[]

Aile hekimleri kuduz aşısı yapar mı?

Ankara için soruyorum.
Ve eğer yapıyorsa bağlı olmadığım bir aile hekime de yapar mı? Herhangi birine gitsem?



 
Hayır yapmaz. Hatta her hastanede bile aşı bulunmuyor. Geçen bi liste bulmuştum ben internetten. Aklımda kalan Yenimahalle devlet hastanesi yapıyordu mesela.


  • elorelia  (20.11.22 09:15:12) 
şehir hastanesine git


  • jelly bear  (20.11.22 09:24:13) 
eğitim araştırma hastanesi ya da üniversite hastanesinin aciline git.


  • seaman  (20.11.22 14:38:27) 
Bir vaka mı oldu? Yoksa son haberlerden sonra evham mı yaptınız?

Vaka olduysa direkt devlet hastanesi, hastane ne kadar büyükse kuduz aşısı olma ihtimali, o kadar yüksek. Her hastanede yok, listesini bulabilirsiniz hastanelerin.

Eğer vaka yoksa, korunma amaçlı düşündüyseniz, kuduz aşısı böyle bir şey değil. Son zamanlarda duyuruda bu konuyla ilgili çok soru soruldu, hatırlatmak sitedim affınıza sığınarak.
  • John Bloor  (21.11.22 12:35:45) 
Kuduz aşısı her hastanede bile yok. Belli yerlerde var. Saklama koşullarından dolayı sanırım.

Aile hekimleri yapmaz. Sizi ilgili hastaneye yönlendirirler.



.
  • kartallar yuksek ucar  (21.11.22 12:53:31) 
Teşekkür ederim, vaka sonrası ilk aşımı oldum ama diğer 3 doz için büyük hastaneye gitmeye üşenmiştim uzak diye. Anladığım kadarıyla aile hekimi yapmıyor mecbur gideceğim.

Teşekkürler cevaplar için.
  • kaptan maydanoz  (21.11.22 13:40:41) 
Bilgi tazlemesi yapalım, arayıp da sayfayı gören olursa.

Aile hekimleri tetanoz aşısı yapıyor ama kuduz yapmıyor. Hastaneler de aksine kuduz yapıyor ama ilk dozdan sonra tetanozları yapmıyor.

Yani siz vaka ile ilk doz kuduz ve tetanozu hastanede olduysanız, sonraki kuduzları hastanede, tetanozları aile hekiminde olacaksınız.
  • John Bloor  (21.11.22 14:53:28) 
Şehirden şehire hastane sorgulaması yapılmalı.

2019'da linkteki listeye göre lokasyon olarak en uygun olan hastaneye gitmiştim.

istanbulism.saglik.gov.tr
  • materyalist imam  (27.11.22 01:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.