[]

Fikirlerinize ihtiyacım var, yardım eder misiniz?

5 aydır beraber olduğum biri var ilişkimizi 5 saatlik uzaklıkla olan şehirlerden yürütüyoruz. 15 günde bir muhakkak bir arya gelip 3-4 gün beraber vakit geçiyoruz, genellikle çok iyiyiz ciddi de düşünüyoruz ancak dün akşam yaşadığım bir olay kendimi biraz garip hissetmeme sebebiyet verdi.

Dün akşam uyuyordum, aradı beni gördüm ama uyku tatlı geldi açmadım, hemen ardından bir daha aradı, acaba önemli bişey mi oldu diye açtım hemen uyanıp, öyle konuşurken dedim ki ''iki kere üst üste arayınca bişey oldu zannettim'' dedi neden öyle dedin ki ben seni aramak için evdekilerden gizli gizli odada konuşuyorum sen bunu neden diyorsun gizli bişey mi yapıyorsun benden, sesinde bi garip zaten vs vs söylendi halbuki uyku sersemiydim ve evde yatıyordum.

Yine dün acaba markete gidip multinetten mi harcasam yoksa yemeksepetinden mi sipariş versem dedim yemek için, markete gidersem istediğimi alırım ama yemeksepetinde belirli yemekler var hangisi yapayım sence diye sordum. Bugün baktım hesabıma daha önce ona borç olarak verdiğim parayı tamamen yatırmış. Neden yatırdın dedim, paran yok zannettim dün öyle bana diyince istiyorsun sandım o nedenle yatırdım dedi.

Yılbaşı için kendisine özel bir hediye yaptırdım ancak hala bitmedi, yılbaşında da dedim sana hediye aldım ama yetiştiremediler biraz uzayacakmış, o zaman sorun değil falan dedi bugün ben sana aldım ama senin hediyen hala gelmedi dedi sonrada hediye bekledıgımden degıl ben çok ince düşünüyorum sen düşünmüyorsun dedi.


Arkadaşlar kafayı kırdım bende artık kusura bakmayın bu normal bir insan davranışımı ? Kendisine bu davranışların normal olmadığını arzu ederse tıbbi destek alabileceğimizi ve yanında olacağımı ilettim.

İleride daha büyük sıkıntı çıkar dimi ?

Bu detayın önemi var mı bilmiyorum ama kendisi benden 8 yaş büyük.

ben napayım şimdi ?

 
Al karşına konuş.
İletişimsizlik, tam seni tanıyamama ve doğal olarak tam olarak güvenememe. Fazla hassas davranmış. İletişim kurdukça, paylaştıkça ve gözlemledikçe anlayıp öğrenecektir ve tabii sende onun hassasiyetlerini öğrenecek ve ona göre davranacaksın.
Geçmiş yaşantıların getirdiği bi güvensizlik. Bence çok normal. İnsanın aklına bi kurt düşünce al başına belayı. İlişkide bunu hissedince onun sana güven duymasını gerektirecek bir şeyler yapmalısın. Hediye almamanı oyalıyor vs gibi görmüş. Ama emin de olamayınca laf çarpmış. Kendi iletişim dilinizde, sarılarak tedirgin olduğu konularda olmaması gerektiğini söyle. Bu yazdıklarını sırayla izah et ve aslında böyle böyle idi de! Hediye almamış gibi gözükmemin sebebi özel bir şey yaptırmam ve zamanını doğru ayarlamamam de.
Aklında soru işareti bırakmayacak şekilde ama tepki vermesine de gerek kalmadan izah et. Bundan sonra benzer bir şey yaşadığında aklına senin ona söylediklerin gelecektir ve kötü düşünmeyecektir. İnsan, koruma korunma içgüdüsü iştezarar görmemek için kötüye yorup oradan bakabiliyor. Onu umursadığını, önemsediğini, aranızda para gibi şeylerin önemli olmadığını, eğer olursa rahatlıkla ona bahsedeceğini, direkt bir şey söylemeden hal tavrından bir çıkarımda bulunmaması gerektiğini anlat. Hesap kitap yapmadığını, değer verdiğini, buna yakışır davranmaya çalıştığını izah et bla blaa
  • halboyle  (19.01.23 21:14:54) 
Abartılı bir durum yok gibi yiaa.. terapi fln, ne alaka yani. Dönemsel bir şey bile olabilir. Hassastır, alingandir, simarasi trip atası gelmiştir :')


  • abuzer  (19.01.23 22:34:50) 
@halboyle +1 milyon

Terapilik bir durum değil. Tam olarak iletişimsizlik, tam olarak tanımış olmama ve her an yanında veya en azından birbirinizin gözünün önünde mesafeden dolayı olamamaktan ötürü (bu mesafe ve tanımış olmama konusu birbiriyle de iç içe olur bence) ilişkinin başlarında özellikle karşılaşılabilecek ve ilk aşamaları daha da zorlaştıracak bir durum bu.

İki şekilde çözülür. @halboyle'nin dediği gibi iletişim ve bence ilaveten eğer mümkünse de mesafe sorunun çözülmesi ile.

