[]

Eşimin mallarını benimseyemiyorum

Erkek olduğum için mi yoksa ben o an olmadığım için mi bilmiyorum, eşimin önceden aldığı ev, araba gibi şeyleri benimseyemiyorum. Benimmiş gibi gelmiyor. Bizimmiş gibi de gelmiyor. Onunmuş gibi geliyor.

edit : {
O böyle bir şeyi ima etmiyor ben öyle düşünüyorum. O aksine "biz" gibi düşünebiliyor gayet
}

Ama kadınlar sanki eşinin önceden aldığı bir şeyleri de ortak olarak görme konusunda daha başarılılar. Sonradan alınan şeyler konusunda zaten öyle..

Ama ben eşim sonradan dahi almış olsa, kendi parasıyla aldıysa yine onunmuş gibi geliyor.

Mesela boşandık diyelim, kendi parasıyla araba almış, senindir derim. Zaten hiç hak olarak görmem öyle bir şeyi.

Eşim tam tersi. İlişkinin başlarında şey zannediyorduk öyle izlenimler veriyordu hatta burada da eleştirdik. "benim param benim param, senin paran bizim paramız" gibi bir yaklaşımı var diye yorumlamıştık beklenti ve hareketlerinden.

Fakat sezgilerime güvenip, üslubu ve kültürü ile ilgili pürüzlerden dolayıdır diyerek devam ettirdiğimde gördüm ki, kendisi çok rahat "biz" gibi düşünebiliyor her konuda. Onun malları dahi olsa. Hatta bir şey alınması satılması gerekiyorsa uğraş diyor ne yetki gerekiyorsa alabilirsin..

Benim elimde de sadece maaşım var. Bir mal varlığım yok. Aileden ötürü var da kendi aldığım bir şey yok henüz yolun başındayım. Tam yatırım yapayım derken evlendim, ertelendi. Şimdi zaman geçti toparladım biraz tam bir yatırım yapayım derken bir olay daha..

Şimdi biz evlilikti, aldığı evdeki kiracıyı çıkartmaya çalışma gibi koşturmacalardan ötürü onun iş yeri ile sıkıntılar yaşadık ve oradan ayrıldı. Bu çok beklenmedik ve ani bir olaydı.

Kendisi bir yer açmak istedi eldeki nakitle. Biraz da akrabalardan derken denkleştirdi. Dedim tamam yatırımlarını yaptın, kendi işinin de patronu ol kendini kurtar başka bir şey istemiyorum ben yanındayım dedim.

Şehir değiştirdik, evdeki hesap pek çarşıya uymadı. Yine benim kazancımın da hepsini ev-iş-harcamalar üçgeninde hiç edilmesi durumuna gerdik.

Yoksa ne güzel elle tutulur bir yatırım yapayım diyordu. Yoksa nedendir bilmem ilkel mi düşünüyorum ama güçsüz hissediyorum kendimi.

Hanım da dedi ki yaparsın edersin emrivaki yaptı biraz. Ben de dedim ki yazlık yerdeki evini satsan burdan alsan en azından kira sıkıntımız kalmaz ben de bir yandan yatırımımı yaparım. Arac alacaktım.

O da ben onu yatırımlık aldım dedi satmak istemiyorum. Benden maddi manevi destek bekliyor iş kurulurken.

İnsanlar diyor ki hanımın arabası var işte kullanıyorsunuz, evi de var kiraya verir, sen işte desteğini ol iş kurmak kolay mı bir iki sen ona olursun sonra o sana.

Fakat sürekli hanım bir yatırım yaparsa, bir iş kurarsa, ben altta ona yetişmeye çırpınır durursam ben hiç elle tutulur bir şey yapamam ki.

Şirket de belki baktığınız aman ortak olacak ama ben oradan bir pay talep edemem hiç bir şekilde. Çünkü kurulurken sermayem yoktu ortaya bir şey koyamadım.

Kötü hissettim ben dönmek istiyorum dedim ustaları falan iptal etti ben de geliyorum o zaman kurmuyoruz iş falan dedi.

