[]

Plakada 2 tane delik var, muayeneden geçer mi?

Herhalde vidalamışlar daha önce. Şimdi vida yok ama vida çıkarıldığı için tabi delik var plaka üstünde.

Muayeneden geçer mi bu haliyle?

Zaten plaka da yamuldu vurdum bir yere değiştireceğim de.

Merak ettim delikli haliyle gitsem muayeneye geçer miydi?

 
Daha önce başıma geldi ve geçmedi


  • kisa  (11.01.23 16:44:38) 
değiştirin. geçirmiyorlar.


  • phonex  (11.01.23 16:46:07) 
Bu arada arabayı 2020 Temmuz ayında aldım. Satan kişi muayene yaptıktan 1 hafta sonra bana sattı. Aldığım ilk gün kasko için fotoğraf çektiğimde plakada vida varmış. Şimdi kontrol ettim fotoğraflardan.

Son zamanlarda çıkan bir kural mı bu? O zaman nasıl geçirmişler muayaneden üzerinde 2 tane vida varken? Vidanın konumu mu önemli?
  • Cesario  (11.01.23 17:42:59 ~ 17:44:30) 
2020 yılında ben kalmıştım plakadaki vidadan sebep, tam o sıralar çıktı galiba bu muhabbet. 2018 de sorun olmamıştı. tabi sorduk çıkarsak olmaz mı diye, yok değiştireceksiniz dendi. Değiştirdik paşa paşa. Bence kesin geçmez ama denemek isterseniz deneyin. Eğer kalırsa süre veriyorlar 1 aydı sanırım, değiştirerek tekrar girersiniz.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (11.01.23 17:58:30) 
@huzurlarinizda

Plaka yamuldu, arkayı çarptım. Mecbur değiştireceğim.

Önce yazı alacağım kara yollarından, oradan da notere. Daha sonra da şoförler odasına plaka bastırmaya. Bilmeyenlere duyurulur... Semt karakoluna gittim. Kayıp için biz işlem yapıyoruz dedi.
  • Cesario  (11.01.23 18:02:08) 
beyaz silikonla delikleri kapatın geçer. 2 ayrı şirket aracı geçirdim o şekilde


  • obscure  (12.01.23 10:49:11) 
İlk zamanlar hiç bir vida ve delik için onay vermiyorlardı, sonra biraz düzenlendi bu ve kameraların plaka okumaya en gel olmadığı vida izlerine izin verildi.

Örnek vidalama yerleri tüvtürk sitesinde fotorğaflar ile verilmişti, hala vardır herhalde.

Edit : varmış hala yönetmelik ve ilgili foto ;

www.tuvturk.com.tr
  • John Bloor  (12.01.23 12:04:52 ~ 12:06:40) 
kamera plakayı okuyamıyor bahanesiyle muayeneden geçirmeyen tüvtürk, aynı plakanın orta yerine nal gibi etiket yapıştırmayı biliyor.

evet maalesef vidayı sökmüş de olsanız delik yasak, ama etiket serbest, çünkü yapıştıran kendisi. istemiyorum, yapıştırma onu diyorsun, zorla yapıştırıyor bi de.

yine de insan faktörü bu. yani beyaz silikonla kapatıp mavi yere denk gelen varsa onun da üstünü ojeyle boyayıp şansınızı deneyebilirsiniz, bizim 91 model renault 21 concorde geçiyordu bu şekil kamuflajla. ama bakan adam kafayı takıp delik var!! derse geçirmeyebilir de.
  • kibritsuyu  (12.01.23 12:23:16 ~ 12:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.