[]

Kpss lisans sınavı hakkında bilgisi olan?

2023 kpss lisans sınavında sadece genel yetenek genel kültür sınavlarına girmek eşittir kpss önlisans alanlarından tercih yapabilmek anlamına mi geliyor? Yani alan bilgisi sınavları olmadan adam akıllı bir memuriyet mümkün değil mi? YDS’den 71 aldım bu da alan bilgisi olmadan hiçbir işe yaramaz sanırım?

Kamu yönetimi tanam, uluslarası ilişkiler tamam, hukuk da tamam ama konu maliyeye, muhasebeye, ikstida kısacası sayısal zeka gerektiren alanlara geldiğinde yok arkadaş beyin stop ediyor sanki, kafa almıyor. Şöyle örnek vereyim, Lys’de 56 edebiyat sorusu vardı 55 net yapmıştım, gel gelelim 40 mat sorusundan 10 net anca çıkarabilmiştim o da mat1 soruları sayesinde.

Kafa böylesine sözel ağırlıklıyken kpss alan bilgisinde nasıl hayatta kalabiliriz tavsiyelerinize çok ihtiyacım var? Maliye, muhasabe istatistik yapmadan iyi bir memuriyete girebilmek olası değil mi? Kaymakamlık sınavına bile giremiyoruz sanırım..

 
Tüm mühendisliklerde alan yok. Alan konusu bölümünüze bağlı.

Yds subaylık için istenmişti. Yds istenen alımlar oluyor. Takip etmeniz gerekiyor.

Sayısal sözel ayrımı lisede kalmış bir şey. Gerçek hayatta sayısal sözel yok. Oturup çalışacaksınız. Olmuyorsa yeterli seviyede çalışmıyorsunuzdur.
  • dissendium  (15.11.22 12:09:28) 
senin mesleğin ne bölümün ne? mühendissen alan kasmana gerek yok ki.


  • Hallegadola  (15.11.22 13:29:12) 
Kamu yönetimi, uluslarası ilişkiler falan bunlar önemsiz dersler. kurslarda yeri bile yok. doğru düzgün bir kitapları bile yok kpss için.
genel yetenek genel kültür sınavlarına girmek eşittir kpss önlisans alanlarından tercih yapabilmek anlamına mi geliyor? hayır. çok alakasız iki şey arasında nasıl bağ kurdunuz anlamadım. önlisans sınavı farklı bir sınav. lisans gkgy yapmanız ile önlisanstan tercih yapmanız arasında hiçbir ilişki yok. kaldı ki lisans mezunuysanız önlisans zaten yalan olur sizin için.
maliyeye, muhasebe bunlar alanın en sözel dersleri olabilir.
hocam kalk git bir kpss kursuna beni aydınlatın de. aklındaki her soruyu cevaplarlar detaylıca üstelik bedavaya bir de çay içersin mis işte. senin kafan inanılmaz karışmış.
  • Efoody  (15.11.22 13:33:28 ~ 13:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.