Ben mi kuruntu yapıyorum yoksa doğru mu düşünüyorum bilemedim.

 
Eşinin ailesinin olduğu şehire mi gittiniz?


  • elorelia  (05.12.22 14:22:45) 
o kadar insan dedik bu antepli gelin senin iliğini kurutur diye dinlemedin.

maddiyatçı bir insansa hesapları ayrı tutun yapacak bir şey yok.

iyi tutturursa dişçiler iyi kazanır zaten bence sen de akarken doldur kendin çalış kendine bir şeyler yap.
  • Hallegadola  (05.12.22 14:54:48) 
sen buradan ne kadar akıl alırsan al yine gidip karının dediklerini yapıyorsun. kusura bakma ama yol olmaz senin gittiğin yoldan. bi karar ver ya kendin ol ya da karının sana çizdiği yolda yaşa takma kafana.


  • nuisance  (05.12.22 15:05:50) 
nuisance+1 abi sen buraya soruyorsun yaziyosun iki gun sonra hanimin istedigi gibi devamke. madem bu kadar pasif kalacaksin fikirlerinde o zaman sal hanima devret butun karari isi gucu. yatirim da yapma o yapsin sen de ortak malimiz de gec.


  • ala09  (05.12.22 15:11:17) 
Yahu ben gayet çıkışıyorum 1 aydir sehir sehir geziyoruz hesaba kitaba yine orasi uymustu ne yapayim :/


  • ananiyimioguz  (05.12.22 15:13:34 ~ 15:14:06) 
Ya siz evlendiğinize emin misiniz? Evli bir çiftin nasıl senin malın benim malım ayrımı olabiliyor ki. Başta bu konuda hatanız var ikinizin de.

Nuisance +1 nasıl olsa yine pasifliğe geçeceksin.
  • kaptan maydanoz  (05.12.22 15:14:10) 
O yapmıyor ki ben yapıyorum, sorun bende sanırım diye başlık açtım.

Daha yerleşmedik zaten dönelim diyor.

Edit ekledim yanlış anlaşılma oldu sanırım.
  • ananiyimioguz  (05.12.22 15:28:43 ~ 15:32:27) 
eşimin malları demeye devam ederseniz asla benimseyemezsiniz zaten.


  • chanandler bong  (05.12.22 15:41:22) 
ya kızın istediği düğünü yapmak için ananın babanın malını mülkünü satmaya niyet etmedin mi?

helal olsun eşine biz böyle olamadık..
  • Hallegadola  (05.12.22 16:09:11) 
sen bu ilişkide kullanılıyon da bi türlü kabullenemiyorsun

bu ayrıl demek değil, elinde yazlık gibi yatırımlık bir malvarlığı var şimdi kullanmayacak da ne zaman kullanacak yani bunları konuşmak lazım
  • freebird5406_2  (05.12.22 16:13:13) 
@Hallegadola, Dügün icin degildi o ya borçlarımız oldugu icin en azindan bir yatirimi 2ye bolun yine kendinizin olsun ama 1inde biz kalalim bi desteginiz yok mu dedik.

Cunku dugun de yapamayiz demislerdi onu sormustum.

Sag olsunlar ne dugun merasimlerine ne tasinmamiza ne de ev konularinda kimse yardimci olmadi.

Esimle birlikte yaptik hatta cogunu o yapti ev esyalarini falan da aldi.

O zaman ben de onu mu kullaniyorum anlamiyorum ki o bisey alinca ben onu kullaniyorum,

Ben bisey yapinca o mu beni kullaniyor oluyor.

Boyle mi oluyor evliliklerde. @freebird5406_2
  • ananiyimioguz  (05.12.22 16:39:43) 
Freebird+1

Bana eşiniz tarafından manipüle ediliyorsunuz ama farkında değilsiniz gibi geliyor duyurularınızı okurken.

