[]

Ev sahibi

Ev sahibi başka bir şehirde kiracıyken başka bir şehirdeki kiracısını ihtiyaç nedeniyle tahliye edebilir mi? (Aynı apartmanda iki dairesi var.)




 
Yukarıdaki cevap+1
Boşalan daire oturması lazım

  • kisa  (20.10.22 20:17:37) 
+gregor. hatta o ilçede olması lazım.


  • ankarakecisi  (20.10.22 20:50:12) 
Bulunduğu şehirde kiraya yetişemediğini kendi evine geçmek istediğini söyleyemez mi? Bana bu mümkün gibi geldi de.


  • ruhen hastayim ben  (20.10.22 21:06:55) 
o şehre taşınacaksa eder.


  • jamswety  (20.10.22 22:21:57) 
Temel mantık şu, tahliye davası açtığı evde kendisi oturmalı kiraya vermemeli (kendisi ya da çocuğu vb)
Bu şekilde resmi olarak ihtar çeker dava açar ve tahliye ederse, ardından da kiraya verirse ciddi bir tazminat öder.

Yani sadece ihtar çekerek de olmaz, ihtar çekecek sonra dava açacak vs.
Böyle bir şeyle gelirse kendisine ikinyil kiraya veremeyeceğini hatırlatın, hala niyetli ise de tahliye davası açsın
  • kisa  (21.10.22 02:47:34) 
Peki tahliye davası ne kadar sürede sonuçlanır?


  • ruhen hastayim ben  (21.10.22 09:29:14) 
Kesin bir şey diyemem ama geçen avukat arkadaşla konuşurken bu tip davaların çok biriktiğini ve büyük bir sıra olduğunu söyledi.
Bugün görüşme ihtimalim var kendisiyle görüşürsen tekrar sorarım.
Bu söyleyeceğim şeyden çok emin değilim Ama doğruysa buradaki en büyük sorun dava sonunda tazminat alma ihtimali olabilir. Dediğim gibi görüşürsen bugün bir sorarım
  • kisa  (21.10.22 09:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.