[]

hangi yazılım dilinden başlamalı

Sıfırdan başlanacağını varsayarsak hem geniş kullanım alanı olan hem de öğrenilmesi nispeten daha kolay olan yazılım dili hangisidir?

Ekleme: 30'a merdiven dayadım yaklaşık 10 yıldır da beyaz yakalı olarak çalışıyorum. Mevcut işimde yükselme şansım yok gibi bir şey. Kendimi farklı alanlara yöneltmek istedim ama geç mi kaldım bilemedim. biraz da ilgim olduğundan bu yaştan sonra yazılım öğrenip, o alana yönelsem nasıl olur. Çok bilgi sahibi değilim de excel, calc gibi hesaplama programlarını kendi kendime öğrendim. Yazılımı da kendi kendime öğrenebilir miyim?


 
Bu sorunun doğru bir cevabı yok.

Ama genel olarak kolay ve belki de eğlenceli kullanımı nedeniyle Python önerilir başlangıç için.
  • hakmut  (27.10.22 19:54:48) 
Hocam bu benim şahsi fikrim ama bence yazılım işi para için yapılacak iş değil.

O yüzden önce yapmak istediğin bi proje bul kendine. Misal bi web sitesi mi yapmak istiyorsun, duyuru benzeri bi platform mu kurmak istiyorsun, telefondaki meme'leri kategorize edebileceğin bi uygulama mı lazım vs. ilgini çeken bi konu bul.

Sonra o işi yapmak için gerekli teknolojiler ortaya çıkar zaten. Oradan başlar devam edersin.

Ama "kitaptan/internetten bişeyler ezberleyip devam edeyim" işi biraz yaş. Bişeyler üretmen lazım.
  • plutongezegendegilmi  (27.10.22 20:04:01) 
Fortran


  • archmage mahmut  (27.10.22 20:59:10) 
Yeni başlayanlar için en çok tavsiye edilen dil javascript oluyor genelde.


Yeni başlayan birisi için en iyi kurslardan biri budur bence:
www.youtube.com

Temiz, basit, olabildiğince kompakt pure bir programcılık temelleri dersi.

Simon hoca muhteşem bir anlatıcı, berbat ceket tercihine rağmen izletiyor kendini. Çok da akıcı ve kompakt. Buradaki sadece intro kısmı yalnız kursun tamamı linkedin learning'de ama parasını sonuna kadar hak ediyor.

Yazılım işinden para kazanır mısınız bilemem ama yazılım konusunda fikir sahibi olmanın hiçbir zararı olmaz, sektör ne olursa olsun avantajını bile görürsünüz dolaylı da olsa.

bir de learntocodewith.me diye iyi bir blog var ona da bakın.

Yaşa da takılmayın denemekten zarar gelmez.
  • anten  (27.10.22 22:23:08 ~ 22:24:48) 
ne yapmak istediğine karar verip o platforma yönelmen ve o platformda popüler native dillere odaklanman iyi olur. dil amaç değil araçtır. böyle bir web sitesi için ne gerekli mesela? böyle bir site yapman için ne bilmen gerekli?


  • phonex  (27.10.22 22:43:20) 
30'a merdiven dayadım geç mi? bu soru sadece komik. 48 yaşında ki hocam hiç bilmezken projelerini çok daha hızlı geliştirmek için 2 dil falan öğrendi 30 falan ne yahu? dalga geçmeyin.

python en güzeli, onunla başla. günde 2-3 saatten aşağı çalışma. haftada en az 6 gün. derste istersen mustafa murat coşkun var udemy'de bakabilirsin
  • avatar is back  (27.10.22 23:50:09) 
35'te siber güvenliğe başlayan biri olarak bir de bu dala bakmanızı önerebilirim. bunun dışında yazılım haricinde çok farklı teknolojilere (dijital oyun tasarımı gibi) yönelebilirsiniz :)


  • rakicandir  (28.10.22 00:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.