[]

İcra/Haciz Meselesi Hakkında Bilgi

Merhaba sevgili duyuru ailesi,

Uzun yıllardır çalıştığım iş yerinden maalesef çıkarıldım ve sektörde iş bulmak çok zor olduğundan hali hazırda mesleğimde bir iş bulamıyorum.

Çalışırken çekmiş olduğum aylık ödemesi yaklaşık 8 bin tl olan kredimi de doğal olarak ödeyemedim ve avukata devredildi. Devredilmesiyle de vekalet ücreti faiz vs. bir sürü ücret de eklenerek haciz işlemlerini başlattılar.

Mernis sisteminde görünen adresime tebligat gitmiş ancak orada yaşamadığım için muhtara vermişler ve tebliğ edilmiş sayılmış dolayısıyla işlemler başlamış.

Uyaptan takip ettiğim kadarıyla da hesap sahibi olduğum tüm bankalara bloke için tebligat hazırlanmış(89/1) ve diplomamı kullandırttığım ve sigortamı yaptıkları iş yerine de (5500 tl alıyorum buradan başka gelirim yok) tebligat yazısını çıkmışlar sanırım.

İş yeri zaten haciz kağıdını gördüğü gibi muhtemelen sigortamı vs sonlandıracaktır. Benim sormak istediğim bir kaç konu var bu hususla ilgili.

Şu anda kendime ait hiç bir şeyim yok. Banka hesaplarında param da yok. Mal, para vs. kaçırmıyorum çünkü yok. Mernis adresimde değil arkadaşlarımda kalmaktayım. Adam akıllı bir iş bulmadıkça bu borcu ödemem mümkün değil.

- Bundan sonra beni neler bekliyor olabilir yasal anlamda?
- Avukatın veya icracıların adresimde olmadığımı anlamasına müteakip bulunduğum konumu telefon operatorlerinden vs bulup bulunduğum adrese bir haciz işlemi başlatabilir mi?

Teşekkür ederim.

 
Aylık ödemesi 8k olan kredi kısa sürede çığ gibi büyür, cok dikkat edin.

Olacaklar :

Telefonla sizi, ailenizi, eski iş yerinizi devamlı taciz ederler.

Resmi ikametgah adresinize gidip haczedilecek bir şey var mı bakarlar. Genellikle bir sey bulamazlar.

Kredi kartlarınız patlar.

Hesabınızda para tutamazsınız, hele ki borçlu olduğunuz bankada. Kendi bankanız paraya direkt çöker, baska bankalara da periyodik bloke gelir.

Yeni ise girdiğinizde ilk ay sonunda şirkete ulaşıp hem taciz eder hem de maaş haczi yazısı yollarlar.

Bu süreçte sakın taahhüt vermeyin,hem sözlü hem yazılı, ödeme yapmazsanız hapis cezası yersiniz.

Borcunuzu uzun süre ödemezseniz varlık sirketlerine devrolur, onlar da daha beter taciz konusunda. Yalnız borcun faizlerini, hatta ana parayı bile düşürtüp ödeme imkanı oluyor.

4 sene önce benzer duruma düşüp 2 sene süründüğüm için ne kadar tatsız oldugunu biliyorum, tektar geçmiş olsun.
  • kimlanbu  (07.12.22 21:59:24) 
kimse borcu nedeniyle hapis yatmaz.
ama mal beyanında bulunmadığı için yatar.
icradan önce senden mal beyanı istenen bir kağıt gelecek. eğer söylediğin gibi sana ait hiç bir şey yoksa mal beyanında mutlaka bulun. işler biraz daha kolaylaşır.
  • etna  (07.12.22 22:21:58) 
@etna

uyaptan takip edilebilir bir evrak mı bu?
  • kirlipam  (07.12.22 22:36:35) 
bankadan sana posta yoluyla gelir.


  • etna  (07.12.22 23:12:12) 
Ekşi sözlükte bir arkadaş çok güzel durumu ve olayların akışını anlatmış
(git: eksisozluk.com)

mal beyanı artık kalktı bir şey yapmana gerek yok.
Sakın ama sakın bir taahhüt verme avukata göstermeden bir şey imzalama. Borçlu olduğun için hapis yatmazsın ama taahhüt verip ödeme yapmazsan ertelemesiz 3 ay hapis cezası var.
  • catamenia  (07.12.22 23:26:14) 
maaşının 1/4 kısmına haciz gelir. 5500 veren işyeri sgk sonlandırmaz veya seni işten çıkarmak zorunda değil. onları rahatsız edecek bir durum yok.

bunun dışında üzerine ev ve araba alamazsın. genelde kamu alacakları dışında banka hesaplarına haciz uygulanmaz ama bunun garantisi yok. yani bankada yüklü para da tutamazsın. ikamet ettiğin adrese gelip burada sana ait ev eşyalarına haciz uygulayabilirler. ama bu da artık pratikte pek uygulanmıyor.

sıkıntı olan kısım ise bu borç ödenmedikçe silinmeyecek. silinmedikçe yasal faizler ve masraflar oranında katlanacak. bu iş böyle 5 sene kadar devam eder. bankaya bağlı olarak bir süre sonra borç başka bir kuruma devredilir. o noktada yeniden anlaşma şansın olur.

yukarıda yazılmış. haciz memuru korkusu ile ödeyemeyeceğin bir taahhüd asla verme. çünkü bu noktada konu borç-alacak ilişkisinden çıkıp. hapis cezası bulunan "taahhüdü ihlal" suçuna dönüşüyor.
  • orpheus  (08.12.22 00:48:35 ~ 00:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.