[]

Edebi Sanat - Mübalağa mı

Örneğin:

-Sen 20k maaş alıyorsundur ? (Safça sorulan ilk soru.)
-Yok 200k alıyorum. (O diyalog çerçevesinde gerçek olamayacak bir rakamla mübalağa.)

(Eğer burada olan şey bir mübalağa ise)
Burada mübalağanın karşı tarafı yanlışlayan kısmı için bir isim var mı ?

Olan şey kinaye ise, ispat edebilir misiniz ?

 
Söz sanatından söz etmek için öncelikle sanat da işin içinde olmalı.

Günlük konuşmaları edebi sanat terimleriyle açıklamak yanlış olur, çünkü sanatsal kaygı güdülmez. Haliyle burada mübalağa sanatından söz edemeyiz yalnızca mübalağa yapılıyordur, çünkü biliyorsunuz mübalağa sanatı adını mübalağadan alıyor; yani sadece mübalağa (abartma) da kendi başına bir olgu ki burada söz konusu olan da bu.

Yine de bir söz sanatıymış gibi ele alırsak kinaye kapalı ve dolaylı bir söz sanatıdır, incelik taşır. Burada açık ve kaba bir tutum söz konusu. Sadece abartı özellikleri ağır basıyor.

Ancak çeşitli söz sanatları iç içe geçebilir bu mümkün, ne var ki bunları sınavlarda soru olarak sormak kafa karışıklığı yaratacağından ve öznel yargıları devreye sokacağından bunlar ders çalışma sürecinde çok karşılaşılan şeyler değil.
  • akhenaten  (13.11.22 14:02:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.