[]

Babaannem hisse senetlerini dayıma devretmiş / ne yapabiliriz?

Merhaba,
Babaannem çok yaşlı, geçenlerde sahip olduğu hisse senetlerini bankaya gidip virman işlemi yaparak dayıma devretmiş, fakat annem bundan rahatsız.

Ne kadarlık devir olmuş, bunu e devletten mkk dan öğrenebilir miyiz? Babaannemin e devlet bilgileri var.

İlerleyen zamanlarda tabi istemeyiz ama babaannem vefat ederse bu devir konusunda annem hak iddia edebilir mi?

Teşekkürler.

 
Vakit kaybetmeden bir avukata gidip hukuki girişime başlamalısınız yoksa zaman ilerledikçe içinden çıkılmaz bir hale gelir.


  • apocalipy  (14.01.23 10:38:13) 
Hukuki boyutları bilmiyorum ama bence dayın "her ailede bulunan ve her işi batıran dolandırıcı dayı" kategorisindeki bi dayı, normal bi insan böyle bi şey yapmaz çünkü. Avukat+1


  • Kaleci Saçlı Forvet  (14.01.23 11:10:48) 
Babanneniz neden "dayınıza" devrediyor ve bundan neden sadece anneniz rahatsız oluyor, asıl o konu önemli.


  • malheiros  (14.01.23 11:34:51 ~ 11:42:25) 
Babaanne ile dayı arasında nasıl bir ilişki olduğunu anlamadım.

Anneanne yapsa aynı şeyi, Anadolu'da hatta Trakya'da yoğun şekilde görülen, 'kızı verdik gitti, oğlumuz neslin devamıdır' safsatasıyla ilgili diyeceğim de.

'Mirastan mal kaçırma' ya da 'miras muvazaası' konusunu internetten araştırın ve bir avukat bulun.
  • Mirket  (14.01.23 11:54:21) 
ben de babaanne ile dayı arasındaki bağlantıyı anlamadım. sanırım babaanneniz sizinle yaşıyor, dayınız da bu hanımın mal varlığını elde etmeye çalışıyor ve anneniz bunu fark ediyor? bence de avukata danışın. sizin avukata danışmanız sizi haksız kılmaz ama dayının kardeşi üzerinden yeğenlerine kalması gereken hisse senetlerini üzerine alması bayağı çirkin bir davranış.


  • deartheodosia  (14.01.23 13:07:22) 
@deartheodosia evet aynen dediğiniz gibi. Benim merak ettiğim e devletten hisse devri işlemi ne tutarda ve ne zaman yapılmış görebilir miyiz? En azından elimizde bir belge olur diye düşünüyorum. E devletten mkk üzerinden görebiliyor muyuz bunu çok merak ediyorum.


  • Cenk Daniels  (14.01.23 13:32:28) 
İstihkak davası kokusu alıyorum. Nasıl ilerlersiniz bilmiyorum ama bu düğümü kendi başınıza çözemezsiniz orası açık.


  • vedatchilipeppers  (14.01.23 14:06:13) 
EDevletten görülmez, babanneyi bankaya götürüp hesap dökümü alacaksınız.


  • malheiros  (14.01.23 16:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.