Şirket için sermaye koyunca hak talep edebilirim yoksa edemem demişsiniz ama o zaman evlilik olmuyor ki iş ortaklığı oluyor. Evlilikte senin benim olmamalı. Siz o an sermaye koyamasanız bile evin geçimini sağlıyorsanız katkıda bulunmuş oluyorsunuz işte, aynı şey.
  • juliette  (05.12.22 17:02:45) 
"Ama kadınlar sanki eşinin önceden aldığı bir şeyleri de ortak olarak görme konusunda daha başarılılar. Sonradan alınan şeyler konusunda zaten öyle.."

dostum bu senin kendi takintin ve onyargin. ornek vermek gerekirse benim ne babam ne de enisteler, anneme veya teyzelere anneanneden kalan miraslari benimsemekte, sattirip parayi yemekte falan hicbir sikinti yasamadi. "kadinlar erkek mali yemekte basarili, ben erkek olarak yapamiyorum" demek bence sorunlu bir zihniyetin urunu.
  • hot potato  (05.12.22 17:22:56 ~ 17:50:42) 
"Fakat sürekli hanım bir yatırım yaparsa, bir iş kurarsa, ben altta ona yetişmeye çırpınır durursam ben hiç elle tutulur bir şey yapamam ki."

konuya tabi ki senin paran benim param diye bakmıyorum fakat ortak giderleri durmadan sen karşılıyorsun, o ise "kendi" kariyeri için "kendi" yatırımlarına dokunmuyor bunu anlamıyorum
  • freebird5406_2  (05.12.22 17:48:36) 
olması gereken zaten düğün de dahil tüm masrafları sizin karşılamanız. ben de nişanlımla her şeyi kendim aldım. çay kaşığı bile alınmadı bize. böylesi daha güzel. kimse de neden bize yardım etmedi diye sızlanmadık.

antepli gelin manipülatörün allahı. bir şekilde seni nikahladı düğün yaptırdı. bakalım sonunuz ne olacak. dediğim gibi akarken doldur yoksa çok ağlarsın burada.
  • Hallegadola  (05.12.22 17:50:17) 
Benimsemeyin de zaten. Çünkü o “kendine/mesleğine” yatırım yapıyor. Kızacaksınız ama anneniz ilerigörüşlü bir kadındı. Fala falan inansam gidip kadına geleceğim hakkında fal baktırırdım.


  • ruhen hastayim ben  (05.12.22 19:33:29) 
Ama diger opsiyona da acik, yani is bulabildigi bir sehre gidip orada birinin yaninda calismasi durumu. Ikimiz de normal calisan olunca ortak oluyor zaten her sey.

Insan istiyor ki baskasina kazandirmasin kendi kazansin bari.

Annemin bakis acisini savunamiyorum onlardin kardesler arasinda bile hesap kitap donuyor. Gecen senelerde annem catiyi yaptiracakti 10bin cikisamamis herkese param yok dedigi icin sıkışık zamaninda, isi dusunce isteyememis. Sonra gittiler kredi cektiler 10k icin.

Ama esimin ailesi oyle degil. Mutfagimiz eksik dedik, yigdilar. Ev alamiyorum dedi esim, herkes altin yigdi. Bu arada oyle zengin falan da degiller he.. ellerindekileri gonderdi herkes.

Bizde böyle yardimlasmalar yok herkes hesap kitap yapiyor.
  • ananiyimioguz  (05.12.22 20:08:45 ~ 20:13:54) 
Ne karılar var gerçekten bazılarınınki altından. Ya da sen çok safsın. Gerçekten alık gibi cevaplar veriyorsun aşktan değil bu.


  • Hallegadola  (05.12.22 20:22:47) 
Alfa beta muhabbetine inanmam zerre hazzetmem ama panpa sen betalığın vücut bulmuş halisin


  • Hallegadola  (05.12.22 20:23:34) 
Annenin yeni kocasına diyorsun ya kocası çok saf annem parmağında oynatıyor diye, senle eşinin arasındaki ilişki aynı annenle kocasının arasındaki ilişkiye benziyor sorry.