Yaş farkının (özellikle de buradaki yaş farkının) bence genel olarak da, spesifik olarak bu konuda da önemi yok bu arada.
  • henchman  (19.01.23 22:41:25 ~ 22:45:40) 
Bu kadar sıradan şeylere nasıl bu kadar takıldığını anlamadım ben.

Uzak mesafe ilişkisi zordur. Her şeyi bu kadar takarsanız zor yürür. Sorunlarınızı diyalogla çözün. Birbirinize anlatın bunları.
  • Mirket  (19.01.23 22:50:10) 
kesinlikle sıradan değil bence bu hareketler. bir benzerine uzun yıllar maruz kaldığım için tüylerim diken diken oldu. buradan olumsuz bir şeyler yazıp belki de iyi olacak bir ilişkiyi bitirme adımı atmana sebep olmak istemiyorum. ancak güvensizlik (telefon muhabbeti), parasal konular (yemek mevzusu) ve yarış (hediye olayını karşılaştırma) çok korkunç hareketler. her insan farklıdır ama şu tip kafalarda olanlar dozajı zamanla artıracak. tavsiyem iyice kontrol manyaklığına geçişini gör, zaten ayrılacaksın.


  • stationary traveller  (19.01.23 23:19:45) 
Uzak mesafe iliskisi zor, bu yasananlar da bundan kaynaklaniyor. Acik yureklilikle konusun, belli ki kafasinda kuruyor. Sizi taniyinca azalir bu kurmalar.


  • balpolen  (20.01.23 04:44:58) 
Karşı tarafa terapi önerdiysen beraber gitmeniz iyi olur. Karşı tarafa terapi önermek çok ağır kaçmış.

Ayrıca mesela sen market hakkında konuşurken yalnızca bu cümleleri kurduğuna emin misin?

Marketten istediğimi alırım dedikten sonra bütçenle alakalı, marketin pahalılığıyla alakalı, marketlere son zamanlarda çok zam gelmesiyle alakalı ya da dışarda yemek ile marketen alıp evde yapmak arasında para anlamında fark kalmaması ile alakalı, kısacası ucu paraya dokunan bir cümle kurmuş olabilir misin?
Neyse ben marketten alayım hem daha ekonomik olur demiş olabilir misin?

Bu konuşmanın iiçinde ya da öncesinde sonrasında ucu çok ufak da olsa paraya donunan bir kısmı olmalı.Bence sen bu kısmı kaçırıyorsun. Ama o fark etmiş olabilir.

Yılbaşı hediyesi konusunda ise o bu araştırmaya ne kadar önce başladın bilmiyor sonuçta. Yılbaşından 3 gün önce online sipariş verdiysen onun dediği gibi düşüncesizlik yapmış oluyorsun aslında.

1 hafta transfer zamanı, bi kaç gün de sorun çıkma payı konup 10 gün önce bu işi bitirmen gerekirdi. Eğer bunu zaten yaptıysan ve hediye geç kaldıysa da, kız arkadaşın daha seni tanımadığı için son 3 gün sipariş verdin şimdide kıvırmaya çalışıyorsun sanmış olabilir. Bu durumlarda karşı tarafa terapiye git demek senin gitmen gerektiğini gösteriyor onun değil. Uzak mesafede olduğunuz için karşı tarafa asıl duygunuzu geçirmek dolayısıyla zor oluyor. Bu tip yanlış anlaşılmalar olur.

Ilk konu ise tamamen uzun mesafe ilişkisinin ve yeni ilişki yaşamanın azizliği. uyku sersemi konuşmanı soğuk konuşuyorsun sanmış olabilirsin. Uyku sersemi olduğumuzda çok normal konuştuğumuzu düşünsek de normal konuşamıyoruz bu bir gerçek.

Bak bu overall bi öneri, karşındaki kişi seni sürekli yanlış anlıyorsa sen de kendine dön bir bak. ilişkideki bir yanlış anlaşılma iki tarafla ilgilidir, tek kişi ile değil. Kız arkadaşının hisleri de sizin aranızdaki belki şuan bize aktarmadığın konulara, imalara, laf arasında geçen ufak cümlelere dayanıyor olabilir.

Terapiye teklif etmek ne ya. Ben olsam bu konuşmadan sonra sana bi tık mesafeli olurdum. İkinizin çözmesi gereken konuları karşı tarafa yükleyip ona terapi teklif etmişsin.
  • zimbirik  (20.01.23 10:20:22) 
1. olayda gereksiz tepki vermiş. canı sıkılmış, trip yapmak istemiş herhalde.
2. olayda çok ince davranmış, tebrik ettim.
3. olay hem haklı hem haksız. uzamasını tahmin edeceğini düşünüp önceden planlamanı beklemiş.

8 yaş büyükse insan daha olgun olmasını bekler ama öyle ciddi, büyütülecek bir şey de yok bence. mirket+1 diyeceğim.
  • deartheodosia  (20.01.23 16:53:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.