[]

kahvenin üzerinizdeki ruhsal etkisi

kahve icince kaygi, anksiyete artisi yasiyor musunuz gün icinde? ya da stabil bir ruh halinden cikis oluyor mu? fiziksel anlamda enerji vermesini kast etmiyorum sadece.




 
Kaygı yaşamıyorum mutlu oluyorum. Bırakabilsem keşke.


  • Kahvedesu  (23.12.22 12:51:45) 
Ben kahve bağımlısıyım. Yani kahve içmeden ayılamıyorum" diye bir durumum yok ama içmeyince tadım kaçıyor. Kaygı anksiyete oluşup oluşmaması kişinin kendi elindeki bir olay kafein neticede uyarıcı bir madde 50 kiloluk bi kadının kaldırabileceği kafein miktarıyla 90 kiloluk bir erkeğinki aynı değil mesela ama aynı kafeini aldıklarında birinin anksiyete yaşaması doğal oluyor. Ayrıca dönem dönem kafein alımını sıfırlayıp toleransı düşürüp sonrasında düşük dozda kafein almak yine bu etkilerin önüne geçebiliyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.12.22 12:55:55) 
Geçtiğimiz 3-4 aydır günde 1 bardak kahve içiyordum çekirdek kahveden öğütülüp yapılacak şekilde. Maalesef hem kaygı yaşamaya başladım hem de aşırı hızlanıyorum. Bu durumdan rahatsız olduğum için çok lazım olmadığı sürece (uykusuzluk vs) bıraktım.


  • roket adam  (23.12.22 13:01:58) 
Ben ictigim kahvelero cok hafif tutuyorum. Normal bir insanin ictigi bir fincan kahveyi ben sulandirip 3 fincan olarak iciyorum diyebilirim. Bunu da tum gun elimde kahve olsun ama bagimli olmayayim vs diye yaptim.

Eger es kaza disarida vs bir fincan kahve icersem icindeki kafein miktari alistigimin 3 kati oldugu icin bana bi ic sikintisi geliyor. Yani tarif edemeyecegim bir huzursuzluk hali gibi. Anksiyete hissetmeye basliyorum diyebilirim.

Hic kahve icmezsem etkilenmiyorum. Benim kahvesiz modum normal modum oldugu icin cok icersem stress oluyorum.
  • zimbirik  (23.12.22 13:10:47) 
kahve beni mutlu ediyor açıkçası. sabah 10.30da bir filtre ya da köpürtülmüş sütlü nespressodan bir kahve öğlen 15.00de arasına bir çay kaşığı katkısız fıstık ezmesi sürülmüş hurma ve sodayla birlikte sade türk kahvesi günlük ritüleimdir. bunun dışına pek çıkmam. akşamları mümkün mertebe içmiyorum canım da istemiyor. tamamen bıraktığım dönemlerde oldu. ruhsal çöküntü yaşamadım ama olsa güzel olurdu diye aradığım olmuştur.


  • dedim ben sana  (23.12.22 13:42:03) 
Kahve içince ruh halimde enerji dışında ufak bir mutluluk oluyor. Kaygı anksiyeteyi fazla kafein almadıkça yaşamadım. Bu yüzden seviyeli bir ilişkim var. Haftada en fazla 3-5 fincan arası tüketiyorum. Günde 2 fincan içince çarpıntım başlar. 1 çay+2 yeşil çay+1 kahve içtiğim gün çarpıntıdan öleceğimi düşünmüştüm.


  • Amaranta ursula  (23.12.22 13:44:08) 
ben kaygili bir insanim ve benim kaygimi artiriyor. günde bir fincan iciyorum o da tek shot espresso + süt seklinde.


  • mamu  (23.12.22 17:11:08) 
kahve artık bir çeşit keyif işine dönüştü bence de, eşim de ben de çok seviyoruz ve evde kendimiz de yapıyoruz ama tabi ki bana önceden çok çarpıntı yapıyordu sonrasında neden bilmem geçti o durum. günde 1 yada 2 ortalama diye biliyorum ben de o şekil tüketiyorum ama tabi fiziksel bir rahatsızlığınız varsa yada tetikleniyorsa uzmana danışmakta fayda var, her bünye başka.


  • crackcodemood  (23.12.22 18:37:46) 
her gün genelde 2 double espresso 2 cappucino içerim, kaygılandırmaz, rahatlatır, enerji verir, özellikle iyi espressonun verdiği haz başka bende, bazı günler de 500-600 ml v60 tüketirim, sigara-içki-çayı bıraktığım için kahve hayatımda önemli bir yerde şu an.


  • blue rebel motorcycle club  (23.12.22 19:17:15) 
İçmezsem kaygı sıkıntı yaşıyorum. Kahvenin her türlüsünü severim,sadece bazı aromalı kahveler hariç. Sabah gözümü açtığım gibi başlarım içmeye,gece yatana kadar,bazen uyku arasında. Uykusuzlukta yapsa onun keyfi ne değer diyip içiyorum..

Günde 6 fincanı pek geçmem ama. Susturucu olarak kullanıyorum ben.dusuncelerimi bastırıyor gibi,bazısı alkole sigaraya sarar,ben kahveye sarmistim öyle de gidiyor.
  • brnbrs  (23.12.22 19:46:28) 
Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. Kahveyi çok sever ve içerim. Alışkanlık varsa eksikliği sebep olur da içince öyle olanı ilk defa duydum.


  • nawar  (23.12.22 19:50:04 ~ 20:20:24) 
biraz stresliysem/kaygiliysam kahve bunu kotulestiriyor. kafam rahatsa bir yan etkisi (veya faydasi) yok. genel olarak boktan bir sey acikcasi, biraksam iyi olur.


  • hot potato  (23.12.22 20:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.