Tek parça yazamadım mobilde olduğum için
  • Hallegadola  (05.12.22 20:25:53) 
ananiyimioguz tartışmanın eksenini kaydırma aileleri kıyaslayarak bu bilgi bi işimize yaramıyor :)

ben de alfa beta muhabbetine katılmıyorum ama sen eşinle konuşman gereken şeyleri buraya yazıyorsun, onunla zor konuları konuşmaktan kaçınıyorsun gibi

burada eşini gömdük ama sen bu kaygılarını ona da açıyor musun, yoksa halı altına mı süpürüyorsun tatsızlık çıkmasın ama o da bunları anlasın diye

zor konu bazıları için cinselliktir bazıları için aile ilişkileridir bazıları için paradır vs siz de zor konuları konuşmaktan kaçınmayın o konuşma illa yapılacak
  • freebird5406_2  (05.12.22 20:30:14) 
"Şirket de belki baktığınız aman ortak olacak ama ben oradan bir pay talep edemem hiç bir şekilde. Çünkü kurulurken sermayem yoktu ortaya bir şey koyamadım."

Nasıl yani? Sen bu olayda sermayen olmadığını mı düşünüyorsun? Şehir değiştirmen, para harcaman sermaye değil mi? Sen bence eşinin karşısında çok eziliyorsun. Hatta eşinden korkuyor gibi görünüyorsun. Bu nedenle eşinin mallarını benimseyememen çok normal.
  • dissendium  (05.12.22 20:43:52) 
:) buraya sorunca hic sesimi cikarmiyormusum gibi oldu bir de hanima sormak lazım.

Gerci bir sekilde isler buradaki tavsiyelerin aksine ilerleyince oyle düşünmeniz normal bir sey demiyorum.

Tabii ki konusuyoruz. Hatta buradaki konusulan mutabik kalinan seyleri bir bir yaptira da bilirim ama oturup tartisildiginda o an icin en dogru karari vermeye calisiyoruz.

Suan donmemiz gerekiyorsa doneriz yani oyle tek duze bir sey yok
  • ananiyimioguz  (05.12.22 20:47:12) 
Konuşuyoruz diyorsun da bence karına pasif agresif davranışlar sergiliyorsun gibime geliyor keşke karın da gelse yazsa buraya


  • Hallegadola  (05.12.22 21:58:20) 
Başka duyurularını da okumuştum ve bence karına karşı kendini düşük statüde hissediyorsun. Sal gitsin, evlenmişsiniz artık kasma bu kadar.


  • anais  (05.12.22 22:24:12) 
önceki duyurularını da biliyorum.

açıkçası kadının dişçi klinigini kurup, iyice düzenini kurup kendini para basar seviyeye getirene kadar, senin olanaklarından faydalanması, sonunda senden boşanması ve nafaka filan patlatıp seni iliğine kadar kurutması sürecini merak ediyorum. bana hikaye böyle gidecekmiş gibi geliyor.
  • wilhelmwasmuss  (05.12.22 23:10:32) 
@dissendium @anais

Ya ben normalde bu hallere dusecek insan degildim yapi itibari ile ama esimle tanismam en sefil anima denk geldi ustune bir de aileden destek goremeyince iyice ezildim buzuldum.

Bir de insan yasattigini yasiyor ben cektirdigim acilari da biliyorum, yasayim benzerlerini sorun degil.

Onun disinda haklisiniz ben zaten yapacagimi yapiyorum ben ait hissetmeyecegim de kim hissedecek. Yeni yeni toparliyorum maddi olarak. Daha fazla kendimi ezdirmeden evet burada karar kildik ama ipleri elime alarak ilersem iyi olacak.

Zaten kadin da onu bekliyor, açık. Hipergamksini tetiklemek lazım aksi takdirde kendi ayagima sıkarım.

Aksi bir durum olursa da ne yapalim ölüp gidicez amaan

@wilhelmwasmuss, iste o zaman tam evlere senlik ^^ gelir burada bas agritirim yapmadigim sey mi :)

Bir sure ondan fazla kazanacagim zaten tersine dondu isler. Bi boyle olur bi oyle olur, hayat..
  • ananiyimioguz  (05.12.22 23:21:19 ~ 23:24:46) 
abi sen kalibreni asan bir hatunla evlenmissin gibi. bunu benim gordugum asabilenler soyle asiyor:

1 - kafaya takmiyorlar, ev erkegi olarak hayatlarina devam ediyorlar. Calismayip evde oturup cocuk bakan adamlar bile var, hatun cok iyi kazaniyor diye.

