[]

Pasaport Süresi seçimi

Merhaba, pasaport randevusu aldım ve “3 yıldan uzun süreli” olarak harç (ve defter) ödememi yaptım.

10 yıl süreli istediğimi başvuruya gittiğimde mi belirtmeliyim yoksa seçim yapmam gereken bir yer var mı?

Ek soru: nüfus müdürlüğünde (Bakırköy) randevum saat 17.02’de. Bu bir sistem hatası mıdır yoksa 5’ten sonra da çalışıyorlar mı? Telefonla müdürlüğe ya da 199’a ulaşamadım.

Teşekkürler.

 
fix 10 sene demek zaten o :) istesen de 7 yıl vermiyorlar.


  • lcha  (12.12.22 15:31:56) 
zaten 6 ay, 1, 2, 3 ve 3+ şeklinde pasaport süreleri. bunun dışında bir seçenek yok.
3+ denilen 10 yıllık kullanımı mümkün olanı işte.

bu arada nasıl randevu alabildiniz ve nereden aldınız paylaşabilir misiniz? bir süredir boş yer bulamıyorum da ben.
  • debian  (12.12.22 17:16:47) 
@deblan saat 19.45-20.00 arası (16 gün sonraya) randevu açıldığını fark edip yakaladım. Nvi randevu diye aratınca çıkan linkten aldım.


  • lazor  (12.12.22 17:54:43) 
soruya bir minik ekte ben yapabilir miyim :)

odemeyi nasil yapiyoruz? ben randevu aldim ama nvi de odeme adimini bir turlu bulamiyorum
  • foster  (12.12.22 18:25:05) 
@foster interaktif vergi dairesine girip “harç değerli kağıt” falan yazan yere tıklıyorsun. Gelen seçeneklerde pasaport harcı ve umuma mahsus pasaport diye iki ayrı yer oluyor. İkisini de ödüyorsun.

Benim kartımı kabul etmedi. Bankanın mobil uygulamasından ödedim yine defter ve pasaport ayrı ayrı olmak üzere. Defter 200 küsur sabit, pasaport yıla göre değişiyor.
  • lazor  (12.12.22 18:51:48) 
soruya ek :)

ödeme dekontlarını görmek istiyorlar mı? telefondan dijital makbuzu göstersek yetiyor mu yoksa illa çıktı mı almak gerekiyor ödeme dekontlarının?
  • ezkaza  (12.12.22 20:24:55) 
@ezkaza
çıktı almana gerek yok sistemden gözüküyor.

  • gibicibicis  (12.12.22 20:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.