[]

Tetanoz aşıları neden toplatıldı?

Yarın 3. Dozumu olacaktım. Takvimden emin olmak için google ile arama yaptığımda aşının toplatıldığına dair 5 gün öncesinde yapılan haberleri gördüm. Sebebini net olarak anlayamadım. Bilen eden varsa sebebini merak ettim.
1. Aşılarda bir sorun mu vardı?
2. E toplatıldıysa 3. Dozu olamayacağım 2 doz ne kadar süre koruyor ki


 
3. doz mu? biz neden tek doz olduk o zaman


  • paintov  (29.12.22 12:23:10) 
Neden toplatıldı haberim yok, belki tarihle alakalı filandır yenileri verilecektir.

Ama diğer koruma sorusuna gelince;

2. doz ile 1-3 yıl koruma sağlıyor, en az bir yıl yani. 3. dozu 2'den en az 6 ay sonra olmak zorundasın, ama 6. ay dolunca hemen değil, aşı gelince gider olursun.

@paintov; 1. dozu olunca size bir aşı kartı vermiş olmaları lazım, onunla takip edip aşılamayı tamamlayabilirsiniz.

Tamamlarsanız iyi olur korunursunuz, yoksa diğer dozları olmadınız diye evham yapacak bir şey yok olay olmadıkca.
  • John Bloor  (29.12.22 13:25:46) 
bizim çalışan birimde kızın söylediği "devlettekilerin son kullanma tarihi geçmiş ve lenf bezinde şişme meydana gelmiş" baya kişide patlak verdi. baya büyük skandal aslında bu, cimer'den şikayet edilmeli diye düşünüyorum.


  • evimin paspasi  (29.12.22 14:04:05) 
@paintov h aşı olmamış bireyler 3 doz işe primer aşılamayı tamamlıyor diye okudum internette

@John Bloor bu mantıkla 3. Dozu 2 aşıdan sonra 6-12 ay içerinde olsam sıkıntı olmuyor diye anladım.

@evimin paspasi acaba skt ne zamandı aşıların o konuda bilgisi var mı?

Ayrıca evet şikayet edilmeli. Benim anlamadığım her şeyimiz dijitale geçti bu skt takibi nasıl sistem tarafından otomatik yapılmıyor. Sağlık kuruluşundaki kişi önce aşı bilgisini e nabıza giriyor yaparken. Sistemin uyarı vermesi lazım. Çok zor yapılamayacak bir sistem entegrasyonu falan değil.

Bu arada sağlık bakanlığına sosyal medyadan yazdım. İletişim bilgisi istediler. Mailimi verip nasıl dönüş yapacaklarını bekleyip editlerim burayı
  • yazdonumu  (29.12.22 15:05:14 ~ 15:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.