2 - Cok saldirgan bir politika izleyip, cok hizli yukselip saglam para kazanacaksin ki arayi kapatabilesin.

Ikisi de zor, kolay gelsin..
  • cooperr  (06.12.22 00:21:04 ~ 00:21:35) 
Daha onceden de iliski duyurulariniza denk gelmistim.
Duyurulariniz seyri hic degismiyor. Buraya tugla gibi bir yazi dosuyorsunuz, insanlar da haliyle o zamanki kiz arkadasiniz, simdiki esinizle alakali yanlis gordukleri seyleri siraliyorlar fakat kendisine asla toz kondurmuyorsunuz. Tepkiler buyuyunce de duyuruyu 'ben kendisiyle konustum, kendisi ona sundugum secenekleri de degerlendirecegini, bu konuda daha uzlasmaci olacagini soyledi (artik o duyurunun konusu neyse)' diye bitiriyorsunuz, ta ki bir sonraki duyurunuza kadar. Orada da ogreniyoruz ki her sey tam olarak esinizin istedigi gibi olmus zaten.

Her sey gun sonunda konusularak tatliya baglaniyorsa neden hep basta bir gerginlik yasayip duyuru acma geregi duyuyorsunuz? Fikir almak icin diyeceksiniz ama asla elestiri de kabul etmiyorsunuz esiniz/iliskini ile alakali.
  • pike  (06.12.22 01:57:08) 
@cooperr, çok ortalama bir insan aslında. Sadece refah düzeylerimiz aynı değildi başlarda. Evlendikten sonra hissettirmedi zaten. Ben de biraz toparladım derken çoğu sorun çözüldü. Fakat ani bir işten çıkarılma yeni sıkıntıları getirdi.

@pike, anlıyorum siteminizi fakat şöyle oluyor, ben kendi kaygım üstünde dururken olayları tüm gerçekçiliği ve detayları ile aktaramıyorum. Ben burada yorumlardan alacağımı alıyorum, harmanlıyorum, mantık çerçevesinde tartışmamızı yapıyoruz, sonra o an için bizim için hangisi mantıklıysa onu seçiyoruz.

Bizi sadece buradan az bucuk tanıdığınız için, ben eşim işten çıkarıldı dediğimde "emin misin ya kendi çıktıysa" gibi bir paranoya oluştu ister istemez insanlarda. Halbuki çalıştığı yer sık ziyaret ettiğim, içerideki dedikodulara kadar hakim olduğum bir yer. Patron diğer şehirdeki iş yeri ile ilgilenince burada dengeler değişti. Patronculuk taslayanlar, eşimle evliliğimiz, eşimin 1 senede ev araba alması gibi olaylar, ara ara izin almalarımız fazla dedikoduya sebebiyet verdi ve her şeyi uzaktaki patrona abartarak anlatanlar oldu.

En son ki olayda biz 30dk adliyeye gideceğiz diye izin aldık kiracı ile ilgili, 2 saat sürdü. Elimizde değildi. Dönünce muhasebeci "HOCAM AMA BÖYLE OLMAZ Kİ BOŞ BIRAKAMAZSINIZ EN ÇOK PARAYI DA SIZ ALIYORSUNUZ" deyip uyarı kağıdını uzatınca, bizim hanım da durur mu alıyorsam çalışıyorum da alıyorum bu söylemlerinizi de samimi bulmuyorum deyip çıkması üzerinde bu olay normalde çok iyi oldukları patrona nasıl aktarıldı ise 2 gün sonra tazminatı hazırlayıp güle güle dediler 3 sene çalıştığı yerden.

