışmış kişilerin şifrelerini kullanıp gizlice hesapları takip ederek yapıyor. şu whozi denen uygulamaya girmiştim birkaç hafta önce fake bir hesap ile. 1-2 hafta sonra baktım o fake hesaptan birkaç kişi takip edilmiş ve 200-300 post like edilmiş. yani birileri takip ve beğeni satın almış, benim o fake hesap da bu takip ve beğeni satmak amacıyla kullanılan hesaplardan biri olmuş. otomatik yapıyorlar tabii bunları hep. bu arada kimler bunlara para veriyor diye hesabımdan like'lanan postlara bir bakayım dedim, yaklaşık bi 10 tanesi falan meral akşener'in hesabındandı. like ve takipçi satın alıyor demek ki kendisi :)
  • bugungityaringel  (25.01.23 21:50:50 ~ 22:00:33) 
Takipçi satın alma,gizli profil bakma vs gibi herhangi bir uygulama kullanmadım hiç. İzinli Uygulamalar sekmesine de girdim orda izinli uygulama da görünmüyor.


  • yazdonumu  (25.01.23 22:25:14) 
ok o zaman şifren başka şekilde ele geçirilmiştir. mesela aynı şifreyi başka bir sitede de kullanmışındır, sonra o sitenin verileri sızmıştır vs. bir sürü şey olabilir. şifreni değişmen en doğru hareket olur yani burada.


  • bugungityaringel  (25.01.23 23:08:59) 
Evet o olabilir. tüm alışveriş sşteleri ve sosyal medya mail vs hepsini toptan değiştirmekte fayda var galiba


  • yazdonumu  (26.01.23 00:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.