[]

Crème brûlée ve süt helvası yapmış olanlara bir soru

İki tarifi de birleştirmek istiyorum. Crème brûlée için fırını 100 derecede 1 buçuk saat açık tutmak gerekiyor ve evde her zaman krema olmayabiliyor. Süt helvasını da çok severim, un ve tereyağı kavrulunca güzel bir kıvam ve tat veriyor.

Fakat problem şurada başlıyor. Crème brûlée yaparken yumurta sarısı sıvı malzeme olarak çok yavaş pişiyor ve böylece kesilmiyor. Eğer şekerle çırptığım yumurta sarısını süt helvası yapma aşamasında sıcak tencereye eklersem kesilir ve dokusu tamamen bozulur.

Aklıma bir fikir geldi, tereyağı ve unu kavurup sütü eklerim, kaynayıncaya kadar karıştırıp altını kapatırım ve birkaç saat soğumasını beklerim. Oda sıcaklığına gelince şekerle çırpılmış yumurta sarısını tencereye ekleyip kısık ateşte pişinceye kadar karıştırırım. En son kaplara servis edip üstüne şeker serpip pürmüz ile yakarım.

Biraz zahmetli oldu sanırım, başka önerisi olan var mı bu karma tarif için?

 
"kaynayıncaya kadar karıştırıp altını kapatırım ve birkaç saat soğumasını beklerim. " KISMINDA SORUN BAŞLAR. YAPTIĞINIZ KARIŞIM KATILAŞIR VE TEKRAR ISITMADA O DONMAYI AÇAMAZSINIZ.


  • erty_ksk  (03.10.22 12:35:40) 
Peki şunu sorayım, kaynayan tencerenin içine çırpılmış şeker ve yumurta sarısını yavaş koyarken karıştırsam homojen kıvam elde edebilir miyim? Yumurta beyazı olmadığı için belki sorun olmaz. Tatlı konusunda pek tecrübem yok maalesef.


  • hadi ya la  (03.10.22 12:39:00) 
Çorba terbiyesi ya da pastacı kreması yaparken olduğu gibi sıcak karışımdan 1-2 kaşık alıp yumurta sarısıyla karıştırsanız, böylece sıcaklığını biraz yükselttikten sonra tencereye ekleseniz kesilmeden pişmesini sağlayabilirsiniz. Sonuçta çıkacak tatlı konusunda şüphelerim var, denerseniz ve güzel olursa bana da söyleyin :))


  • kobuzchu kiz  (03.10.22 13:36:45) 
@kobuzchu kiz, dediğiniz gibi yaptım. Aşırı güzel oldu, Crème brûlée à la turque :) teşekkür ederim.


  • hadi ya la  (03.10.22 18:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.