Şimdi ben zaten buraya roman yazıyorum, oturup her detayı giremem sizi tatmin edeceğim diye. Detay bilmeyince haklı olarak kötüye yorup sen gerizekalı mısın diyorsunuz. Ama ben bunlar yaşanırken oradaydım, olaya şahit olan diğer arkadaşları ile dedikodular yapılırken ben oradaydım. Annem uzaktan gördüğü kadarıyla bir eleştiri yaparken o olay nasıl yaşandı, ben oradaydım.

Olanı biliyorum yani kimseyi savunmuyorum.

Şimdi hanım, tüm birinin yanında çalışan meslektaşları 20-40 arası kazanıyorken, kendisi orada 50-90k arası kazandığı bir yerden neden çıkmak istesin? 2 hafta uzaktan iş görüşmeleri yaptı izmir isanbul antalya.. bu rakamları verebilen olmadı. Bazı arkadaşlar hocam benim kendi yerim var, benim elime o kadar geçmiyor kötü olmuş dediler.

Şimdi bu durumda microsoft gibi bir yerde çalışırken, sizin de gazınızla, gir bir yere çalış işte ne diye şehir değiştiriyoruz dediğimde, gururu inciniyor kim mahalle esnafıyla çalışmak ister? Yine de benle tartıştığı için en atılmayacak yerlere cv attı, kimisi dedi ki hocam biz sizin beklentinizi karşılamayız ki siz neden bu son yerden çıktıktan sonra kendi yerinizi açmıyorsunuz dediler. Yeni mezunların çalıştırıldığı yerlerde çalışması, buna zorlanması doğru değildi tarafımca da. 8 yıllık tecrübesi var ayıp günah yani. Verdikleri paralar da çok komik.

Ben bu detayları zamanla hem kendinden, hem de girdiği iş görüşmelerinden (evden yapıyor) sonra öğrenebildim. Yoksa ben "yaa naz yapıyosun burdan gitmek istiyorsunuz gir bir yere çalış işte ben olsam pazarda limon satardım sen şımarıklık yapıyorsun" diyordum ama meslektaşlarını dinleyince ve piyasayı öğrenince ona haksızlık ettiğimi fark ettim. O kadar düşürmeme gerek yoktu.

O yüzden ya evinin hanımı ol çocuk bak diyecektim ya da diğer seçenek şehir değiştirip bu tarz kalitede bir yerde çalışması idi. (türkiyede çok az da olsa var böyle yerler sırf yabancıların geldiği)

Günler sonra istanbulda iyi sayılacak bir yer buldu fakat istanbulda yaşam masrafı o kadar arttı ki ben istemedim. Kazanacaksın da çoğu uçacak zaten dedim. Şehrin stresi de cabası. İzmiri gezdik, orası da aynı hesap.

Neyse dedim kafa dağıtalım gel bi memlekete gidelim, babamların yanına gittik. Baba burada açsak mı ne diyorsun dedik. Oğlum burada sıkılırsınız hem bizim çok çevremiz yok ki bir de antep e bakın isterseniz dedi. Ben de çok doğu orası baba yaa dedim ama bi dolaşalım, 1 hafta kaldık antep e gittik.

Orası da maasallah kalabalık zaten biri çıktı bir süre yanında ücretsiz çalışırım abla dedi, biri çıktı ben her türlü maddi desteği sağlarım dedi..

Ulan dedim aileye bak ne güzel. Benden yana maddi bir destek yok. Ailemden yana da yok. İçeride çalıştıracak güvenilir bir insan da yok başka şehirlerde..

Dedik ki e iyi hadi deneyelim burada. Onun için de kolay olmadı, şehirle ilgili, benle ilgili tartışmalar oldu 2 kere dönme noktasına geldik. Ama kafamda oturtamıyorum dönünceki seçenekler de bizi rahatlatmıyor?

