[]

5g'li telefonunuz var mı ve hiç kullandınız mı Tr'de ya da dışında?

2023'te 5G için ihale yapılacakmış. Ama 4G'ye geçerken o zamanlarda çoğu insanda (%20 gibi) zaten halihazırda 4G'li telefon varmış oysa 5G'li telefon sayısı şu an azmış. (%3-5 gibi)

1) 5G'li telefonunuz var mı, varsa hangi model?

2) Tr'de ya da dışında kullandınız mı? Hız performansı nasıldı ve telefonun bataryasını sömürdü mü? Yani şu an Tr'de yaygınlaşsa 5G'yi kapatıp 4.5g mi kullanırız yoksa 5g mi?

Tr'de kullandınız mı diye sormamın sebebi bazı noktalarda var diye biliyorum Havalimanında vs.

 
1. var, 13 mini
2. kullanmadım çünkü 5g yok.

şarjı sömürüyosa 5g kullanmam açıkçası çünkü 4g bile yeterince hızlı. ki halen 4gnin de iyi olmadığı yerler var.

5gli telefon sayısı az. çünkü daha zamanı var bence. iphonelar 12den beri 5gli. ama android tarafında genelde amiral gemileri 5gli. ya da bi telefonun 5g olan ayrı modelini çıkartıyorlar.
  • jelly bear  (26.12.22 16:20:07) 
@jelly bear

4g bile her yerde çekmiyor. Muhtemelen 5g'li telefona geçme ihtiyacı 2024'te falan doğabilir. Şarjı tüketir mi bilmiyorum.

Androidde de 5g olan ayrı modeller çıkarıyorlar orta segment için dediğin gibi. Amiral gemileri de zaten iphone 12'den itibaren Androidlerde de 5g'li geliyor Samsung s21 vs.
  • Cesario  (26.12.22 16:31:08) 
ya ek olarak 20 gb kotalı hatlarla 5g işi mantıksız geliyor bana. 5g tüketimi arttırır kotalar yetmez.


  • jelly bear  (26.12.22 16:33:32) 
Madrid havaalanında ekran görüntüsü almıştım. Batarya performansını görecek kadar kalmadım gerçi. Aynı yabancı hattı türkiye'de test edemedim çünkü Türkiye dahil birkaç ülke için ekstra paket gerekiyormuş malesef.

www.hizliresim.com
  • IncredibleMau  (26.12.22 17:29:58) 
1- samsung galaxy a52s
2- hayır.

  • false pretension  (26.12.22 17:37:15) 
1. Evet, Xiaomi 11T Pro 5G.
2. Hayır. Zaten aktif gözüküyor (şebeke seçiminde) ama öyle bir hizmet alabileceğim veya deneyimleyebileceğim bir imkan olmadı.

  • m e b  (26.12.22 18:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.