[]

50k ile en karlı yatırım

50k şuan için aylık vadede 1k üstüne koyarak ilerliyor. daha karlı ne yapılabilir? sene sonu 62k garanti kazandırmış olacak vadede bırakırsam.




 
halka arzlara gir. bugün ve yarın 2 halka arz var. en garanti, en temiz, en karlı iş.

alfas, 58,5 tl'den halka arz oldu, 2 hafta falan geçti 220 şu anda.
  • gabe h coud  (08.12.22 09:17:02) 
Halka arz+1

Mesela bana sadece 2 alfas vermişti. 100 liralık yani. O 100 lira 400 lira oldu.
  • birmilyonunvarmi  (08.12.22 11:33:36) 
Bu halka arzlarda maksimum yatırım miktarı var mı? Yoksa istediğimiz kadar alabiliyor muyuz?


  • oldz  (08.12.22 14:12:07) 
oransal dağıtım ve eşit dağıtım gibi halka arz yöntemleri var. diyelim ki 50 milyonluk hisse satılacak. önce 2 gün boyunca talep toplanıyor. tüm talep 100 milyon oldu. herkese talep ettiğinin yarısı veriliyor. eşit dağıtımda da herkese aynı miktar veriliyor. o zaman milyon da talep girsen bin lira kadar hisse alabiliyorsun.

halka arzı talep miktarına göre bölenler en güzeli. küçük yatırımcıya maksimum hisse o zaman geliyor. diyor ki 1000 adet ve altında talebi olanlar için halka arzın %60'ı ayrıldı. 1001 ve üstü için %40. milyonların da olsa 1000 adet ve altında talep girenler kadar ancak alabiliyorsun. o zaman hissenin neredeyse tamamı küçük yatırımcıda oluyor ve çok ciddi bir artış gözlemlenir. blok halinde satamaz küçük yatırımcı. panik hareketlere de çok açık oluyor piyasa.
  • gabe h coud  (09.12.22 13:17:15 ~ 13:17:34) 
Halka arz güzel fakat halka arzlarda çok alsan 1000 - 2000 liralık hisseler alabiliyorsun. Ev araba alamadığına göre en iyi koruma yöntemi borsadır şu anda. Hikayesi olan güzel kağıtları bulmanızı tavsiye ederim.

Mesela bir kaç tane portföy şirketi Koç Holding, Tupras, THY, Pegasus gibi şirketlerin %40 üzerinde kar beklentisi var.

Bu entryyi ve bu yazarın diğer entrylerini okumanızı özellikle tavsiye ediyorum.
(eksisozluk.com)

Ben yaklaşık 1.5 sene önce tüm paramı (400k-500k) peyder pey 80 küsür liralardan Tupras'a yatırdım. Hayatımda kedimi sahiplenmekten sonra verdiğim en doğru karar olarak görüyorum.

Şu anda ise portföyümde Tupras (TUPRS), Thy(THYAO), Pegasus(PGSUS) ve Kontrolmatik bulunuyor. Biraz sıkı takip ettiğim için yeri geldiğinde elimdeki kağıtları satmaktan veya zararda olan kağıdı satmaktan da asla kaçınmıyorum.

YTD & bol şanslar
  • bapyemir  (09.12.22 13:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.