[]

Öğün tozları hakkında ne düşünüyorsunuz?

instagram.com

Düşününce yemek hazırlamak ve yemek büyük angarya. Şu tozların bir zararı var mıdır?


 
Içindekiler ;
Bezelye Proteini(%85), Maltodekstrin, Ayçiçek Yağ Tozu, Keten Tohumu Unu, İnülin, Potasyum Klorür, Kalsiyumun Ortofosforik Asit Tuzları, Kıvam Verici (Guar Gam), Aroma Verici, Kolin Klorür, Kıvam Verici (Ksantan Gum), Magnezyum Oksit,L-Askorbik Asit, Tatlandırıcılar (Asesülfam K, Sukraloz, Steviol Glikozitler), Demir Sülfat, DL-Alfa Tokoferol,Çinko Sülfat, Niasinamid, Manganez Sülfat, Kalsiyum D-Pantotenat, Retinil Asetat, Kolekalsiferol, Bakır Sülfat,Piridoksin Hidroklorit, Riboflavin, Tiamin Mononitrat, Krom(III) Aminoasit Şelatı, Folik Asit, Potasyum Iyodat, Sodyum Selenit, Sodyum Molibdat, Fillokuinon, D-Biotin, Siyanokobalamin.

Yani sağlıksız diyecek kadar arastirmadim ama sağlıklı olduğunu İddaa edenler olduğunu sanmam. Hani fabrikada hazırlanmış yemek falan değil bildiğiniz toz, içinde de fadimenin düğünü ortamı var.

Bu da yillarca adam öldürüyor denilen protein tozu;
Whey Protein Concentrate (Milk) (96%), Emulsifier (Soy Lecithin), Flavouring, Colour (E160a), Sweetener (Sucralose)

Yani bana göre kişi bir adet muz ile bir adet protein shake yapsa tahminen daha mantıklı olur.
Sağlıksız değildir de asla dogal besinin yerini tutacağını düşünemem.

Zarari olup olmadığı konusunda tek tek içindekiler için akademik çalışma var mi bakmak lazım.
  • logisticsmanager  (23.10.22 16:53:43) 
yemek yemek bi zevktir. ayrıca bunlar doygunluk hissi sağlayacak mı?


  • jelly bear  (23.10.22 17:07:17 ~ 17:13:46) 
Uzman değilim tabi ama çiğneyerek sindirimi başlatmanin mutlaka bir faydası vardır. Vücudu hazırlamak gibi ya da dişlerin sağlığını koruması vb.

En azından uzun süreli kullanım için doğru olmamalı.
Hiç bir bilimsel dayanağım yok bu arada.
  • kisa  (23.10.22 17:07:53) 
Zor durumda kalırsam yerim.


  • Gebeş kaplumbağası  (23.10.22 17:09:27) 
Soylent diye bi marka var, sanıyorum bi 10 yıl önce onlar çıkardı bu muhabbeti ilk. Ben bi denemiştim, tadı fena değil.

Ama bu tech çevrelerinde "sadece" soylent'le beslenmeye çalışıp da hastanelik olan çok insanın haberini duydum. Benim bi arkadaş bi hafta falan bu şekilde beslendi sonra toparlamak için uğraştı baya. Normal yemeğin içinde, bu tozların içine koyamadıkları zibilyon tane şey oluyor, onların hepsinden mahrumsun. Aldığın ekstra kimyasallar da cabası.

Yanisi, bence öğün atlamak için yenilmez. Ama ekstra kalori falan alman gerekiyorsa arada sırada tüketilir.
  • plutongezegendegilmi  (23.10.22 19:18:10) 
bence de sacma. yemegi zevk verdigi icin yiyorum. yani hobi olarak, stres atmak icin falan. boyle bir sey 6 aylik deniz alti gorevi yapacak askerler icin falan belki dusunulebilir yer kaplamasin diye vs.


  • hot potato  (23.10.22 19:26:51) 
@hot potato; onlar bile yemiyor :)
Askerlerin mre'leri var. Denizalti için de buyrun;
youtu.be

Zaten bu iş mantıklı düzgün bir şey olsa askeriye bu kadar ugrasmaz, tozu basar geçerdi.
  • logisticsmanager  (23.10.22 20:05:07) 
Ekmekle zeytin yerim de kendime olan saygimi bu derece dusurmem. Yorumum bu. Zarari ve yarari konusunda bilgim sifir.


  • buf-e kür  (23.10.22 22:04:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.