Sonra işte burada aile nedir nasıl olunur, nasıl hissedilir, bunları deneyimlemeye çalışıyorum. Diyorum ya anne tarafım bireyselcidir, hesapçıdır. Buralarda herkes herkesin bir şeyine koşturuyor. Alışmaya, anlamaya çalışıyorum. Annemin kafa yapısından çıkmaya çalışıyorum. Hesapçılık, cinlik veya kaygıları onu mutlu bir insan haline getirmedi. Yalnızlaştı. Öyle olmak istemem. Her şey kötü gitse bile, haklı çıksanız bile istemem.
  • ananiyimioguz  (06.12.22 08:55:56 ~ 09:09:19) 
Hacı olaydan bağımsız cevap vermek istiyorum. Senin netlik ihtiyacın var bu konuda. Geçmişten taşıdığın bir şeyler var, bir filtre diyelim buna, bu filtre arkasından görüyorsun karşındakini. Sen aklındaki soruları karşı tarafı incitmeden ve yargilamadan sormadıgin sürece öğrenemezsin. Ve o filtre hep orada kalır. Bu farklı hisler ve ihtiyaçlar için de böyledir. Tamamen birbirinizi anlayıp tanıdığınızda sırtınızda hiç yük olmadığını hissedersiniz, özgür ve özerk olur, kendinizi ve partnerinizi olduğu gibi kabul eder ve varlığını seversiniz.
Konuşmanız lazım yani. Sakin sakin, duygularınızı söyleyerek, ihtiyaçlarınızı söyleyerek, karşı tarafı pür dikkat dinleyerek. Herkesin duyulmaya ihtiyacı var. Herkesin kendini ifade etmeye ihtiyacı var.
Kilit noktalar şunlardır.
Karşılaştırma yapmayacaksın.
Duygularının sebebi olarak karşı tarafi suclamayacaksin (sebebi senin bakış açın)
Yargı ve etkiler kullanmayacaksin.
Ben diliyle konuşacaksın. İçinde canlı olandan bahsedeceksin. Merak ettiğin her soruyu sorabilmelisiniz birbirinize.
Bkz. Şiddetsiz iletişim
  • hasmetizm 2046  (06.12.22 09:31:04) 
pike+1

Ek olarak, burada insanlar eleştirdikçe başka ayrıntılar, konular sunup kendinizi veya eşinizi aklamaya çalışıyorsunuz ama insanların yorumları değişmiyor. Çünkü uzun zamandır tanıklık edilen bir sürü durum var ve olaylardaki rollerde pek değişiklik yok.
Mesela, oradaki insanların birbirine destek oluyor olması sizin dert ettiklerinizi önemli miktarda etkilemiyor. Dolaylı bir katkıda bulunuyor olabilirler, ama sizin rahatsız olduğunuz şey ilişki içindeki paylaşım dengeleriyle ilgili. Yani, sizin kendi iki kişilik ailenizde aile gibi olmaya odaklanmaya ve bunları açık açık konuşup yol haritası oluşturmanıza ihtiyaç var diye düşünüyorum.
  • matlii  (06.12.22 12:15:45) 
İşte yetemediğim durumlarda ev eşyalarını o aldı, ev giderlerine ortak oldu.

Baştaki korkularımız "her şeyi erkek öder erkek yapar gibi ilkel düşünceler hakim olabilir kafasında" kısmı içindi ama pratikte ben hiç öyle bir şey görmedim / yaşamadım.

Hatta sonraki kaygılarım için de mesela araç almak istiyorum toparladığımda, benimseyemiyorum seninkileri dediğimde istersen üstüne al benim ayrı gayrı düşünme gibi bir derdim yok dedi. Yok illa alacağım diyorsan da ister bunu sat üstüne koy ister sıfırdan gir dedi. Ama peşinat pek olmadığı için o pek mümkün gözükmüyor :(

Şu anda ise olağanüstü bir durum yaşıyoruz. Ben de işten çıkartılabilirdim. Özel sektördeyiz sonuçta. O ben sıkıştığımda nasıl yardımcı olduysa ben de olacağım artık.

Sonuçta aile içinde kurulacak olan bir şahıs şirketi var. Benim elimde nakit olsa nakit vereceğim. Olmadığı için parça parça yardımcı olabiliyorum ne yapalım..
  • ananiyimioguz  (06.12.22 14:29:25 ~ 14:34:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.