[]

Kediye et tavuk balık verilir mi?

1 yıldır bir kedim var. 3 aylıkken geldi. Kısır dişi kendisi. Sürekli kuru mama ve haftada bir yaş mama ile besliyorum. Hayvan sürekli aynı şeyi yemekten sıkılıyordur diye et, balık, tavuk ne piştiyse onlardan da veriyorum. Ama bazıları verme zararlı diyor da bu hayvan ömür boyu aynı şeyi mi yiyecek yahu, yazık değil mi?




 
benim vet asla izin vermiyor. hastalanırmış. sadece kuru mama yedir diyor. yaş mamayı kedimin kendisi yemiyo allahtan. ama tuzsuz haşlanmış etten "vermesem de" kedo yiyo. aynı mama yemekten sıkılmazlar


  • ala09  (27.10.22 18:36:47) 
Aynı şekilde düşünerek "kararında" veriyorum ben de. 10 yıldan fazla süredir köpeğim var, evin bahçesinde de her sene 5-10 tane kedi büyütüyorum. Hepsi de çok sağlıklı.

Çiğ verme, pişir, bi de normal diyetleri olmasın, mamanın yanında tadımlık ekle. Sorun olmuyor.

Yani ben kendim de sürekli "aşırı sağlıklı" beslenmiyorum ki. Arada kaçamak yapmak lazım.
  • plutongezegendegilmi  (27.10.22 18:48:50) 
Kedinizi insan gibi düşünmeyin ve onun sağlığı için iyi olan neyse, veteriner ve konuyu bilenler ne tavsiye ediyorsa öyle yapın.
Aynı şeyi yemekten sıkılmıyor, hatta bundan çok memnun olabilir. Her zaman ne yiyeceğini bilmek, bağırsaklarının nasıl sindireceğini bilmek onun için daha rahat olabilir.

Ona et verme sebebiniz onun iyiliği için mi yoksa kendinizi mutlu etmek mi diye bi sorgulayın derim.
  • michael_knight  (27.10.22 19:00:51) 
Ömür boyu aynı şeyi yiyecek. Verdiğiniz diğer şeyler zararlı. Vermeseniz iyi olur.

İlla başka bir şey vereceğim diyorsanız yoğurt verin biraz.
  • pispinti  (27.10.22 20:48:24) 
Bu hayvanlar milyonlarca yıldır mamayla beslenmiyordu. Hiçbir şey olmaz ver gitsin


  • birmilyonunvarmi  (27.10.22 21:18:20) 
Ben veriyorum açıkçası ama tadımlık şeklinde, kesinlikle doyumluk değil. Sonuçta evde pişerken kokuyor ve kedi istiyor yani mutfakta kokuyu duyunca. Hangi vicdan bunu kaldırır :((
Özellikle dikkat ettiğim şey de kesinlikle yağsız tuzsuz ve baharatsız olması. Eğer baharatlıysa yıkıyorum suyla:)
O kadar da kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum hatta lütfen böyle kokunca verin kedilerinize demek istiyorum yazık ya canları ister :)
  • Gradient_tabanlı_mor  (27.10.22 21:37:22) 
tadımlık verilebilir. özellikle balık vermenin zararı olacağına inanmıyorum. tavuk-balık eti ile beslemenin zararı şu. doğada bu hayvan balığı veya kuşu tüm iç organları ile yiyor. buradan da gerekli vitamini minerali alıyor. bizim pişirdiğimiz etler sadece kas dokusu. ve sadece bu etlerle beslenirse eksik kalır.


  • orpheus  (27.10.22 22:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.