[]

Nerelere gideyim ?

"Senden bana zor bir miras
Bol çetrefil, bol viraj
Ölsem âlâ dayanmak zor
Nerelere gideyim?
Dört yanımda dört nasihat
Az gülüş, bol zayiat
Ölsem âlâ, dayanmak zor"

5 yıllık ayrılıp barışmalı bir ilişkinin ardından, 1 yıllık evlilik ve 2 senelik çekişmeli boşanma süreci devam eden bir ilişkim var. Çocuğumuz var. Boşanma sürecinde de elinden gelen her türlü pisliği yaptı. Çocuğu göstermemek için hala elinden ne geliyorsa yapıyor. Mahkeme kararıyla zar zor ayda 2 defa 3-4 saat anca görebiliyorum.

Hayatta beni en çok mutlu edecek şey hiç bir zaman, para pul, şan söhret, güzel araba olmadı, güzel bir aile sahibi olup iyi bir baba olmak istedim hep. Çocuğumun bebekliği hiç görmeden geçip gidiyor. Gelecekte iyileşeceğine dair de bir umudum kalmadı. Boşanma süreci başladığından bu yana daha da kötüye gitti.

Barışmak vs gibi bir isteğim yok, zaten birbirimizin yüzüne bakacak hal bırakmadı. Hayatımda ilişki bile istemiyorum .

Boşananlarda görülen ilişkilere dair uzaklaşma vs gibi değilde komple varoluşum anlamsız geliyor. Takılsam etsem, gezsem tozsam, ne yaparsam yapayım, artık mutlu hissedemiyorum, yaşadığım şey beni tatmin etmiyor.

yaşım 35'e geldi. eş dost herkes çoluklu çocuklu. kafamı dağıtacak bir hobi edineyim diyorum, spor yapayım diyorum, kursa katılayım diyorum, hayatımda bir şeyleri iyileştireyim diyorum neye başlasam yarım kalıyor.

artık çabalamaktan ve sürekli hayatın dayağını yemekten çok yoruldum. artık yaşıyor gibi hissetmiyorum, sadece hayatta kalıyorum.

söyleyin lütfen bana ne yapayım, nerelere gideyim ?

 
Ilk asamada terapiye gitmekle baslayin bence


  • mor oje  (26.10.22 21:16:21) 
İyi de siz de çocuk yapmışsınız. Diğerlerinden geri kalan tarafınız yok. Bir ayrılıp bir barışmalı ilişkilerin sonucunun iyi olduğunu görmedim. İnsanlar neden bile bile bunu yapıyor? Arkadaşıma benzettim sizi. Yaşı 37 onunda, geri kalan hikaye aynı.

Terapi aldın.
  • Kahvedesu  (26.10.22 21:30:52 ~ 21:31:26) 
Gerçekten üzdü bu hikaye beni. Ama böyle zor bir dönem olması çok normal. Her şey tepetaklak gibi gelir insana. Bir de değer verdiğiniz biri elinizden alınmış gibi. Böyle dönemlerde oyalanmak için uğraş bulmak hiç de kolay değil. Her şey henüz durulmamamış ama durulduğu vakit de hızlıca iyileşeceksiniz. O zaman yavaş yavaş kendinize meşguliyet bulursunuz. Çocuğunuz için endişelenmeyin
Kızgın da olsanız orta yolu bulmaya çalışmanız daha iyi sonuç verebilir.

  • Seedy  (26.10.22 22:35:16) 
madem güzel bir aile kurmak istediniz ama olmadı, kimse için olmasa bile çocuğunuz için dirayetli olun, ona 3-4 saatte de olsa iyi bir baba olun.
ne yapayım?
-İyi bir baba olmak için etkinliklere katılın, kendinizi bu tarafta yetiştirin.
nerelere gideyim?
-Terapiye gidebilirsiniz +1
-Çocuklar ile kaliteli vakit geçirmek için çocuğun yaşına göre hazırlanmış özel kurslar var onlara gidebilirsiniz.
  • pccopath  (27.10.22 00:05:01) 
Yakın zamanda boşanmanın kıyısından dönmüş, hala da durumu muallakta olan biri olarak empati yapabiliyorum. Bana da sanki en az 2-3 yıl toparlayamam, sonra da 36-37 olurum; tekrardan bir aile ve çocuk işlerine girmek için geç kalırım gibi gelmişti. Sizin en azından çocuğunuz var, aile olmayı da denemişsiniz ve olmamış. Şu aşamada yapabileceğiniz en iyi şeylerden ilki kendi psikolojinizi düzeltmeye çalışmak. İmkanınız varsa havalar da güzel gidiyorken çıkıp 1 saat yürüyün her gün. Ertelediğiniz, eskiden yapmaktan keyif aldığınız şeylere odaklanın.

Eşinizin öfkesi zamanla geçecektir. O zaman evlilik birliğiniz bitse de çocuğunuzun sağlıklı bir gelecek için annesine ihtiyacı olduğu kadar babasına da ihtiyacının olduğunu ve evliliği yürütemeseniz de ebeveynlik sorumluluklarınızın sona ermediğini hatırlatın. Kendisi sert yaklaşıyorsa dinleyeceğini düşündüğünüz bir akrabası ya da arkadaşıyla uzlaştırması için konuşursunuz.

Yaşınız da düşündüğünüz kadar ileri değil, belki daha bir bu kadar daha yaşayacaksınız.
  • marla is in my head  (27.10.22 10:59:05) 
Kendinizi dağa taşa vurun. Ormana gidip kamp yapın. Tek olmanız daha iyi olacaktır. Sakın ama sakın alkole başvurmayın. Ben bi kız yüzünden 10 yıl içtim zor bıraktım. Spor kadar etkili hem moral düzelten hem sağlık kazandıran her anlamda pozitif bir şey daha yok. Günde 15 km koşuyorum artık. Koşmadığım zaman vücut koşmak istiyor artık. Ve başka hatunlara salça olma zamanınız gelmiş sizin. Hayat devam ediyor. Bazen yıkılmış gibi hissetseniz de kendinizi yine kendiniz iyileştirebilirsiniz bunu asla unutmayın.


  • dakota  (27.10.22 12:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.