[]

Kombi sorunu hk. (Ev sahibi ve kiracı arasında)

Merhaba,
Sağlam teslim ettiğimiz kombide bir arıza varmış ve kiracı emrivaki yaparak bunu yaptıracağını ve kiradan düşeceğini söylüyor. Ev sahibile uzlaşı sağlanmadan kendi kafasına göre yaptırıp kiradan düşebilir mi? Ev sahibi olarak bir hakkımız var mı?

Teşekkürler.

 
Sağlam olması ile sağlam “görünüyor” olması arasında fark var. Gerçekten sağlam mıydı, emin olabiliyor musunuz?

Emrivaki ile kiradan düşemez bu arada, sizden habersiz de yaptıramaz.
  • ruhen hastayim ben  (05.11.22 16:04:31) 
Teslim ederken sağlamdı.


  • Cenk Daniels  (05.11.22 16:08:37) 
emirvaki tabi hoş değil
ama soğuk yerdir çocuğu vardır sizi bekleyecek durumu yoktur vs yaptırır o konuda haklı derim.

  • basond  (05.11.22 16:15:46) 
Teslim edeli ne kadar oldu, bakım yaptırdı mı ve arıza nedir


  • kisa  (05.11.22 16:15:55) 
Kombi, tesisat gibi durumlar ev sahibi tarafından karşılanır benim bildiğim. Kiracı giderken yanında götürmeyecek sonuçta.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (05.11.22 16:20:53) 
Sağlam da teslim etse ev sahibi karşılar.

Adamın kombi ile yapabileceği şey kombiyi açmak, kapatmak ve sıcaklık seviyesini artırmak falan.

Kullanıcı hatası olabilecek bir durum varsa kiracı. Ancak o da düşük ihtimal.
  • armagan abanuz  (05.11.22 16:28:04) 
Peteklere hava gitmiyormuş. Ama emrivaki yapması can sıktı biraz. Üslubunu da beğenmedim. Ondan dolayı sordum yoksa elbette soğukta oturmasını biz de istemeyiz.


  • Cenk Daniels  (05.11.22 16:31:34) 
fişini faturasını beyan etsin.


  • zgrydn  (05.11.22 17:01:34) 
Kombiyi siz ödersiniz. Fakat kiracının yaptırmasına izin vermeyin. Araştırın komşulara sorun siz gönderin kişiyi.


  • denizgonen  (05.11.22 17:09:19) 
En son bakımını ne zaman yaptınız? Sağlam olduğunu belgeleyebiliyor musunuz? Eğer doğal kullanım ile ilgili bir arızaysa veya bozuk teslim edildiyse kiradan düşebilir. O durumda sorumlusu ev sahibi olarak sizsiniz. Tavsiyem, sizin tamir ettirmeniz ve bunu belgeli olarak kiracıya vermeniz. Havalar soğuyor. Bir an önce yapın bence. Eğer kullanıcı hatalı bir arıza ise kiracı ödeyecek.


  • nawar  (05.11.22 17:21:42 ~ 17:23:03) 
@nawar belgeli şekilde kiracıya vermek nasıl oluyor? Tutanak mı tutacağız?


  • Cenk Daniels  (05.11.22 17:31:57) 
Tamir veya bakımı yetkili yere yaptırdığınızda size bakım belgesi teslim ederler.


  • nawar  (05.11.22 18:01:25) 
kombi pek insan hatasi kaldirir bir alet degil
kiraci bir sey yapmis olamaz cok extrem bir durum yoksa
sizin odemeniz lazim, ama uslup onemli tabii
  • Corc  (05.11.22 18:27:07) 
Sizin sağlam teslim ettiğinizi ispat etmeniz gerekmixok, zaten sözleşmede özellikle belirtilmiyorsa sağlam teslim edilmiş sayılır, sağlam teslim edilmetuğimi kiracı ispat etmek zorunda, siz bakmayım buradaki yorumlara. Neredeyse bozuk kombi vermişsiniz diyerek sizi suçlayacaklar, yok öyle bir şey.

Olağan bir sorun varsa önce sizden yaptırmanızı istemesi gerekir, öyle kafasına göre ben yaptırıyorum kiradan düşünüyorum demek gibi bir hakkı yok, bu ancak siz yaptırmazsanız söz konusu olabilir. Kiradan düşerse kirayı eksik yatırdı diye tahliye talepli icra takibi bile yapabilirsimiz, sonra icra dairesime ve mahkemeye derdini anlatalz kiracı.

Vaktiniz varsa siz yaptırın, kiracıdan da kirayı tam isteyin. Vaktiniz yoksa da kiracıdan fiş ve fatura isteyin.

Kombi masrafını sizin karşılamanız daha doğru olur ama üslup önemli tabi, haklı iken haksız duruma düşmemek lazım. Geçmiş olsun.
  • bhhs  (05.11.22 20:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.