[]

Edevletten ikamet değişikliği yapamıyorum, ne demek istiyor bu cümlede?

"Onaylayan İlçe değeri 0 değerinden büyük veya eşit ve 9999 değerinden küçük veya eşit olmalıdır. Tescil Eden İlçe değeri 0 değerinden büyük veya eşit ve 9999 değerinden küçük veya eşit olmalıdır."

Dolu konuta ikamet değişikliği yapacağım. Kimlik doğrulama da başarılı. Ama yukarıdaki hatayı alıyorum. Ne demek bu?

Nüfus müdürlüğüne mi gitmem gerekiyor?

 
e devletten artık olmuyor diye biliyorum. bu yüzden iki hafta önce nufusa gittim, daire boş oldugu için evrak istemedi, daire dolu olsaydı tapu veya kira kontratosu istiyordu.


  • liberal  (14.09.22 11:57:55) 
e-devletten oluyor, ben 2-3 ay önce hem kendimin hem eş ve çocuklarımın adresini e-devletten güncelledim. Dediğiniz gibi geçmek istediğiniz adres dolu göründüğü için olabilir. Eğer öyle ise kira kontratı da yetmiyor. Adınıza elektrik-su-doğalgaz aboneliklerinden birinin sözleşmesi/faturası isteniyor.

"Uyarı: Bu hizmetten, geçerli e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak yararlanabilirsiniz. Yurt dışı adres bildirimi için bu hizmetten yararlanılamaz.
Bildirilen adreste kayıtlı kişi bulunması halinde bu hizmeti kullanamazsınız. Birlikte oturma bildirimi hizmetine gitmek için tıklayınız."
  • mustafakesekci  (14.09.22 12:44:42 ~ 12:45:56) 
Ben de geçen ay yapamamıştım nüfusa gittim.

Benim sorunum şununla ilgiliymiş; eski ikametlerimden birisinin, yeni ikamet alacağım yerin il sınırları içerisinde olması şartıyla e-devletten kolayca değişiklik yapılabiliyormuş. Ama benim ikamet mesela taa çorumda gözüküyor ben aydın'a alamıyorum. Nüfustan randevu alıp gidince 5dk da yapıyorlar.
  • ananiyimioguz  (14.09.22 12:48:33 ~ 12:48:59) 
yani muhtemelen nüfus müdürlüğüne gitmeniz lazım, çünkü ben haziran başında edevletten ikametimi aldırabildim ve ikametim başka şehirdeydi üstelik. evin ikameti boştu sorun olmadı, tek sorun olacak konunun ikametin dolu olup olmaması olması lazım.


  • sirkelimon  (14.09.22 14:50:46) 
Arkadaşlar muhtarla konuştum. Dolu daire için dairede oturan kişiyle nüfus müdürlüğüne gidip halledebilirsiniz dedi. Haftaya zar zor randevu buldum.

Toki için herkes yükleniyor galiba. :D
  • Cesario  (14.09.22 14:50:59) 
@liberal

Bir de muvafakatname oluşturup başvurayım, bakalım öyle olacak mı. Olmazsa mecbur nüfus müdürlüğü.
  • Cesario  (14.09.22 19:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.