[]

Modemler eskir mi?

9 sene önce Superonline'nın kendisinin gelip kurduğu Huawei modem var. Bu artık çağdışı kalmış mıdır? Yani daha iyi verim almak için güncel ve
kaliteli bir modemle değiştirmek gerekir mi?



 
Islemci gucu, anten kalitesi vs etkiliyor.

Aldiginiz hiz totalde degismiyor tabi ama kalite artiyor. Ucra yerlerde cekme hizi artiyor, ping duzeliyor, sayfalar daha hizli aciliyor, dalgali degil de daha stabil bir baglanti oluyor.

Ihtiyaclarinizi dogru belirleyip cok da para harcamadan kaliteyi artirin derim. (Su anki modem evin her yerinde cok iyi cekiyorsa, bos yere cok para harcmaya gerek yok)
  • brkylmz  (13.11.22 12:40:31) 
wifi gönderim kalitesi, aynı anda çoklu işlem yapma becerisi yetersiz kalabiliyor gün geçtikçe.
Yeni modem almak yerine daha ucuz bir alternatif olarak yanına bi router alıp modemin kablosuz özelliklerini devre dışı bırakabilirsiniz. aynı paraya çok daha kaliteli bir hizmet almış olursunuz.

  • hakmut  (13.11.22 15:06:34) 
evet. değiştirmenizde fayda var. yeni modemler daha performanslı. ancak superonline kendi verdiği modemden/routerden başkasına izin vermiyor. Kendi verdikleri de yazılım olarak kısıtlanmış oluyor. yine de 9 yıllık huawei'den yeni bir modeme geçerseniz performans artacaktır.

Normalde müşteri hizmetlerini arayıp modemi değiştirin dediğinizde işi yokuşa sürüyorlar (eski modem çalışır durumda olduğu için) siz yine de bir deneyin, bir arkadaşım ise şöyle yaptı: modemin açık yerlerinden tornavida sokarak kısa devre yaptırıp bozdu ve mecburen değiştirmelerini sağladı (bir kaç gün internetsiz kalabilirsiniz servis gelene kadar).

ben ise şöyle yaptım:
1. Abonelik kendi adıma değildi, aboneliği sonlandırıp huaweiyi iptal ettim, tekrar kendi adıma abone olunce daha modern ZTE marka modem geldi.
2. ZTE modemin bile bazı özelliklerinin superonline tarafından kapatıldığını ve daha iyi çalışabileceğini öğrenince TPLINK Archer C80 diye bir router aldım. Bu routerlerde MU-MIMO diye bir teknolojiden dolayı özellikle wi-fi performanları çok fark ediyor. Ancak superonline başka bir router kullanmanızı istemediğinden size ait kullanıcı adı ve şifrenizi size vermiyor. Bir kaç yöntem ile bu kullanıcı adı ve şifre eski modemden alınabiliyor. Bu bilgileri öğrendikten sonra yeni router'e girdim ve çok daha performanslı (özellikle wifi cihazlarda) internet kullanmaya başladım. Huawei de internet performansına (sadece hız olarak bakmayın genel deneyim) 1 dersek ZTE geçince 1,5 TPLINK geçince 2 oldu.
sonuç olarak huawei modemi değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • faithless  (13.11.22 15:09:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.