[]

İrade nasıl güçlendirilir?

Sürekli bir irade ve öz disiplin orta yaşlardan sonra gelişebilir mi? Başardıysanız nasıl?



Ve bu kavramların ne kadarı genetik, ne kadarı geliştirilebilir?

 
sonuç odaklı yerine süreç odaklı olmayı severseniz her yaşta olur.


  • lazpalle  (10.09.22 09:32:26) 
Ben hayır demekte çok zorlanan bir insandım. Başlangıçta utana sıkıla insanları geri çevirip mahcup olarak başladım. Bunu yapmaya devam ettikçe mahcubiyet de ortadan kalktı.

Ne kadarı genetik ne kadarı değildir bilmiyorum ama bir şeyin genetik altyapısı olması o şeyi yapmaktan kendinizi alıkoyamayacağınız anlamına gelmiyor zaten. Hayatta kalma içgüdüsü genetik altyapısı en bilinen kavramlardan birisi tüm canlıların içinde olan bir şey. Ancak çok çaresiz hissettiğiniz, çok sinirlendiğiniz bir zaman hop diye birini öldürmüyorsunuz değil mi? Çünkü genetik yatkınlığımız olan davranış biçimlerine direnebiliyoruz.

İrade de daha çok bir kas gibi. Pratik yaptıkça geliştirebilirsiniz. Başta zorlanırsınız, ancak iradenizi öne çıkararak yapmadığınız ya da yaptığınız şeyler biriktikçe artık irade faktörü devreye sokmanız da kolaylaşmaya başlar.
  • akhenaten  (10.09.22 09:40:01) 
Okumadıysan eğer:

Ali Fuat Başgil - Gençlerle Başbaşa
Jules Payot - İrade Terbiyesi

İrade geliştirmenin ve özdisiplinin yaşı olmaz. Sadece küçük yaşlarda edinilmediyse bir parça zorlanırsınız o kadar.

Motivasyona değil, özdisiplin, iradeye ve başarmak için sahip olduğunuz “nedene” önem vermelisiniz.
  • levent bilgen  (11.09.22 08:35:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.